Acasa MagazinLife Scandal în Turcia: Reclamă la şampon cu Hitler VIDEO

Scandal în Turcia: Reclamă la şampon cu Hitler VIDEO

scris de Laurentiu Banches
302 Afisari

Spotul publicitar al firmei Biomen, difuzat în Turcia în aceste zile, a revoltat comunităţile evreieşti din întreaga lume.

Hitler reclama BiomenEvreii din Turcia au anunţat că au cerut deja agenţiei de publicitate să ofere scuze oficiale şi să retragă spotul publicitar, în care Adolf Hitler este dat drept exemplu de masculinitate şi doreşte să prezinte „un şampon 100% masculin”. Creatorul reclamei, Hulusi Derici, a susţinut pentru revista Marketing Turkiye că „Dacă oamenii vorbesc despre publicitatea unui produs, acest lucru face produsul să existe” şi dacă ei “nu înţeleg gluma, este problema lor”.

Pe de altă parte, potrivut unor informaţii apărute în Mediafax, comunitatea evreiască din Turcia a criticat acest spot încă de la apariţie, iar sâmbăta a anunţat că “Este total inacceptabil ca Hitler, exemplul cel mai izbitor de cruzime şi sălbăticie (…), să fie utilizat într-o reclamă, cu scopul de a ieşi în evidenţă sau de a suscita interesul”. Reclama nu a fost nici pe gustul internauţilor, provocând furia utilizatorilor de reţele  sociale, acest spot fiind caracterizat ca fiind “nepotrivit la foarte numeroase niveluri”.

Dircectorul la nivel naţional al Ligii împotriva defăimării cu sediul în Statele Unite, Abraham H. Foxman a declarat că folosirea imaginii lui Hitler care este responsabil de masacrarea în masă a şase milioane de evrei şi a milioane alte (persoane) în cursul Holocaustului, cu scopul de a vinde şampon este o strategie de marketing dezgustătoare şi deplorabilă”. Cel care este unul dintre supravieţuitorii Holocaustului, Foxman, a adugat că este cu atât mai surprinzător şi tulburător faptul că spotul a fost creat şi difuzat într-o ţară precum Turcia, care a servit drept “refugiu pentru evrei” în trecut.

30 comentarii

digital 26-03-2012 - 14:28

….hahaha!

tomi 26-03-2012 - 22:36

vierme vezi sa nu te inneci cu risul===uneori risul poate fi mortal mai ales in cazul tau care are zilele numarate,pe degetele de la o mina – o mina a unui ciung caruia i-a taiat ferastraul toate degetele. ha ha ha
Vezi nu crapa pina nu punem mina pe tine si fratii tai legionari,ar fi pacat sa nu va rezolvam noi viitorul vostru. ha ha ha
Apropo la medic mai dai? Sti tu ala care loveste cu ciocanelul la genunchi.
tomi

digital 26-03-2012 - 22:43

apropo ce-ai făcut azi la serviciu,ai dat cu mopul?!

EreticuI 26-03-2012 - 15:05

O noua ocazie sa-si repete ovreii minciunile lor cu cele 6 milioane de ciolane imaginare si schelete fictive. Altfel, reclama e simpatica, dar nu si originala.

tomi 26-03-2012 - 22:24

@Ereticul si eu care credeam ca esti deja in putrefactie. Cum dreacu ai scapat de trenul acela care a trecut peste hoitul tau?
In ceea ce te adresezi celor 6 milioane de fictivi ne vom ocupa de tine in mod special,de obicei taiatul limbii ajuta la nenorociti ca tine sa nu mai apuce a scoate astfel de declaratii. Oricum ar fi, ne intilnim noi vierme,nici tu nici urbos ,ciu ciu si digital nu scapa fara un tratament special cu tabletele acelea ce vi le-am promis de calibru 9 mm.
Daca scoti adeverita de la psihiatru ca suferi de schizofrenie sau paranoia promit ca voi schimba calibrul de la 9 mm la 5,65,sa te doara mai putin.
tomi

digital 26-03-2012 - 22:32

e 5,56 mm și 5,45mm,cretinule,mai zici că ai fost și ofițer…la nimic nu te pricepi…ce dreq faci în secția aia mare căt un aerodrom?dai cu mopul?
de aia vii nervos și te iei de toți râtanu dreq!

tomi 26-03-2012 - 22:42

Se vede ca esti bou. Rusii au facut totul special,este singura tara cu ecartament special de linii de tren sa nu poata fi invsadati si sint cei care au schimbat calibul de la Kalacinikov sa nu poata fi folosit daca cade in miinile inamicului. De accea difera calibrul de la M16 fata de Kalacinikov.Du-te si mai fa un pic de armata idiot.Se vede ca ai fost caporal si desigur ca la bucatarie.
tomi

digital 26-03-2012 - 22:47

aha,ești cu rușii,ăia care ne trimit nouă,bani în plic…..oare cât de imbecil poți fi?!

digital 26-03-2012 - 22:55

bă tu crezi că vorbești cu fratele tău bou parpangel-idiotul?
kk-t-ule să știi că pușca de asalt AK-47,și absolut toate modelele derivate din ea nu au folosit,alte calibre decât cele amintite de mine,față de cel de bază și anume-7,62mm!

tomi 26-03-2012 - 23:03

boule daca tu continui sa cauti calibrele armelor pe inernet te faci de ris. Hai ma nu fi bou, recunoaste ca nu ai habar de armata si du-te la culcare.De cind ai auzit tu ca secretele militare se transmit pe internet,doar dezinformatiile sint reale.Chiar redus esti turturel. Ma faci sa rid cind te vad ca vi tu sa-mi dai lectii militare, purpurica.
tomi

urbos 26-03-2012 - 22:39

Scoateti dementul circumcis de pe forum!
Nu vedeti ca sceleratul asta ameninta oamenii cu moartea?
Si Ereticu vorbeste urat?

Dar unde este oare infectul „europeanuul”, gunoiul care face pe democratu, mestecand doar tarata corectitudinii politice ca un retardat ticalos, sa intervina si sa puna javrele ji dovesti la punct?

Si mai sint cativa d-astia care fac pe aratatorii cu destu. Unde sinteti viermilor sa dojeniti ji danu? Si aici nu-i vorba doar de limbaj, cum ne tot grohaie ei, ci chiar de amenintari explicite.

tomi 26-03-2012 - 22:53

Vai de mine urbos cum pot eu sa te amenint? Ca prin disparitia unui cretin ca tine aduc foloase omenirii nu inseamna amenintare.Scapind poporul roman de o jigodie ce-i aduce rusine este un merit patriotic demn de un fost membru al partidului comunist.Nu te speria urbos,este pacat ca daca te sperii sau nu este total perpendicular , de mazilit tot nu scapi dupa tonele de jigniri de neiertat ce le-ai aruncat asupra evreilor,tu chiar crezi ca noi te vom putea ierta?
tomi

urbos 26-03-2012 - 22:58

Hehehe, o sa privesc cum iti arde neamu. Sa nu lipsesti. Ce distractie o sa fie!
O sa vars o picatura de sampanie pentru matale, in closet, normal, sa nu zici ca-s baiat rau.

digital 26-03-2012 - 23:05

nu vezi că e retardat și bolnav psihic?!
eu m-am lămurit,are fobii și nu-și mai poate reveni săracu,nu ai văzut că el crede că lucrează în nu știu ce secție,controlează,verifică…are impresia că el conduce,oameni,vai de su-la lui…
parcă văd că în realitate rânește în vreun staul de vite,iar el are impresia că lucrează la vreo firmă!

tomi 26-03-2012 - 23:44

tu te-ai lamurit doar ca esti un idiot.Regret ca eu nu beneficiez de atita timp liber ca tine,vad ca dispui de 24 de ore libere pe zi,revin sa te fu….t miine, cind ies de la servici. Si poate daca faceai si tu vreo meserie,cea de tablagiu nu o consider meserie,puteai si tu sa lucrezi ceva mai ca toti oamenii.De fapt tu nu ai ajuns la stadiul de om asa ca poti continua sa fi tablagiu,si sa mori de invidia celor care traiesc intr-un standard de viata demn,dar si ofera ceva pentru asta ceea ce tu nu esti capabil.
tomi

digital 26-03-2012 - 23:47

bine,mă,noapte bună!
unde dormi,vezi să nu nimerești în grajd!

urbos 26-03-2012 - 16:18

Un ultim cacarez, in curand nu va mai fi picior de usturoiat in Europa. Sa vedem cine-l inghite si p-asta.

Cercul 26-03-2012 - 18:27

Spotul asta e o lovitura pentru aia care poarta fusta sau au surubul lipsa.

Ciu Huhu 26-03-2012 - 18:27

E genial creatorul acestui spot publicitar, aceasta reclama e geniala!

tomi 26-03-2012 - 22:28

dar in schimb tu esti un idi-ot fara pereche,du-te si ia-ti tabletele iarasi ai cazut in crizele tale schizofrenice,mereu uiti sa te duci la psihiatru,si vezi cit de urit te comporti.
tomi

Ciu Huhu 26-03-2012 - 22:36

Te supara adevarul, e geniala aceasta reclama!

tomi 26-03-2012 - 22:56

cretin tu de cind intelegi turceste ca ai tras concuziile tale demente?Nu ma enerva spurcaciune ca te fac sa nu mai dormi toata noaptea de frica.
tomi

urbos 26-03-2012 - 23:00

Huhule, vezi ca asta vrea sa-ti roada cablurile electrice.

digital 26-03-2012 - 23:10

cred că altceva vrea să-i roadă!

Ciu Huhu 27-03-2012 - 06:46

Tomi gunoiule uman, stirpitura, eu nu stiu turca dar stiu engleza si germana, vezi boule clipul, scrie si-n engleza si-n germana!
E genial acest spot publicitar!

un roman verde 27-03-2012 - 12:45

O intrebare pentru moderatorii site-ului. In acest sir de mesaje aveti cel putin doua amenintari directe la adresa celor care posteaza. Citez: „ne intilnim noi vierme,nici tu nici urbos ,ciu ciu si digital nu scapa fara un tratament special cu tabletele acelea ce vi le-am promis de calibru 9 mm.” sau „Nu ma enerva spurcaciune ca te fac sa nu mai dormi toata noaptea de frica”. Vi se par normale asemenea mesaje? Nu ma intereseaza cine pe cine ameninta si de ce, dar daca s-a ajuns la astfel exprimari pe forum ceva e in neregula. Ce-ar fi sa scoateti de pe forum asemenea „curajosi de tastatura”?

urbos 27-03-2012 - 18:07

Tac malc tovarasii, jurnalisti nevoie mare.

Dar vine el „europeanuul” sa puna ticalosii la punct. Sau poate prostul de valverde care se invarte ca un coi intr-o caldare pe la alte sectii…

tomi 27-03-2012 - 23:17

Stimate „un roman verde” daca nu-ti puneai porecla tipic legionara poate vorbeam mai cu manusi cu tine.
Daca ai pregatire de avocat iar grupa de derbedei te-au angajat ca aparator in viitorul lor proces este foarte dragut. Un legionar verde apara pe ceilalti verzi. Ca nu ma emotionez de declaratiile tale grave este clar. Se pare ca nu esti suficient de inteligent sa constati ca aici este un dialog, recunosc ca idiot intre o turma de derbedei, delicventi in cele mai delicate paragrafe ale actelor de crime contra umanitatii,crime rasiale si etnice,delicte grave in domeniul dreptului egal al tuturor nationalitatilor la existenta. Derbedeii carora le sari in ajutor vor zace ani buni in puscarie,si daca nu in Romania, ca stat obligat a pedepsi crimele soviniste de mare gravitate, in cazul deci in care noi vom constata ca nu se iau masuri juridice impotriva lor ne vom stradui sa-i soatem din tara si sa-i aducem in fata unui tribunal israelian care desigur se va ocupa serios de instigarile lor etnice iar pedepsele vor fi pe putin duble decit ar fi luat in Romania. Nu uita ca a fost” invitat” si Eichman la proces in ISRAEL de catre agentii MOSADULUI .
Iar acum tatuca verde bag-o si pe asta la capitolul amenintari si desconsidera total ca eu personal si desigur inca citiva agenti sintem obligati a stirpi aceste creaturi demonice care aduc rusine poporului roman. Bine baiatu fi corect, priveste doar partea din spate al cartii nu te uita si pe fata,condamna doar efectul si nu si cauza. Ai fi crezut ca stam cu nepasare la atacuri ,instigari, influentarea opiniei publice,stimuli la linsarea evreilor fara sa luam masuri de pedepsire pe masura acestor agresori paranoici?
tomi

urbos 27-03-2012 - 23:25

Scoateti lepadatura circumcisa de pe forum? Nu vedeti de ji danul dement ameninta cetateni romani?
SRI ce dracu faci? Pune ji danului antiroman, rasist si criminal streangu de gat si trimite-l in jida nia mamii lui, sa imputa nisipul ala infect.

tomi 27-03-2012 - 23:50

urboooos alo băiatu,vezi că te bâlbâi !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS