Acasa Opinii Desertul de la DNA: Don Marius Petcu! Hmmm, delicios!

Desertul de la DNA: Don Marius Petcu! Hmmm, delicios!

scris de Roland Catalin Pena
382 Afisari

Excelentă, încântătoare, savuroasă această prăjitură pe care DNA-ul ne-a oferit-o – din fantasticul program „nicio zi fără un dulce”.

Paul GhiţiuMărturisesc: am descoperit că-mi plac agitaţia şi scandalul şi nu liniştea coclită, fetidă; atunci când ele sunt rodnice, când sunt puroiul pe care îl curăţă bisturiul DNA-ului şi pe care avem ocazia să-l vedem şi noi. Şi aşa cum îmi declaram încântarea, cu ceva timp în urmă, pentru luarea în vizor a acestor interlopi sindicali (nu lideri sindicali) pentru cercetarea averilor, cu atât mai mult o declar astăzi când Marius Petcu: denumirea generică de acum pentru actualii şefi ai sindicatelor, aparţinători ai aceleiaşi găşti şi probabil ai aceloraşi apucături, a fost prins cu mâna băgată adânc în mierea corupţiei; şi foarte probabil a hoţiei, după cum vom afla cât de curând.

Am mai spus-o: mişcarea sindicală este tot atât de vinovată de tot ceea ce s-a întâmplat în România ca şi structura politică. Sindicatele, prin liderii lor centrali şi locali, au participat la devastarea economiei, la umflarea peste poate a sectorului bugetar, la corupţia şefilor şi funcţionarilor de rând, la dezastrul din şcoală şi din sănătate, la şpagă, la combinatoria politică, la mafie. Ei sunt mafia, alături de ceilalţi doni sindicali, politici, administrativi, economici, stradali. Şi astăzi putem vedea, în sfârşit, un falnic mistreţ – Don Marius Petcu! – care sperăm să devină un şi mai falnic cap de mistreţ, în colecţia de trofee mafiote scoase din uz.

Să fim înţeleşi: nu am nimic cu sindicatele în sine. Ba din contră, le-am susţinut ani de zile, i-am susţinut şi pe şefii lor în obiectivele cu care ieşeau în faţă; în sufletul meu, în discuţiile cu cei din jur, în ceea ce am scris, în scurta activitate politică. Îmi lipsesc, pot să spun că tânjesc după nişte sindicate în acea formulă de organizare şi de activitate care să ajute la o  aşezare solidă şi bună a societăţii: să apere oamenii de sclavie (după cum pretind) şi nu să-i facă sclavii lor.

Avem nevoie de sindicate corecte, competente, responsabile aşa cum avem nevoie de politicieni corecţi, compentenţi responsabili. Dar ceea ce avem acum este la polul opus: căţăraţi pe naivitatea, speranţele, greutăţile, nenorocirile, morţile oamenilor o haită de interlopi a confiscat mişcarea sindicală şi a folosit-o doar pentru a aduna; au şantajat, au corupt, au căzut la pace, au furat, au nenorocit, au omorât, au lipsit de viitor, au distrus vieţi.

Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în bine, trebuie făcută curăţenie generală. Mult timp – şi încă şi acum  – s-a crezut şi spus că ea trebuie să înceapă cu zona politică. Dar aceasta, evident, având puterea în mână, fie ea Putere fie Opoziţie, s-a împotrivit, se împotriveşte.

Ceva ceva a pornit şi acolo.

Iată însă că apare o nouă perspectivă: curăţarea şi reaşezarea societăţii de jos în sus, dinspre zona civilă (justiţie, administraţie, economie, clanuri mafiote) către politic. Care, sub presiunea unui român mai lămurit şi mai hotărât, să fie şi el transformat: atât prin decimarea interlopilor lui cât şi prin alegeri.

Nu ştiu dacă aţi constatat şi voi, dar zilele par mai frumoase, mai pline de viaţă, de speranţe, de veselie de când avem regimul cu un dulce pe zi. Iar întrebarea: Oare „cine” prăjitură mai vine? pare că i-a scos pe mulţi din amorţeală; li se dezmorţeşte mintea, le bate inima mai repede, sunt mai vioi. Ca mâine-poimâine am putea avea o naţie renăscută. Voi ce ziceţi?

Paulghitiu2009.blogspot.com

20 comentarii

jan dinu 26-03-2011 - 07:33

Ce infecta tzara ,ce imbecilizat popor !
JD-USA

Bula-ngiu 26-03-2011 - 07:53

@ janghina: imbecil a fost tac-tu, ca n-a lasat-o pe ma-ta sa faca un chiuretaj la vreme, pentru ca-si bause banii la MAT! Si asa ai iesit tu, care ai face bine ca, daca poporul ti se pare imbecilizat, sa-i uiti si limba!
Altfel, strict juridic, mita este indisolubil legata de calitatea de angajat al unei institutii publice, ceea ce nu-i cazul de fata. Asa ca, orice imbecil, cu exceptia cazurilor irecuperabile, isi poate da seama ca totul nu-i decat un circ!

Bumerang 26-03-2011 - 08:54

Strict juridic, mita nu este legata de calitatea de angajat public!
Ea se practica si in economia privata, in detrimentul firmei, dar si in alte organisatii. Asa ca nu vorbii, daca nu stii, ca vei ramane bulangiu

u s 26-03-2011 - 12:19

Aia nu e mita bre, e orice altceva, procesul cu firma privata va fi unul civil. Pentru ce nu declara la fisc plateste ca evazionist.

Bumerang 28-03-2011 - 12:45

Tot mita se cheama, si nu are nimic de a face cu evaziunea fiscala. Pur si simplu ia unul bani ca sa lucreze in detrimentul firmei!

jan dinu 27-03-2011 - 19:19

Bulangiu ,bulangiu …
Pentru mine esti mort – viu
Un pervers pe-acest pamint
Doar nimic ,nimic mai mult !

JD-USA

Bula-ngiu 26-03-2011 - 07:56

Tot pentru janghina: poate nu ti-ar strica sa mai asculti din cand in cand laitmotivul emisiunii „Conexiuni”: On est tous des imbeciles!- asta, daca ai reusit sa inveti ceva din limba vecinilor tai de peste lacuri.

Nashu 26-03-2011 - 13:58

Nea Paule, le-o place circu’ si la altii, cum iti place matale.
Maine dimineata insa, cand se duc undeva cu „o problema”, se pregatesc „sa dea”. Si, natural – aialalti, „sa ia”. Ca asa merge treaba, ce dreaq sa faci…
Si seara se pun iar la Telejurnal si se bucura (ca matale) ca au mai pus aia coshu’ pe unu. Si a doua zi iar mai dau o shpaga…
My point? Mai faci din kkt bici, la poolivara.

Viorica Ianc 26-03-2011 - 14:35

Puroiul poate fi curatzat si STORS fara bisturiu ! Numai cand esti sigur ca TZI-
ai intarit cat de cat SISTEMUL IMUNITAR !
Curatenia Generala a ajuns cu intarziere ! Daca pornea cel putin in ianuarie 1990 acum erau alte rezultate !
Savurarea dulcelui dupa o anumita varsta si stres poate cauza sfantul diabet.

Liviu 26-03-2011 - 15:44

Nu am fost niciodata doamna ceea ce ar fi trebuit sa fim … Ca spaga se da peste tot prin „democratii” insa exista o limita si o jena ! In Japonia pana si Yakuza are regulile ei si nu suporta furtul !!! Noi ne-am indreptat in mod natural (vorba Nashului !) spre spaga, mocirla si puroi … Romanu’ pune in mod natural botul la orice nenorocire fara sa gandeasca ! Dupa el potopul … Ca nici lui nu i-a lasat tat’su mare lucru ! Da-i Doamne romanului mintea de pe urma !!!

Bula-ngiu 26-03-2011 - 17:33

Sa ne intelegem: remarca de mai inainte nu este decat un comentariu strict juridic. Nu agreez nici practica comisioanelor „pe sub masa”, chiar daca ele nu fac decat sa „ciuguleasca” din banii unei firme private, ele fiind la fel de imorale. Natura juridica a infractiunii de luare de mita ramane insa aceeasi.

jan dinu 26-03-2011 - 17:46

GLASUL de necontestat al lumii :
>> Romanii : depravati ,rai ,brute ,infractori << !
Shi inca astea nu sint toate !
Una este cea mai certa " cei mai credincoishi ortodocsi ai Europei !!
JD-USA

Bula-ngiu 26-03-2011 - 18:03

Tu esti purtatorul de cuvant al lumii, bey mancatorule de kkt? Crezi ca am uitat cum il pupai in fund pe Basescu acu vreun an si cateva luni? Acu nu faci decat sa te dai pe fata!

victor 27-03-2011 - 00:37

igas si ai lui muncesc in draci si JUSTITIA si MEDICII ii fac scapati ,USListii ii apara si le asigura garantarea furaciunilor ,si media mogulilor se ocupa de base

u s 27-03-2011 - 07:17

Sapa-ti groapa taratura.

ValVerde 27-03-2011 - 07:26

Ce mai faci ghiocel?
Iti etalezi stilul stralucitor?

muncitorul sanitar 28-03-2011 - 09:33

foame de bani,frate/foame de bani…
acest marius petcu=vanghelie al sanitas si carmen mazilu =aceasta elena udrea a ordinului asistentilor…care ne-a obligat sa o votam!!! si cand i-am replicat ca nu sunt de acord sa o votez ,si am scris acest lucru pe hartie…o intors un mare fesier si o plecat,dar nu in lumea larga ci in scaunul cu bani. Cata opulenta !Cata sfidare la adresa fraierilor care cotizeaza vor/nu vor!daca e … mai mult
acest marius petcu=vanghelie al sanitas si carmen mazilu =aceasta elena udrea a ordinului asistentilor…care ne-a obligat sa o votam!!!
si cand i-am replicat ca nu sunt de acord sa o votez ,si am scris acest lucru pe hartie…o intors un mare fesier si o plecat,dar nu in lumea larga ci in scaunul cu bani.
Cata opulenta !Cata sfidare la adresa fraierilor care cotizeaza vor/nu vor!daca e sindicalist ,omului i se opreste 1%din venitul brut-nici macar din net!daca nu e tot i se opresc 14-15 ron.La final,se alege cu ce?fereasca sfantul sa moara cineva in familie de gradul 1 ,il manjeste cu un ajutor de cateva sute de lei… partea frumoasa e ca ia portie si de la carmen mazilu de la ordinul asistentilor bucuresti…care taxeaza OBLIGATORIU:12-14 ron /luna 20.000 de asistenti!!! Carmen Mazilu care blama Facultatile de Asistenti,acum o face si ea…la cati bani ia de la fraieri,o achita cu ochii inchisi:mii de euro! Rusine sa va fie! Niste spagari!!!
…si culmea?!o fi adevarat:si mazilu …e tot de la coltea,a facut slalom prin spitale ,a fost in sala cu ciomu,dar NU a facut PRACTICA MEDICALA!!! …e peste tot numa cu mese,ospaturi,petreceri…si bani,multi bani care se varsa obligat fortat in conturile acestui Ordin al Asistentilor;o fi si ea cu ceva castig?ca era si organizatia trecuta pe afis la constructia de la Snagov …saraca,nu mai avea unde sa se recreeze:asta-i pohta ce-a pohtit!
RUSINE!!!

Bumerang 28-03-2011 - 12:47

Iesiti din sindicate. iesiti din partide, si nu cotizati nicunde!
Ata timp cat o faceti, va meritati soarta. Restul sunt vorbe fara rost

Arhimede 28-03-2011 - 15:24

Iesiti din sindicate, iesiti din partide,
Intrati in Jobik ca va plateste ca si pe bou merang.

Bumerang 28-03-2011 - 15:49

Pai atunci stati acolo, ca stati bine. E ca si in bancul cu ursul.

” … Ma, tu ori esti prost, ori iti place sa s– p…!”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS