Acasa Sport-AutoSport Londra 2012 ceremonia de închidere: ce surprize vor fi

Londra 2012 ceremonia de închidere: ce surprize vor fi

scris de Z.V.
582 Afisari
Londra 2012 ceremonia de închidere – Paul McCartney, Kate Bush, Spice Girls? Zvonurile legate de ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de duminică, omagiu adus muzicii britanice, prilejuieşte organizatorilor aceeaşi înclinaţie spre secretomanie, ceea ce, evident, dă cale liberă zvonurilor, speculaţiilor.
Londra 2012 ceremonia de închidere

Londra 2012 ceremonia de închidere

Nici măcar prezenţa reginei Elisabeta a II-a, care a deschis oficial Jocurile, pe 27 iulie, făcând o impresie puternică, prin apariţia surpriză alături de James Bond, nu a fost confirmată de Buckingham.

Londra 2012 ceremonia de închidere – Ceea ce se ştie clar, dincolo de ora de începere, 21,00 locală, 22,00 la Bucureşti, este că vor fi prezenţi 3.800 de voluntari, 380 de şcolari din cartierele de est ale Londrei şi aproximativ 20 de artişti, care vor realiza spectacolul pe stadionul olimpic. După imensul succes al ceremoniei de deschidere, inventiv şi plin de umor, creaţie a regizorului Danny Boyle, ştacheta este foarte sus pentru această manifestare finală.

‘Vor exista puncte comune, dar va fi un spectacol complet diferit’, promite directorul muzical David Arnold, într-un interviu în Daily Telegraph, care ridică un colţ din groasa perdea care acoperă această ceremonie de 2 ore şi jumătate. ‘Este nevoie să fie un moment în care toată lumea, în special sportivii, să se poată relaxa’, explică acest compozitor de muzică de film care a lucrat pentru mai multe variante ale lui James Bond. Această ceremonie ‘va rezuma, sper, spiritul acestor Jocuri, puţin anarhic, puţin zburdalnic, ciudat, emoţionant, exaltant, dar şi british’.

Londra 2012 ceremonia de închidere – ‘Va fi superb, obraznic, siropos, de asemenea, cabotin, aiurit şi palpitant’, se entuziasmează David Arnold, care se străduieşte să păstreze misterul cu privire la numele participanţilor la această ‘Simfonie a muzicii britanice’ (‘A Symphony of British Music’). ‘Sunt mereu dezamăgit când apar scurgeri de informaţii. Este ca şi cum i-ai spune unui apropiat ce cadou îi faci de Crăciun’, mai spune el, în vreme ce repetiţiile se ţin în secret pe stadionul din Dagenham, în estul Londrei.

Unii artişti, precum George Michael sau grupul Muse, au anunţat, totuşi, participarea: primul pe Twitter, ceilalţi în revista specializată NME. Roger Daltrey, de la Who, a dat, de asemenea, indicaţii în acelaşi sens la microfonul unui post de radio.

Paul McCartney, care a cântat deja ‘Hey Jude’ la încheierea ceremoniei de deschidere pe 27 iulie, face parte dintre artiştii prezenţi, ca şi Ray Davis, de la Kings, Spice Girls, fostele ‘girls band’ ale Victoriei Beckham, Adele şi Kate Bush. Dar, dacă credem o postare pe Twitter a lui Mick Jagger de la sfârşitul lunii iunie, Rolling Stones nu vor face parte, în schimb, din această sărbătoare.

Director artistic va fi Kim Gavin, iar London Symphony Orchestra, va fi prezentă. Sportivii nu vor mai defila pe naţionalităţi, ci îşi vor face apariţia în grup pe stadion, în spatele unei procesiuni de purtători de drapele. Londra va preda, apoi, ştafeta pentru Rio de Janeiro, oraşul organizator al viitoarelor Jocuri de vară, din 2016. Drapelele grec, britanic şi brazilian vor fi urcate pe catarge, iar imnurile acestor ţări vor răsuna pe stadion.

Apoi, va reveni preşedintelui Comitetului internaţional olimpic (CIO), Jacques Rogge, având sarcina de a declara oficial sfârşitul Jocurilor Olimpice, flacăra olimpică se va stinge, după ce a ars în arenă timp de 16 zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS