Acasa Sport-AutoSport Tenis: Victorii în 3 turnee pentru români duminică, 3 martie

Tenis: Victorii în 3 turnee pentru români duminică, 3 martie

scris de Laurentiu Banches
104 Afisari

Monica Niculescu, Raluca Olaru şi Victor Crivoi au obţinut victorii în turneele WTA şi ITF la care au participat, ale căror finale au avut loc duminică, 3 martie.

Tenis: Victorie în 3 turnee pentru români duminică, 3 martie

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a câştigat turneul WTA de la Florianopolis (Brazilia), dotat cu premii totale de 235.000 de dolari, după ce a învins-o, sâmbătă seara, în finală, pe rusoaica Olga Pucikova, în trei seturi, cu 6-2, 4-6, 6-4, după două 2 de joc. Acesta a fost primul turneu WTA din carieră câştigat de Niculescu, după ce a mai disputat două finale, ambele la Luxemburg (2011, 2012).

La această competiţie la care a participat şi Venus Williams, Monica Niculescu a trecut în primul tur de Anabel Medina Garrigues (Spania/N. 8), cu 5-7, 7-6 (7), 6-1, în optimi a învins-o pe croata Tereza Mrdeza, cu 6-1, 6-1, în sferturi a câştigat cu 6-3, 6-2 la unguroaica Timea Babos, iar în semifinale a dispus cu 6-0, 6-2 de Kristina Mladenovic (Franţa/N. 7). Pentru acest succes, românca va primi 40.000 de dolari şi 280 puncte WTA.

Tot duminică, 3 martie, Raluca Olaru a câştigat turneul ITF de la Antalya (Turcia), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, duminică, în urma victoriei cu 6-3, 7-5 în finala cu sârboaica Jovana Jaksic (N. 4). Raluca Olaru, principala favorită a competiţiei, şi-a făcut astfel un frumos cadou pentru cei 24 de ani împliniţi în aceaşi zi.

Tenismanul Victor Crivoi, cap de serie numărul 1, a câştigat turneul ITF Futures de la Chennai (India), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Crivoi l-a învins în finală, cu scorul de 7-6 (3), 7-5, pe sportivul indian Jeevan Nedunchezhian, al treilea favorit

Horia Tecău ar fi putut aduce o nouă victorie pentru România în această zi, însă perechea formată din tenismanul român şi belarusul Max Mirnyi a fost învinsă de americanii James Blake/Jack Sock, cu 6-4, 6-4, duminică, în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Delray Beach (Florida), dotat cu premii totale de 455.775 dolari.  Horia şi Max sunt la al patrulea turneu la care evoluează ca parteneri. Debutul a fost unul bun, ajungând până în finală la Sydney, dar apoi au pierdut în turul secund la Australian Open şi în manşa inaugurală la Memphis, acum jucând din nou finala la Delray Beach.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS