Acasa InternationalExterne Europa, ameninţată de Medvedev. Rachete Iskander vor distruge scutul american

Europa, ameninţată de Medvedev. Rachete Iskander vor distruge scutul american

scris de M.A.
1.193 Afisari

Rachetele balistice strategice, care intră în dotarea trupelor ruseşti de rachete cu destinaţie strategică şi a Forţelor Navale, vor fi înzestrate cu complexuri de străpungere a scutului american antirachetă şi noi blocuri de luptă de înaltă eficienţă, a declarat preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev.

Medvedev ameninta Europa

Medvedev ameninta Europa

De asemenea, potrivit Vocea Rusiei, Medvedev a menţionat că „dacă, alte măsuri nu vor fi suficiente, Federaţia va amplasa în vestul şi sudul ţării sisteme de luptă moderne, care să asigure distrugerea componentei europene a scutului antirachetă american. Unul dintre aceşti paşi va fi instalarea complexului de rachete „Iskander” într-o zonă specială din Kaliningrad”. Medvedev a dat însărcinarea să se intensifice acoperirea obiectivelor forţelor nucleare strategice în cadrul creării sistemului de apărare aeriano-cosmică.

Vorbind despre scutul antirachetă european, Medvedev a declarat că Rusia „nu va fi de acord să participe la un program care, peste 6-8 ani, este capabil să slăbească potenţialul de descurajare militară. Acest program a luat startul, iar realizarea sa are loc într-un ritm tot mai rapid: în Polonia, România, Turcia şi Spania”.

Rusia va renunţa să participe la Tratatul START dacă SUA vor continua să construiască scutul antirachetă în Europa, a declarat preşedintele rus, Dmitri Medvedev, în mesajul său televizat adresat cetăţenilor ruşi. Însă, potrivit acestuia, Moscova şi Washington au încă timp să ajungă la o înţelegere în privinţa scutului antirachetă şi să se înţeleagă, în cazul în care se va ţine cont de interesele securităţii ruse. „Rusia are voinţă politică pentru atingerea înţelegerilor necesare, care pot deschide o pagină principial nouă în relaţiile noastre cu SUA şi NATO”, a adăugat el.

Medvedev a subliniat că Rusia este dispusă să poarte un dialog cu SUA vizavi de apărarea antirachetă, însă doar în condiţiile creării unei baze juridice clare şi a unor obligaţii juridice: „Noi nu închidem uşa nici pentru continuarea dialogului cu SUA şi Alianţa Nord-Atlantică în problemele scutului antirachetă, nici pentru cooperarea în sfera dată”.

29 comentarii

urbos 23-11-2011 - 16:22

Bine ca nu se va face nici un scut.

ParpanghElE : Heyi ciobolane ! 23-11-2011 - 17:50

Scutul tau te fereste momentan de deratizare! Momentan ,dar sa nu te expui peacilea ,ca nu se stie niciodata! Cio-bo Lanne !

Salut 23-11-2011 - 16:35

Joc americano-rus pe carca est-europenilor.

In primul rand, rachetele Iskander NU SUNT de tip „strategic”; asta presupune o raza de actiune mai mare de 3000 de km. Rachetele de acest tip abia au 500 de km, ultima varianta. Ca si consecinta, amenintarea contra americanilor cu astfel de rachete este zero barat. O stiu si americanii, o stiu si rusii, dar se prefac „ingrijorati”. Singurul efect major al folosirii unor astfel de rachete se va resimti la nivelul statelor tampon din Europa de est.

Concluzie: desfasurarea Iskander (oriunde vor rusii sa o faca) NU este o amenintare la adresa americanilor si acestia din urma n-au nici un motiv sa o ia in considerare si sa-si modifice politica de amplasare a „scutului”. Dar, pentru statele „idioti utili” reprezinta intr-adevar o amenintare si probabil ca va fi baza unor vanzari ulterioare de armament american catre acestia. Jocul clasic al pietei: creeaza nevoia si vei spori vanzarile. Cum industria americana de armament (inca) nu a fost externalizata, americanii raman cu profiturile iar est europenii primesc la schimb…riscurile. Nu-i rau…pentru americani.

urbos 23-11-2011 - 17:20

Pai nici ei nu spun ca ameninta SUA, ci doar instalatiile care ar alcatui scutul in Europa.

Salut 23-11-2011 - 17:31

Eu am vrut sa pun in evidenta ipocrizia ambelor parti care folosesc un pretext ca sa incalece si mai mult supusii. E drept ca si supusii isi merita soarta.

DiogeneDracon 23-11-2011 - 17:51

In ciuda protestelor si condamnarilor internationale, regimul fundamentalistilor islamici de la Teheran restringe in continuare libertatea de gindire si de constiinta a omului. De remarcat este violenta acestor fanatici exercitata asupra femeilor, tratamentul crud si inuman aplicat opozantilor, recursul la tortura precum si cresterea dramatica a numarului de executii.

Adunarea Generala ONU a izolat intr-o oarecare masura regimul mulahilor, insa Rusia, folosindu-se de dreptul ei de veto a blocat mereu in Consiliul de Securitate inasprirea sanctiunilor. Cremlinul foloseste in continuare ca si „proxy” regime autoritare, precum regimul mulahilor de la Teheran sau cel de la Damascus. Halal putere! unde este contributia Rusiei la creearea stabilitatii si prosperitatii in lume?

urbos 23-11-2011 - 17:55

Ce-are sula cu prefectura dementule? Mars d-aici.

DiogeneDracon 23-11-2011 - 18:05

Cremlinul face jocuri nu numai pe spinarea est-europenilor, ci si pe spinarea altora. Cine sustine regimul fanaticilor de la Teheran sau al criminalului de la Damascus trompetistule?

Cercul 23-11-2011 - 21:02

@DiogeneDragon: rusii nu sunt europeni.

DiogeneDracon 23-11-2011 - 21:51

@ Cercul

Atitudinea negativa (a conducerii lor) este deranjanta. Sa stii ca eu nu ma leg de orgininea nimanui!

Cercul 23-11-2011 - 21:53

Da pe Putinica cine l-a ales nu popu latia ruseasca? Si pe Medvedev nu l-au pus tiganii romani pe tron.

Salut 23-11-2011 - 18:01

Bai laba trista,

Ti-am suportat ejacularile paranoide intr-o multime de articole, articole pe care le-ai implut cu rahaturi d’astea, de-am ajuns sa caut cinci minute ca sa ajung la postarea unei persoane inteligente.
Pleaca dreaq de aici si posteaza-ti frustrarile la articole cu Iranul sau Siria, ca sunt destule.

Ciu Huhu 23-11-2011 - 19:39

Bai jidovule Rusia e stapinita de evrei de la Revolutia evreiasca din 1917 pina acum, deci Rusia cu stapinire evreiasca la ordinul evreilor face diversiune facindu-se ca se impotriveste evreimii! EVREILOR SINTETI MONSTRUOS DE DIABOLICI, in IAD VETI ARDE NEGRESIT, PACAT DE EVREII CINSTITI!

DiogeneDracon 23-11-2011 - 21:58

La trotzkisti le-a rupt Stalin fundul, iar majoritatea supravietuitorilor au sters-o de mult in Israel.

Cercul 23-11-2011 - 22:04

Nici Stalin nu era rus sadea, dar a fi rus iarasi nu inseamna nica. Rusii nu-s rasa pura sunt conglomerat de pecenegi cu tatari si tigani.
Napoleon a zis: Zgaraie rusul si vezi tatarul dedesubt. Uita-te la orice rusna si vezi ca are ochii oblici de chinez.

DiogeneDracon 23-11-2011 - 22:04
Cercul 23-11-2011 - 22:27

Unii put a vodka ceea ce-i mai grav, avand in vedere ca s-au adapat intr-o tara dusmana Romaniei.

DiogeneDracon 23-11-2011 - 22:37

Lasa vrajeala cu „usturoiatii” trompetistule. Cine sustine regimul fanaticilor de la Teheran sau al criminalului de la Damascus?

DiogeneDracon 23-11-2011 - 22:53

@ Cercul

Cine sprijina fanaticii din Teheran nu sunt numai dusmanii Romaniei, ci a intregii omeniri. Tocmai asta ii explicam si lui „urbos”.

urbos 23-11-2011 - 22:59

Dusmanii omenirii sint mai multi, primii sint ji danii, care-si varsa jegul si ataca bazele fundamentale ale democratiei si valorile civilizatiei la ele acasa. Tarile musulmane primitive nu reprezinta pericole pentru restul lumii, ci doar exemple de barbarie.

Europeanuul 24-11-2011 - 12:56

Urbos, tu propagi teoria ca evreii si americanii se numara printre principalii dusmani ai omenirii. Daca e asa cum zici, atunci insira-ne si noua contributiile opozantilor lor politici (Rusia si aliatii ei autoritari) la raspindirea valorilor civilizate (respectarea drepturilor omului) in lume.

P.S.
Mai arata-ne si noua unul din liderii PNL care imparteste opinii comune cu tine. Diversionistule.

urbos 24-11-2011 - 13:37

Spurcaciue, am zis ceva de americani in postarea aia? Ia-ti cipilica si fa ceva pe ea, impreuna cu „diogene”, ca se vede cat sinteti de degenerati, care mai de care cu personalitati multiple.

Iar faptul ca politicienii romani din PNL, spun fie si cu jumatate de gura, ca Romania este supusa unei distrugeri programate de catre FMI&satra, e alta discutie. O sa vina vremea spurcaciune, cand lucrurile vor fi spuse cu voce tare, asa ca nu te mai baza pe ce-a fost.

Europeanuul 24-11-2011 - 14:58

De ce minti diversionistule? exista citeva diferente de opinii (pur tehnice) intre lideri PNL si cei de la FMI, insa asta nu inseamna ca liberalii romani promoveaza intoleranta, antisemitismul si xenofobia asa cum te stradui tu din rasputari sa redai aici (in ultimii 2 ani).

http://www.money.ro/pnl–fmi-prezinta-romania-ca-o-insula-de-beautitudine–desi-criza-a-reaparut-in-europa_1048441.html

Citeste punctul nr 7 al codului etic. Diversionistule.

http://www.pnl.ro/Public/art/3989/Codul-etic-al-Partidului-National-Liberal.html

tomi 27-11-2011 - 00:43

CIU HUHU cap de bou mai lasa tu mila de evrei ca nici un fir de par nu li se va clinti.Insa tu pu-lescu vei da de dracu asa cum scrie la carte paduchios imputit.Acum si rusii sint dominati de evrei pina mai ieri aveai treaba americanilor ca ar fi sub dominatie evreiasca, Mai cre-tinule mai decide-te in afirmatiile tale stiintifice de “mare ginditor”.
tomi

Ghita Bizonu' 23-11-2011 - 22:31

Insa daca sunt trase in raza aia de 500 km Kaput ! Salut scuty conjur mormant!!
Ca ar mi fi o cestie draguta- la 600 k, distamta de lansare se prea poa sa nu existe timp ptr interceptie .
Si nu ii ameninta pe americani ci doar dosul nostru Da nu cumva itii ti dosul pe la Seatle ?!

Salut 23-11-2011 - 22:45

Acu’, serios, mai Ghita, ai vrut sa spui ceva?

umb 25-11-2011 - 20:20

Ce prosti sunt americanii cu scutul lor care va fi distrus

GWB 25-11-2011 - 21:45

@umb

Noroc ca esti tu destept si le deschizi ochii! Rusii urla in pustiu degeaba la Scut! Buna observatie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS