Acasa Sport-AutoSport Europa League: Sporting Lisabona – Athletic Bilbao, scor 2-1 (Video)

Europa League: Sporting Lisabona – Athletic Bilbao, scor 2-1 (Video)

scris de Laurentiu Banches
926 Afisari

Sporting Lisabona a învins echipa spaniolă Athletic Bilbao cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Europa League la fotbal, competiţie a cărei finală se va disputa pe 9 mai la Bucureşti.

Sporting a obţinut victoria după ce bascii au deschis scorul prin Jon Aurtenetxe (54), lusitanii marcând în ultimul sfert de oră de două ori, prin argentinianul Emiliano Insúa (76) şi spaniolul Diego Capel (80). Gazdele au început mai bine şi au avut prima ocazie prin Insua (4), al cărui şut bombă a fost respins de portar. Olandezul van Wolfswinkel a şutat puţin pe lângă poartă (9), după care oaspeţii au replicat prin vârful Llorente (13), dar reluarea sa cu capul a trecut peste poartă.

În repriza secundă, Athletic a dat lovitura la o lovitură liberă, când fundaşul Aurtenetxe a marcat din apropiere (54). Bascii îşi puteau majora avantajul, dar Amorebieta (59) a trimis în bară. După o perioadă bună de joc a echipei din Bilbao, lusitanii au revenit la cârma partidei, au ratat prin van Wolfswinkel (69), care a trimis cu capul puţin alături, după care Emiliano Insúa (76) a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap. Spaniolul Capel a adus victoria gazdelor, cu un gol marcat printr-un şut de la 20 de metri la colţul scurt (80). Sporting putea câştiga şi mai clar, dar Carrillo (84) a tras pe lângă poartă de la circa 11 metri. Manşa secundă se va juca pe ”San Mames”, în data de 26 aprilie.

Manşa tur a semifinalei Europa League dintre Sporting şi Athletic se va desfăşura la Lisabona pe stadionul Jose Alvelade, joi, 19 aprilie, de la ora 22:05.

Sporting Lisbon vs Athletic Bilbao 2:1 GOALS… de maidb7abc

Semifinala Europa League: Sporting Lisabona vs Athletic Bilbao

Cele două echipe au eliminat în optimile din Europa League, cele două mari favorite ale competiţiei din Manchester, Sporting pe milardari de la City, iar Athletic pe liderul din Anglia, United. În sferturi, cele două echipe au avut de trecut de echipe aflate la poli opuşi. Atheltic Bilbao a eliminat într-un mod spectaculos o altă favorită, pe germanii de la Schalke 04, iar Sporting Lisabona a trecut după o dublă echilibrată de surpriza ucraineană, formaţia Metalist Harkov.

În urma acestor evoluţii, echipa aflată pe locul 7 în campionatul spaniol, Athletic Bilbao, a ajuns să fie considerată marea favorită a acestei duble. Tehnicianul echipei lusitane, Sa Pinto şi-a lăudat omologul de pe banca echipei din Ţara Bascilor, spunând că acesta “a adus o identitate specială echipei şi precum spune şi presa din Spania, stilul lor de joc este similar cu cel al Barcelonei.” Antrenorul lui Athletic, Marcelo Bielsa, a anunţat potrivit uefa.com că deşi Sporting este considerată o echipă mai slabă ca Manchester United sau Schalke 04, echipa sa avea de trecut peste o provocare extrem de dificilă. Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată în competiţiile europene, în ediţia 85/86 a Cupei UEFA, când echipa portugheză a avansat în faza următoare. Echipa care va ieşi invingătoare din această dublă va întâlni câştigătoarea semifinalei dintre Atletico Madrid şi Valencia.

1 comentariu

anonim 20-04-2012 - 10:21

ai n-ati ave noroc sporting lisabona ca am pierdut la pariuri cam pus ca pierdeti
huhhhhhhh

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS