Acasa InternationalExterne Preşedintele Parlamentului palestinian a fost arestat de armata israeliană

Preşedintele Parlamentului palestinian a fost arestat de armata israeliană

scris de A.B.
209 Afisari

Mişcarea Hamas au anunţat joi că preşedintele Parlamentului palestinian, Abdel Aziz Duaik, a fost arestat de soldaţi israelieni, transmit agenţiile AFP şi Associated Press.

Preşedintele Parlamentului palestinian a fost arestat de armata israeliană

Directorul de cabinet al preşedintelui Parlamentului palestinian a declarat pentru AFP că acesta a fost arestat joi lângă Ramallah, la un baraj al armatei israeliene. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a confirmat că Aziz Duaik a fost arestat întrucât este ‘suspectat de implicare în activitatea unei grupări teroriste’. Parlamentul palestinian este blocat din anul 2007, când mişcarea Hamas a preluat controlul Fâşiei Gaza de la rivalul său, partidul palestinian Fatah. De atunci, Cisiordania este condusă de Fatah şi Fâşia Gaza de Hamas. Cele două grupări s-au angajat într-un proces de reconciliere ce are ca obiectiv şi reactivarea Parlamentului.

Israelul, SUA, Uniunea Europeană şi alte state consideră că Hamas este o grupare teroristă, ea fiind responsabilă de atentate sinucigaşe şi alte atacuri asupra civililor israelieni. Aziz Duaik a mai fost arestat împreună cu alţi oficiali Hamas în anul 2006, după ce militanţi ai acestei organizaţii au răpit un soldat israelian.

4 comentarii

ciufulici 20-01-2012 - 08:59

Sa-l salte politia nostra si pe Crin, pentru tentativa de lovitura de stat, ca sa stim o chestie, asa, na!

urbos 20-01-2012 - 15:03

O sa va salte pe voi in streng, taraturilor. Ma-ta ce mai face, ii mai ies viermi din ochi acolo sub bolovan?

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 20-01-2012 - 15:12

Rasismul si antisemitismul bine renumerate de la ARAB ETZI, via CHISINAU ,incurajate si tolerate pe plan local ! DOVEdibil!

Radulescu 20-01-2012 - 19:49

Ce o sa te mai judece Sf.Petru nemernicule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Petrolul se va termina,termitele parazite din lumea civilizata se vor
prabusi in curand………

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS