Acasa Sport-AutoSport Australian Open 2013: Finală Azarenka – Na Li la feminin

Australian Open 2013: Finală Azarenka – Na Li la feminin

scris de Laurentiu Banches
1.142 Afisari

Favoritele numărul 1 şi 6 ale primului turneu de Grand Slam din 2013, respectiv bielorusa Victoria Azarenka şi chinezoaica Na Li s-au califcat în finala Australian Open la feminin.

Australian Open 2013: Finală Azarenka – Na Li la feminin (foto:bettor.com)

Jucătoarea de tenis din Belarus a învins-o în semifinale pe tânăra americană Sloane Stephens, în vârstă de doar 19 ani, în două seturi, scor 6-1, 6-4, la capătul unei partide în care cele mai mari emoţii le-a avut din pricina unei probleme de respiraţie. Dacă va câştiga finala, Victoria Azarenka nu numai că îşi va păstra titlul din 2012, dar va obţine 2000 de puncte WTA şi un cec în valoare de 1,92 milioane de euro.

În finală, Azarenka o va întâlni pe Li Na, câştigătoare la Roland Garros în 2011, care va juca a doua sa finală la Australian Open, după ce a trecut în semifinale de Maria Sharapova, tot în două seturi, scor 6-2, 6-2. Sharapova nu pierduse până în semifinale decât 9 jocuri în cele cinci meciuri disputate la primul turneu de Grand Slam al anului, dar nu a putut-o opri pe Li, care a reuşit un meci perfect din punct de vedere tactic, beneficiind şi de un serviciu excelent, care a ajutat-o mult în momentele importante, salvând şase din cele şapte mingi de break cu care s-a confruntat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS