Acasa InternationalExterne Şevciuk vrea să bage Transnistria în Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan

Şevciuk vrea să bage Transnistria în Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan

scris de M.A.
190 Afisari

Liderul separatist Evghenii Şevciuk vrea să bage Transnistria în Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

TransnistriaÎn ultima perioadă, Rusia, Belarus şi Kazahstan au devenit locomotiva integrării economice în spaţiul eurasiatic. Cu statele uniunii economice avem demult relaţii comerciale”, a declarat Şevciuk, potrivit Jurnal.md. Acesta a menţionat că renaşterea regiunii transnistrene este reală în cadrul Uniunii vamale şi în spaţiul unic eurasiatic.

Ideea de integrare a Transnistriei în spaţiul eurasiatic este voinţa poporului, exprimată la referendumul din 17 septembrie 2006. Transnistria este o parte indispensabilă a spaţiului eurasiatic”, a explicat liderul separatist. Evhenii Şevciuk a precizat că integrarea eurasiatică a regiunii trebuie să fie obiectivul principal al politicii externe a Transnistriei.

În altă ordine de idei, lupta dintre susţinătorii şi adversarii liderului transnistrean Evghenii Şevciuc a ajuns la etapa definitivă. Şevciuk şi echipa sa a iniţiat eliminarea de pe arena politică a Transnistriei a fostului şef al MGB-ului transnistrean (serviciile secrete) Vladimir Antiufeev, transmite Moldpres. Presa oficială din Transnistria a difuzat o ştire în care se anunţa că împotriva fostului şef al serviciilor speciale transnistrene Vladimir Antiufeev a fost iniţiat un dosar penal. Acesta este acuzat de „abuz în serviciu”.

Totodată, actuala putere de la Tiraspol dispune de informaţii cu privire la abuzurile financiare ale cetăţeanului Antiufeev, care s-au materializat în încălcarea sistematică a Legii aşa-zisei PMR „Cu privire la reglementarea valutară şi controlul valutar”.

Analiştii susţin că echipa lui Şevciuk nu va reuşi să obţină o victorie uşoară, deoarece Antiufeev dispune de relaţii solide în serviciile secrete ruse şi va încerca să-l discrediteze pe Şevciuk la Moscova. De asemenea oponenţii lui Şevciuk vor căuta căi de acces la anturajul lui Vladimir Putin, şi în primul rând, la viceprim-ministrul Dmitri Rogozin, care este reprezentantul preşedintelui Rusiei în Transnistria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS