Acasa MagazinLife Cu ce sumă s-a vândut un manuscris semnat al unei simfonii de Rahmaninov

Cu ce sumă s-a vândut un manuscris semnat al unei simfonii de Rahmaninov

scris de M S
44 Afisari

Manuscrisul Simfoniei în mi minor a compozitorului rus Serghei Rahmaninov, semnat de autor, a fost adjudecat la o licitație organizată marți la Londra de casa Sotheby’s cu 1,2 milioane de lire sterline.

Un manuscris semnat al unei simfonii de Rahmaninov s-a vândut cu 1,2 milioane de lire sterline

Un manuscris semnat al unei simfonii de Rahmaninov s-a vândut cu 1,2 milioane de lire sterline

‘Este singurul manuscris al simfoniei de Rahmaninov și este cea mai importantă simfonie a lui. Partiturile unor întregi simfonii — aceasta are 320 de pagini — scrise de autor sunt extrem de rare la licitații’, a declarat Simon Maguire, specialist în manuscrise muzicale la Sotheby’s.
Partitura, estimată de casa de licitații la 1-1,5 milioane de lire sterline (1,2-1,8 milioane de euro), a fost adjudecată cu 1.202.500 lire (1,48 milioane de euro) de un cumpărător a cărui identitate nu a fost comunicată.
Documentul a fost descoperit în 2004, fiind vândut în 2005. De atunci este expus la British Library din Londra, precizează casa de licitații.
Serghei Rahmaninov, compozitor, pianist și dirijor rus, a murit pe 28 martie 1943 în Statele Unite. El a compus simfonia scoasă la licitație la Londra pentru o serie de concerte de la Sankt Petersburg în 1908, interpretate sub bagheta vărului său, Alexandr Siloti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS