Acasa InternationalExterne Telefoane inteligente asamblate de copii – Foxconn confirmă acuzele

Telefoane inteligente asamblate de copii – Foxconn confirmă acuzele

scris de Laurentiu Banches
57 Afisari

Grupul taiwanez Foxconn care asamblează produse Apple, Sony şi Nokia a recunoscut că a angajat în China minori cu vârste între 14 şi 16 ani.

Telefoane inteligente asamblate de copii – Foxconn confirmă acuzele (foto:zdnet.com)

Grupul Foxconn a confirmat informaţiile organizaţiei China Labour Watch, cu sediul în Statele Unite, conform căreia aceştia ar fi angajat câteve săptămâni tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, într-o uzină din provincia Shandong. Cu toate acestea, firma taiwaneză a anunţat că nu au descoperit şi alte dovezi care să indice „încălcări similare în alte fabrici din China”, precizând că vor acţiona imediat la sesizarea de nereguli.

Organizaţia China Labour Watch a transmis că după adeverirea acuzelor, s-au luat imediat măscuri pentru a trimite stagiarii cu vârste între 14 şi 16 ani la studii. Potrivit mediafax, Foxconn este foarte urmărită de organizaţia pentru apărarea dreptului muncii, după un val de sinucideri (cel puţin 13) în uzinele chineze în 2010, din cauza condiţiilor dure de muncă. Grupul taiwanez, numărul unu mondial în producţia de componente pentru computere, asamblează în special produse pentru Apple, Sony şi Nokia şi are 1,2 milioane de angajaţi în China.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS