Acasa Sport-AutoSport Timişoara nu va juca în Liga Campionilor

Timişoara nu va juca în Liga Campionilor

scris de Șt. C
208 Afisari

FC Timişoara nu a primit licenţa, pentru a participa în sezonul viitor al cupelor europene, chiar dacă a ocupat locul doi în campionatului trecut şi din punct de vedere sportiv avea dreptul de a evolua în turul III preliminar al Ligii Campionilor.

marian_iancu_poli_timisoara

Marian Iancu, patronul FC Timi;oara

Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play-ul Financiar, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, desfăşurată la Casa Fotbalului, din Bucureşti, că. situaţia celorlalte cluburi, care nu au primit licenţă pentru Liga I, dar nu sunt calificate pentru competiţiile organizate de forul european, nu este de competenţa UEFA şi nu poate comenta asupra situaţiei.

Traverso a precizat că modelul de licenţiere aplicat în România este similar cu cel aplicat în 49 din cele 53 de asociaţii naţionale europene afiliate la UEFA.

”Din sezonul 2004-2005, toate cluburile care participă în cupele europene trebuie să primească o licenţă. În lipsa ei, clubul nu poate participa la competiţiile noastre. UEFA supervizează procesul de licenţiere pentru ca el să fie aplicat corect”, a explicat Andrea Traverso, care lucrează de 10 ani în cadrul procesului de licenţiere şi fair-play financiar.

Andrea Traverso a mai spus, potrivit Agerpres, că a primit din partea unor cluburi din Europa, documente care atestă faptul că FC Timişoara are datorii faţă de alte cluburi, în urma transferului de jucători: ”Aceste documente au fost trimise pe adresa administraţiei de la Bucureşti, care se ocupă cu acordarea licenţelor.

Viorel Duru, directorul de Licenţiere al FRF, a reafirmat că deciziile luate de comisia de primă instanţă a sistemului de licenţiere şi de comisia de apel a acestui au fost în conformitate cu regulamentul, refuzând licenţa pentru liga I echipelor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa.

Directorul de Licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal a mai precizat, în cadrul conferinţei de presă, că decizia comisiei de apel este definitivă şi că nu mai există o posibilitate pentru a fi atacată.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS