Acasa InternationalExterne Cehii se întorc la băuturile alcoolice tari

Cehii se întorc la băuturile alcoolice tari

scris de A.B.
97 Afisari

Ministrul ceh al sănătăţii, Leos Heger, a relaxat joi interdicţia asupra comercializării băuturilor cu peste 20% alcool, permiţând vânzarea spirtoaselor produse înainte de 1 ianuarie 2012, precum şi a sticlelor prevăzute cu un certificat care să ateste originea conţinutului.

Cehii se întorc la băuturile alcoolice tari

Circa o treime din băuturile alcoolice care au fost retrase de la vânzare, după valul de intoxicaţii provocate de băuturile contrafăcute, ar putea reapărea în magazinele din Cehia, potrivit preşedintelui Uniunii Producătorilor şi Importatorilor de Băuturi Spirtoase, Petr Pavlik, scrie Agerpres. Conform estimărilor locale, în jur de 21 de milioane de litri de băuturi tari se află în prezent în depozitele magazinelor, iar din acestea, circa şapte milioane de litri vor putea fi repuse la vânzare.
Nu este de aşteptat ca preţul băuturilor spirtoase să se schimbe. ‘Afacerea intoxicărilor cu metanol nu are nicio influenţă asupra preţului alcoolului. Preţurile sunt influenţate cel mai mult de acciză, care nu s-a schimbat’, a declarat Pavlik, care a adăugat că producătorii nu şi-au calculat încă pierderile cauzate de interdicţia temporară.
Băuturi spirtoase contaminate cu metanol au ucis 26 de persoane în Republica Cehă în luna septembrie, alte zeci de persoane fiind internate la spital cu simptome de intoxicare, dintre care unele se află în stare gravă. Ca reacţie la valul de intoxicaţii, guvernul ceh a interzis total, la 14 septembrie, comercializarea băuturilor alcoolice cu peste 20% alcool.

1 comentariu

Cercul 28-09-2012 - 14:36

Adevarul ca pop!ulatia tarilor care servesc tarii in procent mare este mai rezistenta, mai vivace, decat a celor ce consuma vin si bere. In prima categorie intra USA, Rusia, Marea Britanie. Tarile meridionale din UE nu mai inseamna de mult ceva. Iar cele la care alcoolul nu se serveste deloc pe motive religioase sau de clima ca cele arabe sau africane sunt incalecate si fleoscaite rau. Apa chioara poarta multe boli, si vorba aia esti ceea ce bei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS