Acasa MagazinLife Chinezii din Gaomi vor să se îmbogăţească de pe urma laureatului premiului Nobel Mo Yan – vezi cum

Chinezii din Gaomi vor să se îmbogăţească de pe urma laureatului premiului Nobel Mo Yan – vezi cum

scris de Laurentiu Banches
81 Afisari

Districtul rural Gaomi, din provincia Shandong din estul Chinei va investi  în construirea unui parc tematic dedicat laureatului premiului Nobel pentru literatură în 2012, Mo Yan, care s-a născut în localitate.

Mo Yan - premiul Nobel pentru literatura 2012

Chinezii vor sa construiasca un part tematic "Mo Yan" in localitatea natala Gaomi

În localitatea Gaomi se vor investi, potrivit News of Beijing, nu mai puţin de 670 de milioane de yuani, adică  aproximativ 82 de milioane de euro în acest proiect dedicat lui Mo Yan, romancier cunoscut pentru descrierile sale pitoreşti şi ataşamentul faţă de regiunea sa de origine.  Este mai ales prevăzută construirea unei ‘Zone de experienţă culturală Mo Yan’, dar şi plantarea de sorg pe o suprafaţă de 6,5 kilometri pătraţi.

De altfel, Mo Yan, unul dintre cei mai renumiţi autori chinezi din ţara sa şi din străinătate, şi-a obţinut notorietatea cu „Sorgul roşu”, lucrare adaptată şi pentru marele ecran de regizorul Zhang Yimou. Potrivit Agerpres, agricultorii din Gaomi cultivau pe vremuri sorg, din care făceau vin, dar în anii 1980 au renunţat la această cereală devenită nerentabilă. De la atribuirea, în urmă cu o săptămână, a prestigioasei distincţii Nobel lui Mo Yan, chinezii au devenit şi mai dornici să îi cunoască operele, deja obişnuite să figureze în raioanele de bestsellere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS