Acasa InternationalExterne Ministrul rus al Apărării a vizitat Transnistria în secret

Ministrul rus al Apărării a vizitat Transnistria în secret

scris de Laurentiu Banches
320 Afisari

Ministrul Apărării din Rusia, Anatoli Serdiuko, a  inspectat joi, 12 aprilie, o bază militară din Tiraspol, în cursul vizitei secrete în Transnistria.

TransnistriaPotrivit Lenta PMR, vizita ministrului rus al Apărării poartă un caracter neoficial şi este legată de faptul că în viitorul apropiat în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Securitate al Federaţiei Ruse va fi abordată problema bazelor militare ruse din afara Federației Ruse. Autorităţiile de la Chişinau nu au ştiut despre vizita oficialului rus, Anatoli Serdiukov, care a fost însoţit de generalul-locotenent Valeri Evnevici.

Vineri, 13 aprilie, în debutul şedinţei Parlamentului de la Chişinău, deputatul neafiliat Mihai Godea a cerut şefului diplomaţiei moldoveneşti, Iurie Leancă, să-l convoace de urgenţă pe ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău pentru a oferi explicaţii în legătură cu această vizită secretă. Potrivit publicaţiei ucraine “Rupor Odesi”, Mihai Godea a declarat că “Republica Moldova trebuie să reacţioneze cu promptitudine, dacă se consideră că este putere de stat în ţara asta. Este sfidare, un gest absolut neprietencesc faţă de Republica Moldova. Nicidecum nu se înscrie în parteneriatul strategic, anunţat de actual guvernare în raport cu Federaţia Rusă”.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a susţinut opinia deputatului, susţinând că “Nu a fost o vizită privată sau de familie. Ar fi trebuit să fie urmate nişte rigori protocolare şi diplomatice”. Dmitri Rogozin, numit recent reprezentant al Kremlinului pentru Transnistria, va efecuta o vizita în Moldova în perioada 16-18 aprilie.

1 comentariu

Paul Tibbets 15-04-2012 - 21:19

Pai si de ce adica in secret ?
De cine ii este frica ? De rachetii moldoveni, de katiusele transnistrene sau de spionii lui MRU ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS