Acasa InternationalExterne Ce zice Sarkozy şi Merkel. Prăbuşirea economiei Italiei, sfârşitul euro

Ce zice Sarkozy şi Merkel. Prăbuşirea economiei Italiei, sfârşitul euro

scris de A.B.
363 Afisari

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german Angela Merkel l-au avertizat joi pe noul premier italian Mario Monti că „prăbuşirea economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfârşitul monedei euro”, anunţă Guvernul italian.

Cei trei lideri europeni au participat joi la un mini-summit desfăşurat în oraşul francez Strasbourg.

Sarkozy şi Merkel au reafirmat susţinerea lor pentru Italia, „declarându-se conştienţi că o prăbuşire a economiei Italiei ar conduce inevitabil la sfârşitul euro, provocând o blocare a procesului de integrare europeană cu consecinţe imprevizibile„, conform unui comunicat al Guvernului italian. 

În cursul întrevederii de joi, Sarkozy şi Merkel şi-au exprimat „încrederea” în Mario Monti şi „convingerea privind angajamentul Italiei în efortul comun destinat găsirii unor soluţii la grava criză financiară şi economică din zona euro„. La rândul său, Monti a confimat obiectivul Italiei de a atinge echilibrul bugetar în 2013, dând asigurări că Roma va adopta rapid măsuri pentru relansarea creşterii economice

2 comentarii

Europeanuul 25-11-2011 - 22:16

In absenta timpului, masurile de austeritate nu sint foarte productive (pe fondalul unei crize pot fi chiar contraproductive) planurile de consolidare nu dau rezultate peste noapte. Rezultatele reformelor au nevoie de timp, problemele de lichiditati se transforma rapid in probleme de solventa, nervozitatea creste, reactiile le vedem cu totii – sint pe masura. Rating-urile tarilor cad in absenta cresterii economice, costurile de imprumut (respectiv dobinzile la datorii) se dubleaza peste noapte, iar muntele de datorii creste. Guvernele trebuie sa schimbe repede macazul si sa se focuseze „in exclusivitate” pe stimularea cresterii economice. Crearea unui mediu prielnic de afaceri, reducere impozite taxe, atragere de investitii directe s-ar numara printre masurile productive in aceasta situatie. Trebuie tras din toate tevile ! Altfel nu stiu ce sanse vom avea aici in Europa.

Pribeagul 26-11-2011 - 11:39

Ie-te-te… aveam si noi pe forum un optimist. Se pare ca suntem pe cale de sa-l pierdem.

Tine-te tare, Europene! Suntem cu tine.

Este vorba doar de niste bani. Si banii sunt orice, numai valori nu. Mai mult decit orice banii sunt o conventie. Nu se poate ca un asemenea lucru de nimic – o conventie care se poate oricind reconveni – sa darime fundamentele barinei Doamne.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS