Acasa Sport-AutoSport Champions League: FC Barcelona – AC Milan, scor 3-1 (Video)

Champions League: FC Barcelona – AC Milan, scor 3-1 (Video)

scris de Laurentiu Banches
2.395 Afisari

FC Barcelona s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal în urma victoriei reuşite marţi seara pe teren propriu, 3-1 (2-1) cu AC Milan, pe Camp Nou, în manşa secundă a sferturilor de finală.

După 0-0 pe ”San Siro”, Barca s-a impus acasă prin golurile marcate de Lionel Messi (11, 42), ambele din penalty-uri, şi Andres Iniesta (53), respectiv Antonio Nocerino (32). Prima ocazie a meciului a fost ratată de Zlatan Ibrahimovic (4), dar suedezul a ratat şutul după o incursiune personală.
Messi şi-a început recitalul apoi, dar mai întâi Abbiati a prins mingea şutată de argentinian (5), iar apoi şutul decarului echipei gazdă a trecut pe lângă poartă, din unghi (7). Messi a fost faultat în careu de Antonini şi tot el a transformat lovitura de pedeapsă (11), acesta fiind al 50-lea său gol în Liga Campionilor. AC Milan a replicat în min. 32, când Ibrahimovic l-a deschis excelent pe Nocerino, iar mijlocaşul ”Diavolului” milanez a egalat: 1-1.

Barca şi-a reluat ofensiva, iar Abbiati a scos şutul lui Xavi (36).Finalul de repriză a adus o fază controversată: Nesta l-a ţinut în careu pe Busquets, la un corner, iar arbitrul a acordat penalty, transformat şi acesta de Messi (42), care a stabilit astfel un nou record de goluri într-un sezon de Liga Campionilor – 14.

Messi a mai fost o dată în prim plan înainte de pauză, dar Abbiati a respins devierea sa din apropiere (44).  La reluare, Barca s-a menţinut la cârma jocului, iar Xavi a trimis din lovitură liberă puţin alături de poarta lui Abbiati (49). Iniesta a tranşat disputa în min. 53, după o minge norocos deviată, la şutul lui Messi.
Până la final, gazdele au mai ratat prin Thiago (69) şi Adriano (87), dar şi Milan, care a forţat pe final, a avut o şansă bună, prin Ibrahimovic (89), însă Valdes a apărat.
Puyol a bifat cu acest prilej jocul cu numărul 550 pentru Barca.
În semifinale (turul – 17/18 aprilie, returul – 24/25 aprilie) Barcelona va întâlni pe Benfica Lisabona sau Chelsea Londra (0-1 în tur), primul joc urmând să aibă loc în deplasare.


FC Barcelona 3 – 1 AC Milan de nike7sport

Returul dublei manşe şoc din sferturile Ligii Campionilor dintre Barcelona şi AC Milan se dispută pe Camp Nou marţi, începând cu ora 21:45.

După ce în prima manşă cele două echipe au terminat la egalitate 0-0, antrenorul catalanilor, Josep Guardiola, a anunţat că se aşteaptă la goluri din partea italienilor şi că echipa sa va trebuie să marcheze cu cel puţin un gol mai mult ca AC Milan pentru a se califica în acest meci. Dacă Barcelona trebuie să câştige neapărat acest meci pentru a se califica, formaţia milaneză poate ajunge în faza semifinalelor şi printr-egal cu goluri. Dar asta nu va fi la fel de simplu pe cât sună, antrenorul Massimo Allegri, declarând pentru site-ul UEFA că echipa sa va trebui să facă în această seară „meciul perfect” pentru a îi elimina pe extratereştrii Barcelonei din competiţie.

Barcelona dispută acest meci după o victorie cu 2-0 în ultima etapă din campionat în faţa revelaţiei din Europa League, Athletic Bilbao, care însă a jucat mai mult cu rezervele, în vreme ce AC Milan se deplasează pe Camp Nou după un egal în campionat la Catania, scor 1-1. Pe 13 septembrie 2011, în prima etapă din grupele Champions League din acest an, cele două au încheiat la egalitate, scor 2-2, Milan reuşind să deschidă scorul încă din primul minut prin Pato, însă după golurile lui Pedro şi David Villa pentru Barcelona, au trebuit să aştepte până în minutul 92 să obţină egalarea prin Thiago Silva.

În cazul în care scorul va fi 0-0 după 90 de minute se vor disputa două reprize de prelungiri de 15 minute, urmând să fie executate lovituri de departajare daca scorul va rămâne neschimbat. Din cele 6 meciuri din competiţiile UEFA în care Barcelona a ajuns la faza penalty-urilor, formaţia catalană a pierdut o singură confruntare şi anume finala Ligii Campionilor disputată în faţa Stelei în 1986. Şi Ac Milan are scor favorabil în meciurile ajunse în asemenea momente, însă ultimul dintre acestea s-a soldat cu un eşec în finala Champions League din 2005 pierdută la Istanbul în faţa echipei engleze Liverpool. Câştigătoarea acestei duble-manşe va juca în semifinale cu echipa care va merge mai departe din dubla Benfica – Chelsea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS