Acasa Cultura-ReligieReligie Sinodul Mitropolitan a ales candidaţii pentru postul de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei

Sinodul Mitropolitan a ales candidaţii pentru postul de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei

scris de Laurentiu Banches
594 Afisari

Secretariatul Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a anunţat că cei doi candidaţi pentru postul vacant de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei sunt Preasfinţitul Părinte Ambrozie şi Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie şi Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul candidati la postul de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei

La Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, s-a desfăşurat, luni, 18 februarie 2013, şedinţa Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei pentru desemnarea candidaţilor la postul vacant de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei. Potrivit basilica.ro, Sinodul Mitropolitan a desemnat, prin vot consultativ, pe Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului (3 voturi) şi pe Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal (4 voturi).

De asemenea, la 19 februarie 2013, Sinodul Mitropolitan se va întâlni cu Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Buzăului la Bucureşti pentru consultare. Adunarea are dreptul să îi confirme pe cei pe care Sinodul Mitropolitan i-a propus sau să adauge un candidat în plus. Alegerea noului Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei va avea loc în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în data de 28 februarie 2013.

8 comentarii

geek-a-contra 19-02-2013 - 11:39

„Biserica ortodoxa s-a instrainat de oameni, este super invechita si nu mai are nimic comun cu epoca pe care o traim”…

scuze, poate mi-a scapat ceva… cultul mozaic s-a modernizat dupa epoca in care traim sau tot 5k de ani..? si cum ramine cu baietzashii aia cu palarii largi si cu cirlionti la urechi? ca vaz ca nu-ti plac canistrele de pe capul altora. nu ca mie mi-ar place din cale-afara dar imi aminteste de niste birne, paie si ochi afectati….

geek-a-contra 19-02-2013 - 13:52

pina una, alta, vad ca tu de uiti la omizile din livada altora. eu numai ti-am amintit de pomii tai…. in rest, in masura in care nu-s pomicultor, mi se cam filfie, fructele le cumpar de la piata si de la supermarket

Antibasistul 19-02-2013 - 15:14

Eheee, fructele din supermarket si piata-s otravite, alea de la tine din livada NU-s otravite.

briel 19-02-2013 - 16:33

Daca astazi ar exista Templul lui Solomon, preotii templului asa ar fi imbracati, asa cum erau in urma cu 2000 de ani. Liturghia de pe pamant este o palida imagine a liturghiei din cer, de aceea se folosesc podoabe si decoratii scumpe, miros de tamaie si mir.

Dupa terminarea slujbelor, arhiereii si preotii crestini de la inceput se dezbracau de podoaba si traiau de-a dreptul in saracie si nevointa, ajutand in jurul lor multimile. Intre cuvant si fapta era armonie.

ValVerde 19-02-2013 - 17:57

Eu care nu am livada, si ma uit rizind in toate curtile, va spun ca e vremea sa taiati pomii cu omizi.
Stirpiti omizile astea retrograde care sug singele poporului !!!

Pre-fericitul Ciprian are moaca de motan care a mincat canarul si se face ca ploua.

urbos 19-02-2013 - 18:12

Tu mananci pisici. Ai destule.

jan dinu 19-02-2013 - 18:40

–– Preasfintitzii ––
Ashtia joaca rolul lor …
Cum sa minta un popor …
Cu – Bau – baul – cel din cer …
Ne cred prosti – vinzind mister !
Dar lumea s-a desterptat
Rolul lor e terminat !!
JD-USA ( propovaduitor cosmic ).

penteleu 19-02-2013 - 21:53

19 februarie 2013
ambrozie a incercat sa dea patriarhiei pentru catedrala mantuirii 7 miliarde tot profitul lui, dar acest lucru l-a intaratat pe patriarh si l-a intrigat refuzand acesti bani dati cu dedicatie clara – arhiepiscopia buzaului si vrancei. dar ambrozie nu s-a lasat si a dat cu bani in consilierii stamate, negoita si panaite si apoi ierarhilor din sinodul mitropolitan care i-au asigurat cele 2 voturi adaugate votului pe care si l-a dat singur: vicentiu al sloboziei si galaction al alexandriei. mai mult spera sa cumpere cat mai multe voturi de la restul membrilor sf sinod, o utopie desigur.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS