Acasa Sport-AutoSport De ce ar putea fi excluse FC Barcelona și Espanyol din liga spaniolǎ

De ce ar putea fi excluse FC Barcelona și Espanyol din liga spaniolǎ

scris de Laurentiu Banches
104 Afisari

Ȋn cazul ȋn care provincia Catalonia ȋși va proclama independența, echipele de fotbal FC Barcelona și RCD Espanyol ar putea fi exlcuse din liga spaniolǎ.

De ce ar putea fi excluse FC Barcelona și Espanyol din liga spaniolǎ (foto:zimbio.com)

De ce ar putea fi excluse FC Barcelona și Espanyol din liga spaniolǎ (foto:zimbio.com)

Preşedintele ligii spaniole (LFP), Javier Tebas a explicat că legea sportului în vigoare în Spania nu permite cluburilor din state străine să evolueze în campionatul spaniol, excepţie făcând echipele din principatul Andorra. Astfel, conform lui Tebas, „Barcelona şi Espanyol nu vor juca în prima ligă, în cazul în care Catalonia devine independentă. Legea sportului prevede, într-un articol adiţional, că un singur stat din afara Spaniei poate juca în La Liga sau în altă competiţiei oficială, iar acesta este Andorra”. Președintele ligii spaniole a declarat cǎ legea va trebui modificată pentru a permite echipelor FC Barcelona şi Espanyol, aflate printre cluburile fondatoare ale primei divizii spaniole în 1928-1929, să continue să evolueze în La Liga, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru echipele din a doua divizie, precum Llagostera, Girona sau Sabadell.

Ȋn același timp, autoritǎțiile de la Madrid nu acceptǎ referendumul proindependenţă din Catalonia pe care îl consideră neconstituţional. Conform mediafax, tribunalul constituţional a suspendat, pe 29 septembrie, organizarea referendumului privind autodeterminarea Cataloniei, programat pe 9 noiembrie. În pofida deciziei, parlamentarii regionali au validat componenţa comisiei electorale cu 86 de voturi pentru şi 48 de abţineri, iar decretul a fost publicat în Jurnalul oficial regional.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult