Acasa Opinii Mişcarea populară browniană

Mişcarea populară browniană

scris de Ioan Groșan
312 Afisari

Oricât ar părea de ciudat pentru cei care contestă regimul Băsescu, „Mişcarea populară”, acest iepuroi politic scos din jobenul PDL, s-ar putea înmulţi surprinzător, asemenea iepurilor aduşi din Anglia pe teritoriul virgin şi lipsit de duşmani naturali al Australiei.

Ioan GrosanExplicaţia acestui posibil fenomen – cât de plauzibilă, rămâne să judece măritul nostru cititor – mi-a dat-o un unchi de-al meu din Maramureş, analist politic amator, nu cu mult mai prejos în opinii pertinente decât analiştii politici profesionişti pe care vedem seară de seară la televizor. Ce zice, în esenţă, el? Că pe lângă susţinătorii căruţei PDL şi-ai teleguţei UNPR, există, la ţară, mai ales, un număr important de cetăţeni nehotărâţi electoral, care, în ciuda tuturor nemulţumirilor lor, nu s-ar înhăma la oiştea USL, fiindcă, în mod obiectiv, doctrinar adică, unii ar trage hăis, iar alţii cea. Ba încă, zice unchiul, lelea Mărie şi badea Gheorghe din satul X gândesc aşa: de bine, de rău, cei care sunt acum la putere şi-au pus sacii în căruţă, şi-au făcut plinul şi n-o să mai fure chiar în halul în care-au făcut-o până acum; pe când ăştilalţi, social democraţii şi liberalii, de-atâta stat pe tuşă, sunt stătuţi, sunt flămânzi, vai de-amarul lor, şi-abia aşteaptă s-ajungă în fruntea bucatelor, să prindă osânză: şi-atunci de ce să-i votăm, ca s-o luăm din nou de la început?

Să se observe şi faptul că de sus, de la centru, pedeliştilor li s-a dat frâu liber în teritoriu să facă orice fel de alianţe electorale. Or, teritoriu nu înseamnă atât Bucureştiul şi Timişoara, să zicem, ci mai ales acele sate şi comune unde, inevitabil, primarul pedelist X e văr cu cumnatul social-democrat Y, cu cuscrul liberal Z, bea un vin de buturugă cu moşul ţărănist Ţ, iar noaptea mai trece întru consolare şi pe casa tinerei văduve XXL. În asemenea condiţii, circuitul în natură al găleţilor portocalii de plastic, al pungilor de făină şi zahăr, al sticlelor de ulei etc. poate duce la rezultate imprevizibile.

Deocamdată Mişcarea populară e mai degrabă semnul unei disperări browniene; dar dacă ea se va cristaliza cât de cât, USL-ul, în adormirea lui, va avea surprize neplăcute.

Articol aparut in numarul 51 al saptamanalului ZIUAVECHE.ro

9 comentarii

VIRUSU 05-04-2012 - 09:28

AI STAT ASCUNS SI ACUM APARI DIN NOU TURNATORULE?
RUSINE ZIARULUI CARE TE PLATESTE!

digital 05-04-2012 - 09:39

hahaha!

maramureșenii se pricep la politică,așa cum te pricepi mata la navete spațiale!
fă matale un experimet:introdu mata niște maramureșeni pe forumu ZV și ai să vezi ce le băse mintea!
după aia mai vorbim….
oricum,refrenul expus în articol este un motto,valabil manipulării de sorginte portocalie,Maramureșul fiind prin definiție portocal!cu multe portocale în el!

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 05-04-2012 - 14:13

D-le Grosan, eu nu contest cele relatate de d-ta, dialogul cu acei tarani cu opinii mult mai valoroase decit ale asa-zisilor analisti politici care inegresc noptile romanilor pe la televiziunile falimentare. Insa, eu cred ca nu de miscarea populara era vorba acolo, domnule, ci de o alta trasnaie, pentru ca „miscarea populara” nu mai exista. De ea s-a ales praful si pulberea pentru ca a fost refuzata de cel pentru care se crease, Dan Diaconescu. Poate ca era bine sa le explicati interlocutorilor d-stra aceasta realitate si pe urma sa culegeti impresiile lor. Eu merg cu d-ta in orice sat din Romania, si daca vreun taran stie ceva despre miscarea populara a lui Basescu, eu iti dau o vadra de vin de buturuga. Pe de alta parte, te asigur ca, in momentul cind vei rosti cuvintul „populara”, imediat interlocutorii nostri vor face legatura cu „partidul poporului” al lui Dan Diaconescu, si, tot imediat, vei vedea cum fericirea se instaleaza pe fetele lor. La ora actuala nimeni din aceasta tara nu mai poate vorbi ceva de politica romaneasca fara sa rosteasca numele lui Dan Diaconescu si a ppdd-ului. Si mai stiu ceva sigur, acei tarani cu care te-ai conversat d-ta, sint convinsa ca se uita in fiecare noapte la otv si abia asteapta ziua alegerilor ca sa-l voteze, numai ca, despre acest lucru nu (ai voie sa) vorbesti! Asa ca, nu-ti ramine decit televizorul si speranta intimitatii d-tale ca sa iasa cel mai iubit fiu al poporului: Dan Diaconescu, pentru ca alta shansa Romania nu mai are.

Ciu Huhu 05-04-2012 - 17:23

DD e tigan, PP-DD e tiganie!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 05-04-2012 - 17:40

Mucho mejor que el retard, mantenga el buen trabajo!

Sorin 07-04-2012 - 11:36

Olè…..!

digital 07-04-2012 - 11:50

doi cretini,unul latră în păsărească,iar celălalt îl aplaudă!
două animale!

ANDREI 07-04-2012 - 12:46

Mai draga animalule ,specific liderului vostru caruia i-ati inchinat PNL ul…..va potriviti.

In prezent „oamenii de bine” au reinfintat FSN ul…

He,He…ce limbaj „cult- elevat „…tipic elitelor educate, formate instruite de domnu Iliescu presedintele USL _FSN…

digital 07-04-2012 - 13:00

be-he-he-ule,tu nu poți fi mai mult decât o capră care roade patrafirul,mentorului băsist!
nu ai cum și nici nu o să mai poți!
ți s-a înfundat,prietene,poți să faci flick-flack-uri în jurul lui,sunteți,terminați!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS