Acasa Sport-AutoSport Sancţiuni drastice de la UEFA – De ce ar putea fi exclusă Steaua din Europa

Sancţiuni drastice de la UEFA – De ce ar putea fi exclusă Steaua din Europa

scris de Laurentiu Banches
272 Afisari

Derby-ul etapei a 11-a dintre Steaua şi campioana României CFR Cluj va fi un meci capital pentru „roş-albaştrii” care ar putea fi excluşi de UEFA din competiţiile europene în cazul unor scandări rasiste.

Steaua ar putea fi exlcusa de UEFA din Europa din cauza scandarilor rasiste (foto:3210.ro)

Vineri, 5 octombrie, preşedintele UEFA, Michel Platini, i-a trimis o scrisoare preşedintelui FRF, Mircea Sandu, în care avertizează cluburile din România că riscă sancţiuni severe în cazul în care manifestările rasiste se vor repeta la meciurile de fotbal. Din document reies în mod evident preocuparea și îngrijorarea UEFA și a președintelui său față de actele rasiste petrecute la unele meciuri din cadrul Ligii I, monitorizarea României și pericolele cărora fotbalul românesc se explune atât din punctul de vedere al echipelor naționale, cât și din cel al echipelor de club, în cazul că asemenea acte vor continua.

Scrisoarea adresătă de Platini vine ca urmare a plângerii pe care Rapid a făcut-o după meciul din etapa a 9-a pierdut în minutul 96 cu Steaua pe Arena Naţională.Unul din liderii galeriei steliste, Gheorghe Mustaţă a declarat, potrivti realitatea.net, că „Dacă vom călca pe bec acum şi vor mai exista scandări rasiste e posibil să fim excluşi şi din competiţiile europene”, precizând că va face apel „la toţi suporterii să nu scandăm ceva la meciul cu CFR”, întrucât „Nu trebuie să greşim mai ales acum când suntem pe un drum bun”. Meciul dintre Steaua şi CFR Cluj, derby-ul etapei a 11-a se va disputa duminică, 7 octombrie, de la ora 20:30.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS