Acasa Opinii Dormiţi liniştiţi, avocatul poporului vegheşte

Dormiţi liniştiţi, avocatul poporului vegheşte

scris de Marin Neacșu
3.126 Afisari

Exact când trebuia, în plin boom mediatic (a câta oară) pe marginea pensiilor  şi promisiunii USL că va reglementa problema pensiilor micşorate prin decizii abuzive, dar şi când ministrul Apărării a anunţat că HG-ul pe care îl aşteptau rezerviştii  este o cârpeală la care domnia sa nu achiesează, deci în plină bulversare şi certuri şi discuţii între  rezervişti, apare pe ecrane o ştire cu un document al Avocatului Poporului înaintat Parlamentului.

Marin NeacsuFoc. Toată lumea a luat foc, ştiriştii au prezentat repede  noutatea: „În prima sa intervenţie publică, noul Avocat al Poporului cere parlamentarilor să revizuiască legislaţia prin care au fost eliminate pensiile de serviciu pentru categoriile speciale.” Toată lumea neştiind şi până să ia la cunoştinţă de conţinutul documentului a sărit să aplaude, iar rezerviştii au crezut că l-au apucat pe Dumnezeu de picior, gata, se revine la pensiile ocupaţionale, ne recâştigăm drepturile. Eu zic  cum spunea bâtica, adică mama lui bunica, „un bob zăbavă”.

Hai să nu sărim ca sâmburii din lubeniţă şi să vedem ce a spus şi apoi ce e de făcut. Dar mai întâi să vedem ce înseamnă pensii speciale:

1.Există pensiile speciale care existau înainte în cadrul pensiilor care se plăteau din fondul de pensii şi asigurări sociale şi care cuprindea:

  • pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea;
  • • pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular;
  • • pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari;
  • • pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor;
  • • pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă;
  • pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi.

2.Pensiile militare de stat,  pensiile de stat ale poliţiştilor si ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Acestea erau plătite din bugetele ministerelor respective şi nu din bugetul asigurărilor sociale.

Aceste două tipuri de pensii sunt considerate sau înţelese ca pensii speciale, dar trebuie făcută o precizare şi anume aceea că cel de-al doilea tip, cel al militarilor şi poliţiştilor era acordat în baza unei legi speciale, care a fost anulată şi la ora aceasta militarii şi poliţiştii au fost integraţi în sistemul unitar sau mai bine zis UNIC de pensii, mâncând toţi banii din fondul de asigurări sociale deşi nu au contribuit la el. Ceilalţi, respectiv parlamentarii, magistraţii personalul Curţii  de Conturi, beneficiază în continuare de pensii speciale în cadrul sistemului Unic de pensii. De ce ? Simplu, pentru că ei au făcut legea şi au făcut-o, votat-o şi aplicat-o cum le-a plăcut lor.

Acuma în plin re-scandal pe tema pensiilor militarilor, când Ponta este strâns cu uşa de cei cărora le-a promis că le rezolvă nedreptăţile guvernului Boc, PRIN ÎNCĂLCAREA UNOR PRINCIPII DE DREPT la aplicarea legii Unitare a Pensiilor, dar legat de mâini şi de picioare de bugetul pe care îl are la dispoziţie, încearcă să o dea cotită si răspunde în doi peri când este întrebat de repararea nedreptăţilor, iar ministrul Apărării, strâns cu uşa, e nevoit să accepte că nu există nici un gând cu o Hotărâre de guvern reparatorie. De aici un posibil scandal şi mişcări de stradă ale rezerviştilor atât din Apărare cât şi din Interne. La Interne se mai adaugă şi problemele pe care le are cu cei disponibilizaţi, cu neacordarea unor drepturi şi restanţe, cu problemele cu promoţiile neîncadrate. Urâtă treabă. Şi atunci s-a gândit domnul Ponta să mai dea un pic de lucru presei şi pensionarilor militari scoţând la înaintare Avocatul Poporului care apare brusc cu un document care se vrea incendiar, dar este de fapt apă de ploaie. Oare de când lucrează la el şi de ce nu s-a auzit până acuma ? Este cumva soluţia de avarie?  În primul rând pentru că vorbeşte despre pensii speciale, fără a specifica însă la care anume se referă. În materialul prezentat nu spune ce înţelege prin pensii speciale, deşi le menţionează pe toata la grămadă. Uită, sau poate nu vrea să înţeleagă că militarii nu au avut pensii speciale cum au magistraţii şi parlamentarii, militarii au avut o lege specială a pensiilor, iar acum sunt trecuţi cu valize şi gamele la fondul de pensii naţional fără nimic special.

În al doilea rând, deşi în materialul prezentat, domnul Avocat al Poporului, pe care eu l-aş numi Avocatul lui Ponta, aduce în discuţie o serie de aspecte corecte şi convingătoare ca o pledoarie pentru revenirea militarilor la un sistem de pensii ocupaţionale sau pensii militare de serviciu, arătând chiar că legea unitară a pensiilor pe lângă faptul că este neconstituţională, a încălcat principii de drept şi a fost aplicată haotic, preferenţial, discriminator, chiar ilegal, modul în care se termină este pur şi simplu diabolic.

După ce în material chiar domnia sa specifică faptul că o lege nu se aplică retroactiv şi că un drept câştigat nu poate fi luat şi chiar mai mult, că în cazul recalculării pensiilor trebuie să se păstreze cuantumul cel mai favorabil, conform legislaţiei şi Deciziei CCR nr. 872/2010 care spune explicit că „dacă, prin reaşezarea sistemului de calcul al pensiei în sensul arătat mai sus, rezultă un cuantum mai mic al acesteia, statul este obligat să adopte reglementări similare art.180 alin.(7) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.140 din 1 aprilie 2000, şi anume să menţină în plată cuantumul pensiei stabilit potrivit reglementărilor anterior în vigoare dacă acesta este mai avantajos”, la sfârşitul documentului, propunerile sale sunt incredibile:

„Propuneri privind Legea nr. 119/2010:

– Completarea dispoziţiilor art. 3 din Legea nr. 119/2010 cu două noi alineate, (4) şi (5), având următorul conţinut:

“Alin. (4) Cuantumul pensiilor recalculate potrivit dispoziţiilor prezentei legi nu poate reprezenta mai puţin de 50 % din cuantumul pensiilor aflate în plată.”

“Alin. (5) Drepturile de pensii revizuite potrivit alin. (4) se cuvin astfel de la data de 1 ianuarie 2011.”

Cu alte cuvinte, adio dar rămân cu tine , sau cum spunea Eminescu , „ îmi eşti drag din cale-afară, dar obraznic uneori”

Şi mai propune domnia sa, că dacă vrem pensii speciale, să beneficiem şi de impozitări speciale de până la 50%. Ei ce spuneţi, nu e aşa că ne iubeşte? Cu alte cuvinte acum am pensie de 2000 de lei în condiţiile legii 263 iar dacă voi reveni la vechea  militară să zicem de 3000, mi se va impozita cu 50% deci voi lua 1500. Frumoasă afacere domnule avocat. Tentant nu ? In felul acesta vom îngroşa cu toţii rândurile simpatizanţilor lui Putin şi vom deveni concetăţeni ai lui Depardieu, pentru că guvernul îi ocroteşte pe alde Căşuneanu şi Popoviciu, dar îi beleşte pe cei care au lucrat cinstit.

Deci domnia sa nu este de acord cu aplicarea Legii 263 pe care o consideră ilegală, dar propune  milostiv ca dacă se ia  din pensie prin recalculare, să nu se ia mai mult de 50% din pensie. Are el ce are cu 50%. Deci singura deosebire dintre el şi Boc e de procentaj, că în rest, principiile  nu contează, sunt folosite ca gargară. Alo, DOMNUL  AVOCAT, AL CUI SPUNEAŢI CĂ SUNTEŢI?

Un alt aspect interesant este acela că domnul avocat s-a adresat Parlamentului, şi nu CCR aşa cum ar fi fost nu normal ci necesar dacă ar fi dorit să schimbe ceva. Parlamentul nu poate amenda legea pensiilor, acest lucru îl poate face CCR deci „plângerea” domnului avocat este nu numai inutilă dar şi păguboasă, pentru că practic nu face altceva decât să dea speranţe inutile pensionarilor loviţi de L263, atâta vreme cât Parlamentul nu poate schimba anula legea pe care avocatul o consideră aşa că vrea el, neconstituţională. Dimpotrivă, documentul va da naştere doar la discuţii sterile inutile care practic vor lungi boala, dar nu vor rezolva nimic sau după propunerile făcute nimic bun pentru pensionari, doar abureli în genul celor primite până la alegeri. Practic intervenţia domniei sale  face doar cercuri , având un singur scop şi efect:  Va ţine pensionarii militari în bancă, în speranţa că se va rezolva ceva, vor fi liniştiţi, văzând că „uite, se mişcă ceva, se discută în parlament”  Atâta vreme cât ministrul apărării a spus că nu face cârpeli, iar Parlamentul nu poate anula legea decât dacă vine cu una nouă care să o înlocuiască, intervenţia domnului avocat este doar gargară, abureli, practic intervenţia sa e făcută fără o finalitate. Probabil că va intra la discuţie în comisii  şi va fi discutată şi va fi discutată şi va fi discutată, până când  pensionarii plictisiţi vor ieşi din sistem pe cale naturală.

Aşa că nu mai speraţi şi nu mai discutaţi pe un subiect născut mort.

De fapt acest presupus scandal al avocatului Poporului are alt substrat şi nici decum legat de grija faţaă de drepturile  unora sau altora. Subiectul principal îl consituie miliardul pe care Ponta l-ar scoate dacă ar înlocui pe ici pe colo undele prevederi ale  Legii Pensiilor. Nu prea mult , ci numai atât cât trebuie să îi aducă miliardul de lei în buget. Propusele măsuri tranzitorii nu sunt altceva decât cârpeli în aşa fel încât să se mai ia nişte bani de la pensionari, dar nici decum să se mai dea ceva. Adica, mai pe înţeles, ca să se ia ceva şi să se aducă la buget se iau măsuri tranzitorii, dar ca să se dea celor nedreptăţiţi nu se poate, pentru că nu se fac cârpeli.

Şi zbaterea lui Duşa are acelaşi scop, cu tot auditul cu tot. Auditul va scoate la iveală faptul că s-au dat pe undeva nişte bani în plus,  apoi se vor emite alte decizii pentru cei cărora li s-au dat bani în plus, dar cei care au făcut acest lucru posibil sau au abuzat nu vor păţi nimic, că doar nu o să dea cineva în ditamai Naşul, Vicerege. Cei cărora le-au scăzut pensiile vor avea de aşteptat până se va face noua lege pentru că Duşa nu cârpeşte decât peste ochi, şi numai când trebuie să ia, nu când să dea şi uite aşa Ponta a rezolvat problemele , a bătut palma şi cu Băasesc şi cu Barroso, MCV-ul a ieşit până la urmă bine, nu erau 3 miniştri, erau de fapt doar doi, dar nu o să ne spună care sunt ăia şi toată lumea va fi mulţumită.

Hai la alba neagra, avem mai multe şanse acolo!!!!!

Iata documentul integral

30 comentarii

avp 05-02-2013 - 16:44

De acord cu dumneavoastra domnule Marin Neacsu, cu 2 simple precizari:
1. Cititi art. 26 alin. 2 din Legea 35/1997, potrivit caruia Avocatul Poporului poate prezenta Rapoarte speciale celor doua Camere ale Parlamentului sau primului ministru;
2. Chiar credeti ca recentul numit in functia de Avocat al Poporului este autorul acestui Raport special? Poate doar daca a semnat adresa de inaintare catre unii sau ceilalti.

neacsum 05-02-2013 - 17:35

Da, poate inainta ce vrea el, dar fara nici un efect.
Da, nu este intocmit poate de el, si nici acuma , face parte dintr-un plan bine gandit, plevcat de la declaratiile lui Ponta, Cele ale lui Dusa, si urmareste practic stoarcerea altor bani de la aceiasi pensionari.
Multi se bucura, vazand ce spune domnul avocat in justificarea de motive si se opresc din citit extaziati, uitand sa mearga mai departe. Este un document cu adevarat extra/ ordinar.. pentru ca pe baza unor enunturi si prezentari care spune una, de fapt propunerile vor alta. Altfel nu ai cum sa iti explici ca se sustine ideea ca pensiile speciale au fost scoase ilegal, dar in propuneri sa ceri ca @totusi, diminuarea pensiei prin revizuire sa ii lase macar 50% in buzunar amaratului de pensionar. Sau sa sustii introducerea pensiilor de serviciu dar tu sa vorbesti la propuneri de pensii contributive . Numai o minte creata putea sa propuna asa ceva si numai niste minti puse pe biguduiuri pot sa exulte.

ValVerde 05-02-2013 - 22:07

Neacsule, s-au dus toti sa injure la articolul cu ungurii si te-au lasat singur-singurel….

Prost moment ai ales sa vorbesti despre pensiile alea…si-au terminat injuraturile in alta parte.

Hai mai baieti, mai veniti si pe aici!!!…nu va e mila de neacsum care sta stingher si neinjurat de nimeni?
O sa-i zguduiti increderea in el insusi…

Europeanuul 05-02-2013 - 22:15

🙂

Antibasistul 05-02-2013 - 22:33

Apropo pensii militare, toti romanii stiu ca pensile militare-s NESIMTIT de mari, intr-o tara saraca ca Romania in care majoritatea pensionarii-s muritori de foame cu pensile lor de mizerie!
Are dreptate Bula.

ValVerde 05-02-2013 - 22:45

„Bula e-n toate
E-n cele ce sunt
Și-n cele ce mâine vor râde la soare
E-n pruncul din leagăn
Și-n omul cărunt,
E-n viața ce veșnic nu moare.”

neacsum 05-02-2013 - 23:25

Ciudat mai antibasescule. Eu stiam ca toata lumea stie ca pensiile in Romania sunt nesimtit de mici. Asa ar vadea lucrurile orice on in orice tara , mai putin aici in Romania unde principala proocupare si grija a omului este capra vecinului. In loc sa se ingrijeasca sa aiba si el o capra grasa si frumoasa, pe roman il intereseaza de ce vecinul are o capra mai mare, si asteapta ca aceasta sa slabeasca in timp ce a lui crapa de foame. ASTA ESTE rOMANIA SI NU O SA O SCHIMBE NIMENI.

ValVerde 05-02-2013 - 23:45

Si cum ar trebui sa facem ca sa crestem pensiile nesimtit de mici pina la rangul de pensii simtite?
Vreun decret?
Vreo acatista?

neacsum 06-02-2013 - 00:01

Tu de acolo nu ai ce sa faci decat sa comentezi, deci nu iti pune intrebari existentiale.

ValVerde 06-02-2013 - 15:08

@neacsum

Daca nu tai tu mesajele, „cineva acolo sus” te protejeaza de intrebari incomode.

Mai scriu odata:

1. Spui ca eu nu fac altceva decit sa comentez. Adevarat, comentez si votez.
Tu ce altceva faci ?

2. Te stiam ca nu ai mare respect (sau nu esti echipat sa intelegi) adevarul istoric.
Ai de asemenea probleme cu limba romana simpla? Eu nu imi pun mie intrebari, ti le puneam tie. Tu esti cel care lamentezi micimea pensiilor in Romania, dar o faci cu aerul ca cineva ar putea sa le mareasca, dar nu vrea.
Te-am intrebat cum vezi tu rezolvarea problemei (pentru ca intr-adevar e o problema)

PS „existentiale” ??!!
Ai auzit de curind cuvintul si iti place cum suna, sau faci si tu un spirit de gluma 🙂

Europeanuul 06-02-2013 - 16:34

ValVerde, hai ca-ti raspund eu in locul lui. Cresterea pensiilor in general sint legate de cresterea veniturilor la buget respectiv de cresterea salariilor si a contributiilor (la casa de pensii). Salariile si contributiile sociale la rindul lor cresc numai pe fondalul cresteriii economice. Asa deci, guvernele trebuie sa-si concentreze toate eforturile asupra stimularii cresterii economice (asa cum face Germania, USA, Canada, Turcia, China si multi altii). O alternativa reala la circurile politice din ultii ani (menite sa distraga atentia publicului de la adevaratele probleme) ar fi implementarea unor actiuni rapide precum: initierea reformelor autentice, privatizarea companiilor de stat, atragerea investitiilor, adoptarea unor masuri de crestere a competitivitatii si predictibilitatiii, imbunatatirea mediului afacerilor, cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene, cresterea investitiilor publice in infrastructura precum si in alte programe menite sa contribuie la stimualrea cresterii economice (i.e programe de finantare a instruirii fortelor de munca, etc). Nu e vorba de „misiuni imposibile”, clasa politica romaneasca nu e pusa in fata situatiei sa reinventeze apa calda (sau roata;).

Europeanuul 06-02-2013 - 16:48

Un explu autentic din prezent. Atit in Ungaria cat si in Romania performantele clasei politice lasa de dorit. Si ce fac liderii politici? In loc sa reactioneze coerent, ei intind mereu corzile si distrag atentia publicului cu subiecte sensibile (politica externa si in cazul de fata autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc).

ValVerde 06-02-2013 - 16:52

Europene, merci pentru raspuns, dar asta o stiam si eu.
Il intrebam pe Neacsu, pentru ca el e cel care are discursul patriotard gen NU Rosia Montana, NU gazul de sist, NU ne vindem tara, etc etc.

Neacsu e cel care ar vrea pensii mai mari dar ia atitudine impotriva capitalismului si a deschiderii internationale.
El e cel care ar vrea Statul, cel mai prost administrator fara deosebire de nationalitate, geografie, orientare politica etc sa se ocupe de productie si servicii.
El e cel care tipa impotriva institutiilor financiare si a actiunilor lor de a „ne fura ce-i al nostru”
El e cel care injura FMI, desi nu intelege ca fara FMI, pensia lui nu ar mai sosii la sfirsit de luna.

El e cel care promoveaza teoriile conspirationiste ale vestului impotriva neprihanitei noastre tari.

Si atunci il intrebam cum vede el rezolvarea situatiei cu discursul asta contradictoriu.

Europeanuul 06-02-2013 - 17:49

ValVerde, interventia mea a fost dedicata pentru Neacsu.

Din cate am inteles in Romania marile depozite de gaze (de sist) asteapta sa fie mai inti descoperite. In acest context dezbaterile pe marginea exploatarili acestor depozite (nedescoperite) sint inutile, cel putin in momentul de fata. Pina una alta Romania dispune de resurse vaste (hidro, eoliana si biomasa) care asteapta sa fie exploatate incepind cu ziua de maine. Romania poate exporta curent electric si mai mult, poate asigura (in mod sustenabil si pe termen lung) securitatea energtica tuturor investitorilor interesati sa investeasca in diferite sectoare industriale (consumatoare de electricitate).

neacsum 06-02-2013 - 18:45

Eu nu am cerut pensii mai mari, nu pentru mine. Eu am cerut pensia la care am dreptul conform legii, asa cum mi-a fost calculata in momentul pensionarii, nu asa cum o calculeaza fiecare guvern incapabil de masuri economice care nu poate scoate bani la buget decat taiond salariile si pensiile bugetarilor. Daca gasesti o singura fraza sau propozitie in care eu cer pensie mai mare poti spune orice, pana atunci nu mai vorbi aiurea.

ValVerde 06-02-2013 - 20:32

@Europeanuul

1. „ValVerde, interventia mea a fost dedicata pentru Neacsu.”

si de aia o incepi cu:
” ValVerde, hai ca-ti raspund eu in locul lui. ”
🙂

2. Ca rezervele de gaze de sist sa fie descoperite, trebuie intii sa le cauti. Cu atitudinea celor ca Neacsu, este un proiect nascut mort.
Oricum, nu era decit o exemplificare a pozitiei celor care vor bunastare, vor progres, vor mai multi bani, dar ataca capitalismul si deschiderea comerciala in general.
Unica alternativa e comunismul si pe asta l-am incercat.
De asemenea, nu stiu daca ai remarcat, dar sint aceiasi care imbratiseaza democratia, atita timp cit le serveste intereselor lor inguste.
Nu pot intelege ca principiile democratice nu se pot adapta dupa cum vrea fiecare…ca doar de aia sint principii…

ValVerde 06-02-2013 - 20:44

@neacsum

„Eu nu am cerut pensii mai mari, nu pentru mine.”

===

Ai cerut, pentru tine, pensie mai mare decit primesti acum.

Dar nu despre asta vorbim.

Ai cerut pensii mai mari asa, in general, pentru toata lumea pentru ca altfel cum explici remarca ta ca „pensiile in Romania sunt nesimtit de mici” si …romanul „in loc sa se ingrijeasca sa aibe si el o capra grasa (nota mea: o pensie mai mare) si mai frumoasa”…etc

Eu te-am intrebat concret: ce crezi tu ca ar trebui sa faca romanul ca sa aiba si el o capra mai grasa si mai frumoasa ???

digital 06-02-2013 - 21:42

***El e cel care tipa impotriva institutiilor financiare si a actiunilor lor de a “ne fura ce-i al nostru”
El e cel care injura FMI, desi nu intelege ca fara FMI, pensia lui nu ar mai sosii la sfirsit de luna.****

ce vorbești mă retardatule!
vine cineva să vă spolieze în amerlocia aia de kkt?!
aia fac instituțiile financiare,așa zise mondiale!
iar aia cu …nu sunt bani de pensii și trebuie împrumutați de la femei,i-o spui lu mătta aia proastă care te-a fătat!
v-a vomitat-o kiorul și ați adunat-o repede cu fărașu s-o înghițiți!
marș mă,animalule băsist,d-aicea!

urbos 06-02-2013 - 23:33

Esti prost de-mpungi sifiliticule valverde, Romania nu avea nevoie de FMI. Schizofrenic dement, dupa ce Bashina s-a imprumutat aiurea si a furat si banii, vine un grohaitor limbist ca tine sa spuna, tot el, ca si FMI, ca ce nevoie avem acuma de bani d-afara. Hai sictir ma starpitura proasta.

Antibasistul 06-02-2013 - 00:01

Regret dar bugetul tarii si al Casei de pensii nu e suficient ca toti amaritii muritori de foame de pensionari sa aiba pensii la fel de nesimtit de mari ca militarii.

Majoritatea pensionarilor SINT MURITORI DE FOAME EFECTIV!

neacsum 06-02-2013 - 00:02

Si te-ar bucura daca toti ar fi la fel ? VEZI CAT DE INGUST GANDESTI ?

Antibasistul 06-02-2013 - 00:04

In fiecare an sint pensionari care CHIAR MOR DE FOAME, nu de boli sau alte cauze, accidente…

Antibasistul 06-02-2013 - 00:06

M-ar bucura daca pensiile militare nu ar depasi 1500 si pensionarii saraci tare nu ar mai muri de foame!

digital 06-02-2013 - 21:47

unde-s banii de contribuții,mă,nu cumva în curul lui nutzii și acoliților pedalaci!
unde sunt 17,2 mld de eur,care s-au tocat în mai puțin de trei ani și nu s-a făcut nimic în țară?!
i-au luat pensionarii ăia care mor de foame și le-au dat foc,nu?!
de ce mor mă de foame dacă kiorul a împrumutat bani pentru pensii?!
nu vedeți cât de reduși sunteți?!

Antibasistul 06-02-2013 - 23:59

PAI VEZI DIGITAL SA STI UNDE-S BANII PENSIONARILOR, DA-S JEFUITI DE GASCA DE HOTI PEDELISTI ai dictatorului Basescu.i

nimeni 07-02-2013 - 11:08

caprele au aceeasi pasune. una are acces la ea, alta nu.
sau altfel spus, capra grasa din romania e furt si nimic altceva.

dinu 06-02-2013 - 00:23

@ antibasistule- esti ca pseudonim asa, dar in esenta esti un basist „ordinar”
Nesimtit esti si cu cei ca tine! Nu am folosit niciodata cuvinte grele sau triviale la comentariile pe acest ziar, dar acum imi vine sa-ti zic de toate…..
Esti un comunist sadea. Vrei ca toata lumea sa aiba acelasi salariu aceasi pensie, ca asa vrea „muschii tai”! Nu ati vrut , in 89, capitalism>?Pai asta e capitalismul vrut de voi! Uni mai sus si alti mai jos! Iesi iar in strada si intorcete la comunism”Simtitule”!!!!!

dinu 06-02-2013 - 00:31

@tot lui antibasistul si altora ca el: citeste bancul din aceasta editie, dar mai bine ti-l afisez aici si atunci poate intelegi si tu cum arati. „sa moara capra ta vecine…”:Ion pleacă în America
Scris de : Z.V. 2013-02-06 00:02

Pleacă Ion din sat în America şi devine John, mare om de afaceri.

După un timp, fiind în concediu, se întoarce în sat şi oferă fiecărui sătean câte 100 de dolari. Toată lumea e mulţumită şi îl laudă pe John ce băiat bun este. Următorul an, la fel, oferă câte 100 de dolari când revine în sat, lumea mulţumită, numai cuvinte de laudă pentru John.

În al treilea an, John oferă fiecărui sătean numai 50 de dolari. Se întâlneşte Gheorghe cu Vasile.

GHEORGHE: Vasile, ţie tot 50 de dolari ţi-a dat?

VASILE (nemulţumit): Tot, măi Gheorghe!

GHEORGHE: Eu nu pot sta aşa, mă duc să-l întreb de ce!..

Se duc amândoi la John, iar Gheorghe îl chestionează.

GHEORGHE: Măi John, lumea e nemulţumită în sat, de ce ne-ai dat numai 50 de dolari?

JOHN: Ştii, măi Gheorghe, a venit criza, a intrat băiatul meu cel mic la facultate, au crescut cheltuielile, bani sunt mai puţini, asta e viaţa, e greu!

La care Gheorghe către Vasile:

GHEORGHE: Vezi, măi Vasile, John îşi ţine băiatul la facultate pe banii noştri!

jan dinu 06-02-2013 - 09:42

– Somn ushor – popor –
Daca ai insomnii i-a somnifere …,te salveaza de nevoi shi de durere !!
JD-USA

BULA 07-02-2013 - 07:09

Domnule Jan Dinu, iti multumesc in numele poporului pentru acest sfat bun, dat din inima. Intentionat.

BULA (magnificul)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult