Acasa Sport-AutoSport CM handbal masculin: Spania a învins categoric Danemarca în finală

CM handbal masculin: Spania a învins categoric Danemarca în finală

scris de Laurentiu Banches
253 Afisari

Echipa Spaniei a reuşit o veritabilă demonstraţie de forţă în finala Campionatului Mondial disputată la Barcelona, învingând Danemarca la un scor aproape neverosimil, 35-19 (18-10).

CM Handbal masculin: Spania a învins categoric Danemarca în finală (foto:hdnux.com)

Pe propriul teren, în Palau Sant Jordi, Spania a condus de la început până la sfârşit, reuşind două reprize practic egale, cu 8 goluri diferenţă: 18-10 după primele 30 de minute, 35-19 la final. Victoria este cu atât mai surprinzătoare prin proporţiile scorului cu cât Danemarca este deţinătoarea la zi a titlului european. Acesta este al doilea titlu mondial al Spaniei, după ce s-a în 2005, a câştigat finala de la CM din Tunisia, cu 40-34 în finală în faţa Croaţiei, acum medaliată cu bronz, potrivit Agerpres.

Danemarca a mai pierdut o finală mondială în 2011 (35-37 cu Franţa, după prelungiri), în 2009 s-a clasat pe locul 4, iar în 2007 a luat medaliile de bronz.  Cu toate că au pierdut finală, există motive de bucurie pentru interul echipei Danemarcei, Mikkel Hansen, care a fost desemnat, cel mai bun jucător de la Campionatul Mondial de handbal masculin. De asemenea, coechipierul lui Hansen, Anders Eggert, a fost obţinut cel mai bun marcator de la Mondiale. În ceea ce priveşte echipa ideală a turneului aceasta este formată din:

Extremă stânga: Timur Dibirov (Rusia);

Pivot: Julen Aguinagalde (Spania);

Extremă dreapta: Hans Lindberg (Danemarca);

Inter stânga: Alberto Entrerrios (Spania);

Centru: Domagoj Duvnjak (Croaţia);

Inter dreapta: Laszlo Nagy (Ungaria);

Portar: Niklas Landin (Danemarca).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS