Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Băsescu: Redistribuiri ale forţelor NATO. Sunteţi de acord cu creşterea bugetului Apărării ?

Băsescu: Redistribuiri ale forţelor NATO. Sunteţi de acord cu creşterea bugetului Apărării ?

scris de Z.V.
627 Afisari

Traian Băsescu a declarat că se vor produce redistribuiri ale forţelor NATO pe flancul de est al Europei şi că „România, indiferent cât de importanţi sunt baronii, trebuie să înţeleagă că resursele pentru apărare trebuie alocate”.

„Se vor produce redistribuiri ale forţelor NATO pe flancul de est al Europei. Decizia va fi luată la summitul NATO din Marea Britanie, din septembrie. De fapt, atunci se va anunţa, până atunci statele membre vor şti ce contingente vor primi pe teritoriul lor, în funcţie şi de resursele NATO în Europa. Nu mai sunt aceleaşi resurse ca în timpul Războiului Rece, cheia este însă alta. Imediat ce au început ameninţări legate de Ucraina, toţi au strigat să vină americanii. Americanii spun pe bună dreptate: «N-aţi vrea şi voi să cheltuiţi mai mulţi bani pentru propria voastră apărare. Sigur, noi venim, dar nu ne chemaţi din prima zi, fraţilor!». Aici avem o mare problemă, nu poţi neglija cheltuielile pentru apărare.

România, indiferent cât de importanţi sunt baronii, trebuie să înţeleagă că resursele pentru apărare trebuie alocate. În toate şedinţele CSAT, a existat o propunere de alocare din partea guvernului, însă s-a observat că prioritate au avut baronii şi mai puţin armata. S-ar putea să ne jucăm. Am văzut declaraţiile premierului că ajungem la 2 la sută din PIB pentru armată, în patru-cinci ani. Total greşit, poate fi târziu”, a afirmat Traian Băsescu, la dezbaterea „Priorităţile României în Uniunea Europeană. Cum putem sprijini integrarea europeană a Republicii Moldova”, organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.

Şeful statului a mai spus că, din punctul său de vedere, statele de la frontiera de est trebuie să fie primele care „să aibă grijă de securitatea lor naţională”.

Sunteţi de acord cu creşterea rapidă a bugetului Ministerului Apărării Naţionale ?

Armata ar trebui să-ţi procure tehnica militară din producţia proprie sau din importuri ?

15 comentarii

digital 19-05-2014 - 13:41

cretinul să-și redistribuie analfabetele, iar amerlocii exact așa au zis…«N-aţi vrea şi voi să cheltuiţi mai mulţi bani pentru propria voastră apărare. Sigur, noi venim, dar nu ne chemaţi din prima zi, fraţilor!»

iar pe apogeul kiorului care urma să devină președinte în 2009, procentul de alocare era 1,3%!!!!!
helăăăăuuuu!!!!

BULA 19-05-2014 - 13:46

Da ! Daca se vor inchide facultatile la care se dau diplome fara acoperire in pregatirea absolventilor (adica majoritatea). De acolo sa vina banii suplimentari pentru reinarmare.

Nu ne avantajeaza avalansa de cretini care se dau cu studii superioare si prin care s-a distrus statutul social al oamenilor cu pregatire reala. Nu vrem taximetristi „inginer” si femei de serviciu „economist” sau „jurist”.

UnUL 19-05-2014 - 15:16

Uluitor, Bulă! Mi se întâmplă a doua sau a treia oară în viață să fiu de acord cu dumneata.

mircea 19-05-2014 - 15:55

pai unul dintre cei care au dat diplome pa bani esti chiar tu si tagma ta,cine le-a dat diplome lui :EBA,IBA,ALMA,Becali,Vanghelie,Igas,Boc….Oltenu.acum au iesit viermii din mar grasi si taman buni da polisienPMP

UnUL 19-05-2014 - 16:23

Glumești, mirciulică, singurul Boc dintre cei citați e absolvent de Cluj. Ori el nu e numai un bun specialist ci și un bun cadru didactic (am vorbit cu foști studenți de ai lui care nu aveau decât cuvinte de laudă despre el). La noi nu se cumpără diplome, ci se muncește ca să le obții.

ValVerde 19-05-2014 - 15:19

Vorbesti de facultatile de stat sau facultatile de stat si particulare, la gramada ?

UnUL 19-05-2014 - 15:21

În special cele particulare, dar nu numai.

ValVerde 19-05-2014 - 15:26

Facultatile particulare primesc bani publici ?

UnUL 19-05-2014 - 16:19

Sincer, nu mai știu; într-o vreme primeau.

ValVerde 19-05-2014 - 16:26

Daca nu primesc bani de la buget, e o tranzactiune intre doua entitati private. Institutia si studentul.
Nu e treaba nimanui sa se bage !
Facultatile isi pot lua acreditare sau nu, de asemenea e treaba lor.

Selectia reala se face de fortele pietii libere, dupa absolvire. Daca individual vrea sa plateasca o „diploma” de inginer in gadilat gaini, e treaba lui, nu a societatii.

UnUL 19-05-2014 - 16:29

Mda, nu greșești prea tare, dar nu ar trebui acreditate toate rahaturile care scot incompetenți pe bandă rulantă, și le mai iau și banii pe deasupra. Iar „diplomele” lor conferă aceleași drepturi ca niște diplome muncite din greu la universități serioase.

ValVerde 19-05-2014 - 16:35

De acor ca procesul de acreditare trebuie sa fie transparent si solid, pentru ca institutia sa poata spuna ca este „acreditata” de Min Invatamintului si eventual percepe taxe mai mari.

Care sunt drepturile de care vorbiti ???
Intr-o economie de piata functionala, nu exista asemenea „drepturi”.

Sectorul privat poate angaja cum vrea si pe cine vrea, sunt banii lor. Sectorul public trebuie sa angajeze numai prin concurs, iar daca se cer diplome, ar trebui sa accepte candidati cu diplome de la unitati acreditate.

Antibasistul 19-05-2014 - 17:09

Comisia de acreditare E INUTILA pentru ca e o adunatura de mari corupți care acrediteaza universitați particulare de cea mai proasta calitate, pentru ca le platesc sume mari in schimbul închideri ochilor la…!!!

Antibasistul 19-05-2014 - 17:11

….PENTRU CA universitațile particulare cu proasta calitate a învațamîntului, platesc sume mari de bani comisiei de acreditare….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-05-2014 - 16:59

Zau ,d-le IMPOSTOR ! ? !

Dupa ce a-ti desfintat ARMATA , a-ti VANDUT totul ,
Alde Babiuc si Th. Stolojan si altii , au vandut si demolat
ARMATA ROMANA si TEHNICA MILITARA !
A-ti FACUT AVERI si din acest capitol !
Si acum veniti sa spuneti ca altii-B a R o n I !

le I M P
O S T OR ;

STREANGA !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS