Acasa InternationalExterne Cât datorează un cioban sărac statului grec

Cât datorează un cioban sărac statului grec

scris de C.P.
268 Afisari

Unul dintre cei mai mari datornici ai statului grec este un cioban sărac, potrivit unei liste făcute publice luna trecută de Ministerul de Finanţe, relatează duminică cotidianul Ethnos, potrivit Agerpres.

Cât datorează un cioban sărac statului grec

Stelios Parasyris, în vârstă de 65 de ani, a beneficiat în mod fraudulos, în urmă cu 17 ani, de 30 milioane de drahme (echivalentul a 88.000 de euro), dar amenzile, penalităţile şi dobânzile l-au făcut să datoreze acum statului 10,8 milioane de euro. ‘Dacă toţi oamenii de pe listă sunt la fel de săraci ca mine, nu văd niciun viitor pentru ţara asta’, a declarat Stelios, tatăl a cinci copii şi proprietarul a 50 de oi. El susţine că a restituit deja echivalentul de trei ori al sumei deturnate.

Ministerul de Finanţe a dat publicităţii în ianuarie o listă cu peste 4.000 de persoane fizice şi 6.000 de firme (dintre care majoritatea nu mai există), ale căror datorii totalizează mai mult de 30 miliarde de euro. Pentru aproape 500 de persoane a fost emis mandat de arestare, însă majoritatea celor reţinuţi au fost eliberaţi pe cauţiune ori au primit pedepse minime. Datoria publică a Greciei se ridică la peste 350 miliarde de euro.

1 comentariu

BULA 06-02-2012 - 06:08

Asta e principiul de baza al camatariei, sa dai bani cu imprumut si dupa aia sa-i iei casa si nevasta celui care nu are de unde sa-ti plateasca.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult