Acasa InternationalExterne Egiptenii salvează o navă israeliană de un complot iranian

Egiptenii salvează o navă israeliană de un complot iranian

scris de Laurentiu Banches
195 Afisari

Autorităţile Egiptene susţin că iranienii au plănuit să arunce în aer o navă israeliană din Canalul Suez.

nava israelianaO publicaţie semioficială egipteană, Al-Ahram Weekly, citând procurori de stat, scrie că poliţia egipteană a arestat doi cetăţeni egipteni acuzaţi de primirea unor ordine şi a unor sume de bani de la agenţi iranieni, în vederea aruncării în aer a unei nave israeliene. Din informaţiile relatete de The Independent şi citate de Mediafax, se pare că cei doi au oferit unui al treilea suspect, Mohammed Zakri, suma de 5,1 milioane de lire sterline (peste 6,1 milioane de euro) în schimbul efectuării acestui atac. Mohammed Zakri ar fi fost înştiinţat că va fi “plătit de şiiţi”, o posibilă referire la Teheran.

Autorităţile de la Cairo au semnalat celor de la Teheran că nu vor tolera un atac asupra intereselor israeliene pe teritoriul său. Motivul pentru care Iranul ar lua un asemenea curs de acţiune ar fi să transmită un semnal Israelului şi ociidentalilor prin faptul că nave ale sale au traversat Canalul Suez recent. Până în prezent nu au fost oferite mai multe detalii despre acest incident, care ar putea duce la o amplificare a tensiunilor dintre Israel şi Iran şi ar putea da naştere unui nou război în Orientul Mijlociu.

În ultimul timp, Israelul a acuzat Iranul de implicare în mai multe tentative de atac eşuate asupra unor obiective israeliene din India, Thailanda şi Georgia, autorităţiile de la Teheran susţinând că Israelul este responsabil de asasinare mai multor oameni de ştiinţă iranieni din domeniul nuclear.

7 comentarii

urbos 26-03-2012 - 19:01

Nu ca i-ar fi suspectat cineva vreodata pe egipteni de prea multa inteligenta…

tomi 26-03-2012 - 23:13

pina si ei sint mai destepti si oameni decit trupa ta de legionari.
Egiptenii nu sint baieti prosti stiu bine ca armatele noastre erau deja la 40 de kilometri de CAIRO si nu ei ne-au oprit ci americanii au facut presiuni sa oprim avansarea armatei,mai trebuia doar o zi sa cada CAIRO in miinile TZAHALULUI si rusine mai mare nu ar fi fost lumii arabe.Asa ca ei stiu ca daca sint amsabili cu noi au numai de cistigat.

urbos 26-03-2012 - 23:20

Sigur, ce-ti imaginezi tu, ca-si scoate iar vreun gheneral de-al vostru, omorator de femei si copii, bastonul din cur precum Moise, ca sa se dea pana si apele la o parte de scarba. Nu merge.

digital 26-03-2012 - 23:21

de rușine i-au oprit mă gâgă-redus?îi durea pe americani în kur de rușinea egiptenilor și a arabilor,taci dreq de handicapat-psihic!
că numa prostii propagandistice debitezi….

digital 26-03-2012 - 23:41

bă ,da tare încuiat e tomi,ăsta!

tomi 26-03-2012 - 23:48

repeta,nu te-am auzit bine!

un crestin 27-03-2012 - 08:06

Profetul Isaia vesteste o vreme a pacii intre dusmanii de moarte de astazi din Orientul Mijlociu:
„…
Astfel, Domnul va lovi pe Egipteni, îi va lovi, dar îi va tămădui. Ei se vor întoarce la Domnul, care-i va asculta, și-i va vindeca.

În aceeași vreme, va fi un drum care va duce din Egipt în Asiria: Asirienii se vor duce în Egipt și Egiptenii în Asiria, și Egiptenii împreună cu Asirienii vor sluji Domnului.

Tot în vremea aceea, Israel va fi al treilea, unit cu Egiptul și cu Asiria, ca o binecuvântare în mijlocul pământului.

Domnul oștirilor îi va binecuvânta și va zice: „Binecuvântat să fie Egiptul, poporul Meu, și Asiria, lucrarea mâinilor Mele, și Israel, moștenirea Mea” (Isaia19:18-25).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS