Acasa Sport-AutoSport Gala Fotbalului Romȃnesc 2013: Lista cȃștigǎtorilor

Gala Fotbalului Romȃnesc 2013: Lista cȃștigǎtorilor

scris de Laurentiu Banches
280 Afisari

Mijlocașul Alexandru Bourceanu, căpitanul echipei Steaua, a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 2013, marți seara, în cadrul Galei Fotbalului Românesc.

Gala Fotbalului Romȃnesc 2013: Lista cȃștigǎtorilor

Alexandru Bourceanu a fost la concurență cu Alexandru Maxim (VfB Stuttgart) și portarul Costel Pantilimon (Manchester City), în timp ce Laurențiu Reghecampf, care a primit titlul pentru cel mai bun antrenor i-a avut contracandidați pe Cosmin Contra (Petrolul Ploiești) și pe Cristian Pustai (Pandurii Târgu Jiu).  Titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Ciprian Tătărușanu (Steaua), cel mai bun fundaș a fost declarat colegul său Florin Gardoș, premiul pentru cel mai bun mijlocaș i-a fost acordat lui Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiești), în timp ce Szabolcs Szekely (ACS Poli Timișoara) a fost recompensat cu titlul de cel mai bun atacant. Syekely a fost preferat celorlalți 2 nominalizați, Raul Rusescu și Claudiu Keșeru, iar Hoban lui Alexandru Maxim (Stuttgart) și Constantin Budescu (Astra Giurgiu).

Brazilianul Eric de Oliveira (Pandurii Tg. Jiu) și-a adjudecat titlul de cel mai bun jucător străin din Liga I, depășind concurența formată din Deyvidas Matulevicius (Pandurii) și Federico Piovaccari (Steaua). Tânărul de 18 ani Dorin Rotariu (Dinamo) a fost desemnat revelația anului, la concurență cu Gabriel Iancu (Steaua) și Andrei Ciolacu (Rapid).

Istvan Kovacs (Carei) a fost ales arbitrul anului 2013 în România, fiind preferat celorlalți doi nominalizați — Alexandru Tudor și Cristian Balaș. Dacă Marian Condescu (Pandurii) a primit premiul pentru cel mai bun președinte de club al anului, titlul de investitorul anului i-a revenit lui Ionuț Negoiță (Dinamo). Premiul de cel mai bun impresar a fost acordat Anamariei Prodan Reghecampf.

Cea mai bună emisiune sportivă a fost desemnată ”Digi Sport Special”, realizată de Vali Moraru, în timp ce Gabi Safta (Radio GSP) a fost premiat cu titlul de cel mai bun ziarist/comentator/analist. Potrivit Agerpres, premii de excelență pentru întreaga carieră au primit atacantul Ionel Dănciulescu (Dinamo), care va atârna în iarnă ghetele în cui, și Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, care s-a aflat timp de 16 ani în fruntea forului național.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS