Acasa MagazinLife NASA şi General Motors: La ce aţi folosi o mănuşă robotizată?

NASA şi General Motors: La ce aţi folosi o mănuşă robotizată?

scris de Marius Bâtcă
54 Afisari

General Motors şi NASA şi-au folosit cunoştinţele în robotică pentru a crea un dispozitv de asistare a prinderii umane, mănuşa robotizată K-Glove.

K-Glove (gizmodo.com)

K-Glove (foto: gizmodo.com)

K-Glove, spre deosebire de alte tehnologii futuriste, va fi folosită în producţia de serie, pentru a uşura munca salariaţilor de pe linia de asamblare. Specialiştii de la General Motors (GM) susţin că mănuşa K-Glove va reduce cu pâna la 75% efeorturile astronauţilor care lucreaza într-un costum presurizat, cât şi cele ale unui lucrător în asamblare într-o fabrică de automobile. Acesta din urmă ar avea în mod normal nevoie să aplice o fortă de prindere de pâna la 10 kg pentru a ţine o unealtă necesară la asamblarea unui automobil.

K-Glove a luat naştere ca urmare a proiectului Robonaut. Atunci NASA şi GM au creat robotul umanoid R2, iar mână acestuia a pus bazele tehnologiilor folosite la mănuşa robotizată, care este destinată eliminării problemelor cauzate de acţiuni repetitive la nivelor tendoanelor din antebraţ şi a afecţiunilor tunelului carpian. Înainte ca actualul model K-glove să fie produs, au existat două prototipuri, primul fiind lansat în martie 2011 şi al doilea în iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS