Acasa Opinii Lupul mieluşel

Lupul mieluşel

scris de Teodor Seran
594 Afisari

Am fost obişnuiţi să îl vedem zilnic pe Traian Băsescu, abordând o atitudine marcată de zâmbet permanent, dublat la intervale regulate de un râs sacadat, un om puternic, arogant şi fără scrupule, care printr-un limbaj cinic, “tăia în carne vie”, indiferent de tema aflată în discuţie. În acele timpuri nu prea îndepărtate, Preşedintele ştia totul şi dădea soluţii pentru toate problemele, neadmiţând niciun contra-argument sau vreo împotrivire. Schimbarea Puterii l-a transformat pe Traian Băsescu din lup fioros în mieluşel paşnic. Întreaga garnitură imagistică a fost schimbată : zâmbetul este acum mieros, vocea este  blândă, iar limba este tocită şi dulce, apropiată de graiul sfătos al povestitorului Ion Creangă. Unde este Preşedintele nostru cel viforos şi mare comandant de petrolier cu un million de tone deadweight ? Nu mai este ! O metamorfoză neaşteptată a adus în faţa noastră un personaj greţos prin « dulceaţa » vorbei, ca o baclava însiropată şi îndulcită peste măsură.

teodor seranO primă reacţie la acest nou look al Preşedintelui, ar fi una de bucurie. Să ne bucurăm deci, că avem un Preşedinte atât de blând şi bun ! Această reacţie nu durează mult, pentru că apare o întrebare care nu poate rămâne fără răspuns: care este cauza transformării Preşedintelui? Să fie oare vina unui duh rău, care a venit în miez de noapte şi l-a speriat pe acesta? Nici vorbă ! Un căpitan de vas petrolier nu se sperie atât de uşor ! Să fie oare « vina » unui duh blând, care a venit în miez de noapte şi l-a sfătuit pe acesta, ca de acum înainte, să fie blând şi cu vorbă mieroasă ? Nici vorbă! Un vajnic căpitan de vas, hârşit în toate cele, nu se lasă înduplecat atât de uşor, nici chiar de un duh blând ! Atunci ce să fie?

Se întreabă toată lumea, adică opinia publică, din mediul urban şi rural, se întreabă  Presa centrală şi locală, se întreabă admiratorii, atâţi cât mai sunt ai Preşedintelui, cât şi adversarii acestuia! Un răspuns complet nu a dat nimeni! Se poate totuşi încerca un răspuns pertinent şi perfect acceptabil: pur şi simplu, Preşedintelui i s-a făcut frică!

O frică care se poate compara cu frica de un naufragiu iminent şi care poate să îl înfrângă şi pe cel mai tare căpitan de vas. De data aceasta este vorba de un « naufragiu » politic, care în esenţa lui ar putea să fie mult mai dramatic decât un naufragiu maritim. Semne evidente care îi prevestesc Preşedintelui nenorocirea care urmează, există. În jurul lui, armata PDL este decimată, Elena Udrea pleacă la Buzău sau la Pleşcoi, Emil Boc este departe la Cluj şi este doar un simplu primar, MR Ungureanu se pare că ar fi devenit un fel de « neica-nimeni » şi mai presus de toate, se apropie inexorabil toamna parlamentarelor. În aceste condiţii, cum să nu ţi se înmoaie picioarele şi să nu simţi teama că îţi cuprinde sufletul? Îţi mai poţi permite să îi spui unei ziariste « ţigancă împuţită » ? Nici vorbă ! Îi inviţi cu dulce glas la o cafea « în gaşcă », într-o gaşca care nu a existat niciodată, « Preşedinte-jurnalişti »!

Dincolo de a provoca milă, atitudinea Preşedintelui provoacă în primul rând silă. În general, orice atitudine cameleonică provoacă silă, prin schimbarea destul de des şi fără scupule a imaginii personale. Ceea ce s-a schimbat fundamental la Preşedinte nu este atât charisma, cât vorba. Vorba care acum este « dulce » şi care este folosită pentru că se speră că « mult va aduce ! » În faţa unei asemenea grozăvii existenţiale, nu poţi decât să te întrebi cu îngrijorare : cine garantează că Preşedintele nu va merge într-o zi la Fierarul-SRI, să îşi ascută limba ?

36 comentarii

BULA 16-06-2012 - 10:16

Prea multa discutie pe tema unor tradatori care lucreaza ca mercenari ai FMI, contra poporului bleg din care se trag.

Mai bine veniti cu propuneri de revenire la normal. Analizati ce se intampla cu invatamantul, cu tonele de analfabeti cu diplome universitare si cu doctorate, cu absolventii de liceu care nu stiu nici definitia curentului electric sau alte notiuni elementare. De la astia ar trebui sa vina prosperitatea tarii.

Murphy 16-06-2012 - 14:23

Dom’Seran, am impresia ca ai facut facultatea pe locurile celor a caror palarie o porti! Ce are „sula cu prefectura”? Adica ce are presedintele cu gasca de ziaristi pe care ia invitat la o cafea sau un pahar de vorba(ai observat ca in moll era ocupat cu plata produselor si nu putea vorbi cu ei). Dar asa e romanul nostru, pana nu-l musca de cur pe vecinul care nu-l baga in seama, nu se simte el mai batos! Mai bine ai numara realizarile magnificului guvern condus de Tonta care merge din gafa in gafa, sau inca nici mata nu ai auzit de ele?

digital 16-06-2012 - 17:25

am impresia că ești destul de prost!

Stefan Pop 16-06-2012 - 16:44

Traian Basescu poate fi suspectat de multe lucruri dar nu de lasitate sau de „frica”.
Frica? De ce?
In primul rand el si cu siguranta „Serviciile” sale controleaza foarte bine situatia. Din cate se vede (si se vede cu ochiul liber!) Traian Basescu are mereu un „as in maneca” pe care-l scoate cu usurinta atunci cand situatia impune acest lucru. Traian Basescu nu va ajunge niciodata in situatia lui Emil Constantinescu ca sa se declare „invins de catre Servicii”. Probabil ca „experienta Emil Constantinescu” i-a servit si ii serveste in atitudinea si demersurile sale publice sau nepublice. Din ceea ce se observa lesne, Presedintele este extrem de sigur in toate actiunile sale. El nu intervine pe marginea declaratiilor belicoase ale lui Crin Antonescu sau Victor Ponta decat atunci cand este sigur ca are in mana documente incriminatorii care pot distruge un om sau partid oricand si iremediabil. Iar cand iese in mass-media impotriva adversarilor sai politici primii care sunt amenintati de infarct sunt tocmai aceia care-i doresc si/sau uneltesc pieirea.
Nu trebuie uitat un lucru esential legat de chiar profesiunea de baza a lui Traian Basescu: experienta marinareasca. Acolo deciziile se iau rapid de catre un singur om care are in subordinea sa intregul echipaj asupra caruia exercita comanda suprema. Cu asemenea oameni nu te joci. Adversarii sai stiu aceste lucruri dar le minimalizeaza. O eroare strategica fatala. De altfel viata a si dovedit acest lucru.
Nici o grija! Traian Basescu isi va duce pana la sfarsit mandatul. isi va lua „la revedere” in stilul specific si cu rasul sau inconfundabil.

digital 16-06-2012 - 17:24

nu era necesar să faci o analiză a mecanismelor comunisto-securistice!
trebuia să spui direct:”SUNT BĂSIST ȘI-MI PLACE,ĂSTA ESTE CREZUL MEU”!
totul era rezolvat,nu te mai screme atâta!

urbos 16-06-2012 - 18:01

Secatura securista este un fricos si-un las ordinar. Pocitania nu a jucat decat la cacialma, animalul s-a retras ca o poaie cu coada intre picioare de cate ori cineva s-a dat la el mai tare, numai ca in general, canalia de asta a profitat, de faptul ca in timp ce el se comporta ca animalul, ceilalti continuau sa se comporte ca oamenii.
Scarnavia nationala se caca pe ea de frica, iar ticalosia ii tine loc de curaj.
Taratura securista NU va apuca sfarsitul mandatului. Spanzura-te cu toata familia ta de gunoaie.

ciu huhu 16-06-2012 - 21:29

Propagadistule al dictatorului Basescu, iti garantez ca peste cel mult 6 luni va fi demis si va sfirsii la puscarie impreuna cu slugile lui care nu-l tradeaza!

ciufulici 16-06-2012 - 22:28

Basescu este un dictator foarte tiranic si cel mai despotic!

ciu huhu 18-06-2012 - 14:00

Faptele lui Basescu dovedesc ca-i un DICTATOR, locul dictatorilor e in puscarie, sau la zid in Tirgoviste!

ciufulici 16-06-2012 - 20:22
digital 16-06-2012 - 20:57

băi strâmbule,tu înafară de a băga fitile,mai știi ceva?!

Tache 17-06-2012 - 00:50

– In atentia tuturor membrilor SCMD –

Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile cu profesorii, minerii, ceferistii (4500 concediati luna aceasta), pensionarii (civili), revolutionarii, grefierii, etc., s-a intamplat si cu noi, “asistatii”. Cele 4 amendamente privind dreptul la munca, la integralitatea “ajutorului social” pe care il primim, la anularea “regularizarii” si restituirea sumelor abuziv retinute prin “revizuire” au fost respinse in unanimitate in comisiile Camerei Deputatilor. S-a votat asa zisul “Memorandum”, ca un fel de aministie fiscala. Adica suntem tot vinovati si cu banii luati, dar suntem iertati de plata “datoriilor” prevazute de aberanta OUG 1/2011 pentru aceia dintre noi care nu au avut “pile” sau care nu au cazut la sorti. Deci suntem condamnati fara executare.

Filialele noastre au incheiat protocoale cu USL-ul, am convenit asupra unui Contract social reparatoriu pentru toate categoriile socioprofesionale, i-am sprijinit decisiv in alegeri, dupa ce am doborat doua guverne basesciene, stand in strada din 12 ianuarie pana la 1 Mai, iar astazi nu mai existam. Rasturnarea ar fi produs-o “Piata Universitatii (in care si noi si revolutionarii si alti membri CNSC am avut reprezentanti in permanenta), presa si intelectualii”. Care presa? Aia care a spus ca suntem 500 de oameni cand eram 6000 si 2000 cand eram 30.000? Nasu? Turcescu? Cristoiu? Care intelectuali? Au fost cu noi in strada Blandiana, Cartarescu, Patapievici, Tismaneanu, Plesu, Razvan Theodorescu?

Le-am asigurat sectiile de vot cu presedinti, vicepresedinti, membri si observatori. Am scos lumea la vot si rezultatul s-a vazut. Dar astazi nu mai existam! Conform intelegerii din Dubai a celor doua mari familii de “baieti destepti” (intarita electoral, in taina, astazi, 15 iunie a.c.), dl Ponta a semnat protocolul nu cu noi ci cu puscariabilul Oprea. Rezultatul? Ni s-a interzis aparitia la singurele televiziuni care au atacat regimul Basescu, pentru ca se vor uitate mesajele din ultimii ani. Adio suspendarea lui Traian Basescu, adio pedepsirea Robertei Anastase si a celor vinovati de frauda parlamentara, de dezastrul national, de genocid in ceea ce ne priveste, adio abrogarea legilor antieuropene si anticonstitutionale, adio efort comun pentru salvarea Romaniei! Ministrii incomozi (Marga, Dobritoiu, Campeanu, adica liberalii) vor fi sacrificati. Trepadusii alesi dintre “baietii destepti” au batut palma cu Maria Lupu sa le confectioneze si lor si amicilor din gasca pensii triple, ultimii profesionisti in finante, justitie si siguranta (ca Luca si Hapau) au fost indepartati la toate cele trei structuri, in locul lor reaparand pe post de experti, autorii “reformei”, (gen Chesnoiu). Structurile jandarmeriei, in special cea de paza si protectie, care ar fi putut inghiti pe toti profesionistii dati afara din Interne sau trecuti in rezerva la 45 de ani din MApN, fara drepturi, continua sa fie distruse, obiectivele militare si strategice fiind pazite si pe mai departe, contra unor sume infinit mai mari, de formatiunile paramilitare ale Basescului. Tot ceea ce ni se ofera sunt apeluri la calm, promisiuni si “comisii” care sa rezolve situatia la “Pastele cailor” Avantaj ei, deoarece, potrivit evidentelor tinute la zi si la Interne si la Armata si tradate pentru MApN de madam Lupu, parasim “pe cale naturala sistemul cate 250/luna”. Luandu-i in calcul si pe rezervistii SRI si MAI rezulta ca aducem mari economii la buget, disparand cate 5-6.000 pe an, ceea ce inseamna ca si noul Guvern va miza pe aceasta singura “industrie”, benefica pentru buget.

In aceasta situatie, dupa prezentarea in rezumat a bataliei pe care o ducem de doi ani si jumatate va rog sa reflectati asupra solutiilor pe care le avem si care sunt trei la numar.

Rezumat al actiunilor noastre:

FMI a dat ordinul rejectarii noastre din sistemul militar si transformarii noastre in civili pentru a se putea aplica, dupa excluderea noastra din categoria rezervistilor, Legea sistemului unic de salarizare. Pentru a ni se taia legatura cu functiile militare si a fi transformati in civili, dependenti de ajutoare sociale, am fost atacati mediatic, insultati, toate categoriile socio-profesionale urmand a ne trata ca pe raiosi (“nesimtitii cu pensii nesimtite de 20 de milioane”). Se viza transformarea noastra in asistati social cu un ajutor social reprezentand o reducere cu 18-69% a cuantumului anulatelor pensii militare de stat.
SCMD a iesit in strada, a intentat mii de procese si operatiunea ilegala, anticonstitutionala si retroactiva de “recalculare” a fost stopata la 28 sept 2010.
In mod ilegal, MApN, MAI si SRI au continuat insa, pe sest, recalcularea, rezultatul constituindu-l deciziile nule de drept primite de noi in dec. 2010 – ian 2011, conform legilor votate de Roberta Anastase prin frauda parlamentara.
Am fost insultati pana la 7 ian. 2011, cand ICCJ ne-a dat dreptate. Cei care ne-au insultat, ne-au batjocorit si mintit au primit grade de general si contraamiral.
Cu 7 ianuarie, au inventat ilegala “revizuire”, menita sa legitimeze deciziile de recalculare, nule de drept. Au uitat ca suntem toti “nesimtiti” si au introdus principiul discriminarii intre noi, pentru a ne distruge unitatea de actiune. Au pretins ca fac “dreptate in sistem”. In fapt au acordat unora ajutoare sociale sporite in cuantum, mult mai mici in realitate chiar si fata de prevederile Legii 263/2010. Si infinit mai mici decat pensiile pe care le-ar fi primit prin aplicarea Legii sistemului unic de salarizare. Mai mult, au profitat, balcanic, de bulversare, facand prada in bugetele ministerelor, prin rasplatirea frauduloasa a slugilor proprii. Procesul continua, de asta nimeni nu vrea sa faca ordine in sistem si madam Lupu sau chestorul Chesnoiu se simt, din nou, utili.
Vom continua procesele in tara si in afara, in ciuda diversiunilor, pana in panzele albe!
Pe parcursul anului 2011, liderii USL au sustinut tot ceea ce am sustinut si sustinem si noi. Intreaga societate civila, prin sindicatele si ONG-urile care au semnat protocoale de colaborare cu SCMD, a actionat si a reusit cu mari riscuri sa-i aduca la Putere.

Tinand cont de situatia actuala, de conditionarea indeplinirii obiectivelor prevazute in Contractul social de acordul FMI, ca si de amanarea rezolvarii celor mai mici deziderate, prin recurgerea la solutia romaneasca a “comisiilor” care nu duc nicaieri, ne aflam stimati camarazi, in situatia de a lua o hotarare decisiva, pentru noi si viitorul tarii, in acord cu aliatii nostri apartinand celorlalte categorii socioprofesionale. Optiunile pe care le avem sunt urmatoarele:

1. Optiunea “melcului”
Ne retragem in cochilie, facem frumos, dam onor comandantului iubit si ne multumim cu ce avem, asteptand pana la calendele grecesti, implinirea promisiunilor. Cu alte cuvinte, acceptam sa ramanem civili, asistati social, cu “ajutoare sociale lunare de la stat”, pentru unii drastic micsorate, pentru altii reprezentativ marite, dar tot ca ajutoare sociale. Uitam ca am avut un contract cu statul, ca noi ne-am indeplinit partea, iar guvernele anilor 2009-2012 au denuntat retroactiv acest contract, pretinzand ca am avut contributii pe care nu le-am avut si o istorie pe care nu am trait-o. Ne facem ca nu vedem ce s-a intamplat cu ajutoarele sociale datorate prin Legea Recunostintei, revolutionarilor. Statul a zis ca nu mai are bani si le-a retras! Maine ni se poate intampla si noua, indiferent ca este vorba de 7 lei sau de 7000 de lei. Aceasta pozitie ar duce la pastrarea unitatii SCMD prin pastrarea alaturi de noi a celor automultumiti, care nu vor sa inteleaga sau nu ii intereseaza care este statutul lor real si pentru care cuvinte ca onoare, demnitate, libertate, patrie, natiune, misiune, etc. au alt inteles decat cel dat de dictionare.

2. Optiunea “Capra si varza” sau Solutia de mijloc
Aceasta presupune sa ne orientam spre cei care mai au inca interese comune cu noi. Deci exclusiv spre alianta PNL-PC. Sa-i atragem atentia lui Crin Antonescu, locomotiva, astazi abandonata a USL, ca, daca nu va fi suspendat/demis Basescu vara aceasta, ca sa avem in octombrie alegeri parlamentare si prezidentiale la un loc, va ajunge presedintele Romaniei atunci cand ne vom recupera si noi drepturile furate, adica la “Pastele cailor”. Sa semnam Contractul social doar cu acesta alianta, promitand ca vom sustine exclusiv candidatii ei la alegerile generale.

Sa facem un miting prin mobilizare generala, a noastra si a tuturor aliatilor, sambata, 14 iulie (dupa terminarea bacalaureatului, ca sa poata participa si profesorii care vor fi in vacanta), miting pe care il solicita multe dintre filialele noastre déjà, dar si pensionarii civili, profesorii, revolutionarii, minerii, ceferistii si lucratorii din sanatate. Va fi un miting in Piata Victoriei, impotriva FMI si a regimului Basescu-Ponta. Poate asa se va trezi dl. Ponta si, renuntand la pactizarea cu cei vinovati prin initiative legislative si vot de promovare a tuturor legilor antinationale (Oprea, Sirbu, Ontanu si gasca) va face ceea ce a promis la mitingul din 1 Mai. Riscul este major, deoarece vom avea impotriva noastra, gata de interventie, atat fortele paramilitare ale Basescului, cat si pe cele oficiale la dispozitia Guvernului, plus majoritatea latrailor media.

3. Optiunea ALTERNATIVA NATIONALA
Organizarea, prin mobilizare generala a noastra si a aliatilor nostri a unui miting de protest in Piata Victoriei, sambata 14 iulie a.c., la care sa anuntam incetarea “Starii de veghe”, proclamata la 1 Mai si reintrarea in lupta a SCMD si CNSC, utilizand toate facilitatile democratiei de tip european, pentru “Alternativa Nationala”

Pornita din Spania, la sfarsitul anilor 90, aceasta idée inseamna sa oferim natiunii o alternativa la o intreaga clasa politica, majoritar hoata, ticaloasa, corupta si tradatoare. Intrucat presedintii unora dintre ONG-urile aliate noua, sunt si presedinti de partide “de buzunar”, vom putea arunca in alegerile generale un astfel de partid, de pilda al d-lui Viorel Ringhilescu (cel care contesta in justitie existenta legala a PDL si UNPR), a d-lui Petre Racanel sau altul, si vom face toti alianta electorala cu respectivul partid. Punctele Platformei Civice (programul votat in 7 oct. 2011) si ale Listei de obiective propusa USL spre semnare in cadrul Contractului social ar deveni programul miscarii “Alternativa Nationala”. Toate structurile CNSC ar lansa, alaturi de SCMD, apeluri catre intreaga societate civila, sa ni se alature si sa voteze la generale candidatii Alternativei Nationale. Acestia ar fi desemnati, in sfarsit, in mod democratic, pe principiul: Cine are cel mai bun candidat (in sensul apreciat de populatie), pentru Senat, la Motru? Sau la Targu Lapusului? Sau la Pocreaca? …Rezervistii? Pensionarii? Minerii? Profesorii? Revolutionarii? Etc. Acela va fi desemnat si sustinut de toata lumea. Am cere dreptate sociala, pedepsirea coruptilor si vinovatilor de dezastrul tarii, inclusiv confiscarea averilor obtinute prin spolierea statului si a populatiei. Am alege din timp, din randul creierelor natiunii, oameni integri (déjà cunoscuti de toata lumea) care au dovedit ca pot sa construiasca sau sa reconstruiasca si acestia ar forma Guvernul. Un Alexandru Athanasiu, un Iustin Capra, un Cojocaru Constantin, un Florian Colceag sau, ca finantist, un general ca Nastase Constantin; nu mai vorbim de cati ministri adevarati ai Apararii, Internelor sau directori ai serviciilor de Informatii si contrainformatii, Interne si Externe, poate da SCMD-ul. Cat priveste ceilalti ministri, expertii si consilierii autentici, ca si programele reale de actiune, CNSC-ul poate acoperi toate ministerele. Aceasta optiune insa ar atrage asupra noastra riscuri imense. Am avea impotriva nu numai bandele regimului Basescu, intregul USL, intreaga media, proprii nostri tradatori, ci si, in ansamblu, serviciile de specialitate ale tuturor marilor puteri si fortele de interventie ale marilor asasini economici mondiali. Aceasta este solutia disperarii, care se impune in situatia in care se pune problema existentei noastre ca stat si ca natiune. Adoptand-o, vom fi vanati ca iepurii, vom avea “accident” dupa “accident”, dar, cata vreme ne vom misca strict in cadrul democratic al noului limbaj de lemn european, avem o sansa. La urma urmei, orice Guvern strain negociaza cu cel care are puterea si asigura linistea si ordinea. Aceluia ii va cere sa cumpere alte zeci de F 16, alte fregate de aruncat la gunoi sau sa-i cedeze (mascat sau nu) bogatiile subsolului. Interesul general ne impune insa sa utilizam toate mijloacele de care dispunem inainte de a recurge la solutia disperarii – declansarea luptei pentru preluarea puterii in stat de catre Societatea civila, alungarea si pedepsirea (nu global ci individual) a celor care si-au batut joc de noi in ultimii 22 de ani.

Rog sa se discute situatia in fiecare filiala si sa ni se comunice optiunile membrilor pana la data de 30 iunie a.c.

Va informez ca, pe moment, continuam tratativele cu PNL si PC, iar juristii nostri au participat la dialogul organizat de MApN pe tema unei legi pe care noi am numit-o “Legea pensiilor militare de stat”. Am cerut ca proiectul acesteia sa ni se puna la dispozitie pana miercuri , urmand a fi transmis tuturor filialelor, astfel ca in trei saptamani (05.07.2012) sa poata fi completat, elaborat in forma finala si adoptat inainte de alegeri prin ordonanta de urgent, nu lasat ani de zile la mila Parlamentului.

Nu voi raspunde decat prin fapte atacurilor media de joasa calitate, declansate impotriva subsemnatului, reasigurandu-va totodata ca asa cum nu m-ati vazut printre candidatii la locale, nu ma veti vedea nici printre candidatii la generale.

Uniti, avand alaturi de noi toti desconsideratii acestui popor, adica intreaga societate civila careia presedintele Traian Basescu i-a retras atributul “de buna calitate”, vom invinge!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

ciu huhu 17-06-2012 - 15:32

Mai „TACHE” TU ESTI MACHE SLUGOIUL SECURIST AL DICTATORULUI BASESCU!!!!!!!!!!!!!!

ciufulici 17-06-2012 - 15:57

Dar ce face Ponta? Deja se comporta ca un presedinte, fara nici un drept? Bine ca scapam in sfarsit de Basescu, dar ce ne facem cu micul hitler?

ciu huhu 17-06-2012 - 16:47

Micul Hitler a fost dictatorul Basescu?

Tache 17-06-2012 - 19:26

Eu nu sunt Mache, eu nu sunt Eufrosin, nu sunt basist de peste 20 de ani si nu sunt nici hunguru-oltean !
Eu sunt Mos Craciun si vreau sa candidez pentru toate functiile in stat. Dar sa va fie clar ca voi sunteti renii.

Pribeagul 17-06-2012 - 16:21

Sisteme unitare de salarii si pensii. Mergind pe acesata linie, normala, ati cistigat; alegeti alta varianta, ati pierdut.

Lectia ultimilor 20 si de ani reclama sisteme unice de salarizare si pensionare. Abuzurile, bunul plac, voluntarismul n-au cum fi eliminate altfel.

Doriti sisteme curate sau viciate si vicioase?

Daca doriti un sisteme curate, promovati sistemele unitare de salarizare si pensionare!

Gasiti-va si voi craca voastra in copacul alocatiilor bugetare, craca pe care s-o cunoasca si recunoasca toti, sa nu se lase loc de interpretari.

Solutia de a lupta numai pentru voi este pierzatoare. Solutia de a promova si realiza un echilibru intre toate categoriile de salariati si pensionari (sisteme unice de salarizare si pensionare) este cistigatoare.

„Uitam ca am avut un contract cu statul,…” 🙂
Ce gluma! Aceste contracte nu v-au aparat nici pe voi de situatia de a deveni inutili si disponibilizati.

Da, ar fi bine sa sa se inteleaga ca toti am avut sau avem contracte cu statul sau cu… burghezii.

Lupta pentru sisteme curate de salarizare si pensionare (aici ma refer la sistemele de stat) trebuie sa fie a tuturor.

Vreti aliati? Vreti sa cistigati? Promovati sistemele unitare de salarizare si pensionare!

salut 17-06-2012 - 20:11

Foaie verde loboda: „promovati sisteme unitare”…o tampenie basista.
Sistemel sociale trebuie sa fie CORECTE, CONTINUE, PREDICTIBILE si ACCEPTATE DE SOCIETATE.
Nu poti pune elefantul sa aranjeze vitrina cu portelanuri …pentru ca „nu este unitara”. Asta a a facut Basescu: a atacat un echilibru fragil al societatii cu tembelismele din capul lui, cu „sisteme unitare” si alte idiotenii. Macar de-ar fi fost cinstit, l-ai fi putut numi „un idealist”. Dar JIGODIA NATIONALA a folosit asta in interesul propriu si ca sa-si rezolve umorile personale.
In contextul asta, despre ce „sistem unitar” vorbim aici?

digital 17-06-2012 - 20:20

lasă-l mă salute pe pribeagul,că el are bussines pe ”unitare”!
nu vezi ce advertaising bagă hombre?!
ce dreq?!
e un tip inteligent,pierde pe politic dar poate câștigă pe segmentul economico-social!
jmekeraș băiatu!nu ți se pare?!

salut 17-06-2012 - 20:28

Eu n-am nimic cu bussines-ul lui, dar tampeniile astea de tip „ultimul raGnet” ma deranjeaza pentru ca influenteaza prostii si frustratii de genul lui Bula.

digital 17-06-2012 - 20:36

nu fi îngrijorat!
bulă e doar un neanderthalian dispărut în pleistocen!!!!
ăilalți se pot ”korecta” într-un mod rezonabil și perfect remediabil!!!

ciufulici 17-06-2012 - 16:03

HAHAHA, DICTATORUL PONTA V-A PACALIT.
Sa va fie invatatura de minte!

ciu huhu 17-06-2012 - 16:51

DICTATORUL BASESCU NE-A PACALIT si a saracit poporul, Ponta e prim minjuistru doar de citeva zile!

ciufulici 17-06-2012 - 18:22

JOS DICTATORII PONTA si BASESCU !!!
Basescu este un dictator foarte tiranic si cel mai despotic!
Ponta este un dictator foarte despotic si cel mai tiranic!

ciufulici 17-06-2012 - 15:49

JOS DICTATURA P.S.D. !!! Constitutia trebuie respectata, chiar daca nu se potriveste cu interesele ascunse ale partidului.

ciu huhu 17-06-2012 - 16:48

JOS DICTATURA LUI BASESCU!!!!!!!!!!

ciufulici 17-06-2012 - 18:22

JOS DICTATORII BASESCU si PONTA !!!
Basescu este un dictator foarte tiranic si cel mai despotic!
Ponta este un dictator foarte despotic si cel mai tiranic!
Sunt finii lui Iliescuuuuuuuuuuuuuu

ciu huhu 17-06-2012 - 21:48

Ponta-i prim ministru doar de citeva zeci de zile, NU DICTATOR CA BASESCU DE 8 ANI!!

ciufulici 17-06-2012 - 23:19

JOS DICTATORII BASESCU si MICUL FUHRER PONTA !!!

Basescu era un dictator foarte tiranic si cel mai despotic! Ponta este un dictator foarte despotic si cel mai tiranic!
Sunt finii lui Iliescuuuuuuuuuuuuuu.
De cateva zile doar, cocotat la putere, micul fuhrer a facut acte tiranice scarboase. O SA FIE O DICTATURA ROSIE CU POANTE!!!!!!!!!!!

ciufulici 17-06-2012 - 23:27

MICUL FUHRER RAPCIUGOS – DICTATOR PERICULOS!
Pericolul este cu atat mai mare cu cat media si clasa politica il ridica in slavi, si numai cu stangu in dreptu si-a dat pana acum. Are zambetul de tribuna iliescian, de aici intr-un an o sal- vedem sigur cum pune mitralierele pe oamenii flamanzi.

ValVerde 18-06-2012 - 00:31

Oamenii flaminzi sint finii lui Iliescu- dictator rapciugos.
Mitralierele sint foarte tiranice si cele mai despotice.
JOS MITRALIERELE CU POANTE !!

ciufulici 18-06-2012 - 00:52

Iata unde duce excesul de aer curat si alimente biologice!
Sub asaltul vitaminelor, si topaind in bucuria lui ca s-a scapat de toxine si tot felulde E-uri, organismul inainte anemiat, isi pune acum organele in miscare.
Gandurile misuna prin teasta, ideile se inbrancesc pe limba, iar postarile tremura pe degete.
Dar, din cauza repezelii, se mai strecoara si calambururi.
Ce sa-i faci, asta este!

ValVerde 18-06-2012 - 01:28

Da, aerul curat are toxine sanatoase. Alimentele biologice,dupa cum arata si numele, colcaie de microorganisme cu energie pozitiva.
Ele dau un simtamint de democratie si justete sociala.

Ponta daca maninca numai fleica e un dictator despotic si foarte tiranic. La fel si Basescu, dar lui i se trage de la curentii marini.

JOS ALIZEELE !

ciufulici 18-06-2012 - 02:20

A copiat sau nu surasul Mona Llisei?
Sa arza dar in focu’ apocalipsei!

mircea 18-06-2012 - 08:42

leu cu cap de musca ,mare animal politic realizari nula,sa vezi dans dupa ce no sa mai fie aparat da sistem,care genereaza coruptie,LIOTA DE GENERALI IN REZERVA DIN ADMINISTRATII CARE S_AU IMPROPIETARIT in bucuresti si comunele limitrofe,crezi ca UDREA SI BASESCU<BACALI VANGHELIEvor urgent sa faca noua impartire administrativa,sant injoc multe miliarde de EUROI,numai in BUCURESTI ,DAR iN TARA,manblitori de mana dreapta,MARE ANIMAL POLITIC ANALFABET

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS