Acasa Sport-AutoSport Cupa Africii pe Naţiuni 2013: Programul sferturilor de finală

Cupa Africii pe Naţiuni 2013: Programul sferturilor de finală

scris de Laurentiu Banches
1.220 Afisari

Togo este ultima echipă calificată în sferturile Cupei Africii pe Naţiuni 2013, ultima zi din faza grupelor încheindu-se cu 2 rezultate de egalitate.

Cupa Africii pe Naţiuni 2013: Programul sferturilor de finala

Echipa naţională a statului Togo a obţinut rezultatul de care avea nevoie pentru a se califica în premieră în sferturile acestei competiţii, încheind la egalitate, scor 1-1 meciul cu reprezentativa Tunisiei. Togolezii au deschis scorul prin Gakpe (foto, în verde), în minutul 13, tunisienii reuşind egalarea prin Mouelhi, în minutul 30, din penalty.

În celălalt meci al grupei D, selecţionata Coastei de Fildeş, care era deja calificată, a terminat la egalitate, la Phokeng, scor 2-2 (0-0), cu formaţia Algeriei. Golurile ivorienilor au fost marcate de Drogba ’77 şi Bony ’81, în timp ce pentru algerieni au înscris Feghouli ’64 din penalti şi Soudani ’70.

Calificarea statului Togo în sferturi din grupa morţii, grupa D, reprezintă o nouă surpriză la acest turenu final, după ce Zambia, campioana en-titre a fost eliminată de Burkina Faso în grupa C, iar în grupa A, naţionala Insulelor Capului Verde, aflată în premieră la Cupa Africii, a reuşit să obţină prima victorie şi califcarea în ultimul meci din grupe la competiţia care se desfăşoară în Africa de Sud.

Programul sferturilor de finală:

Sâmbătă, 2 februarie

Ora 17:00 – Ghana vs Insulele Capului Verde

Ora 20:30 – Africa de Sud vs Mali

Duminică, 3 februarie

Ora 17:00 – Coasta de Fildeş vs Nigeria

Ora 20:30 – Burkina Faso vs Togo

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS