Acasa Sport-AutoSport Trageri la sorţi Europa League şi Champions League

Trageri la sorţi Europa League şi Champions League

scris de Marius Bâtcă
1.690 Afisari

Trageri la sorţi Europa League. Barcelona va înfrunta AC Milan în probabil cel mai impresionant sfert de finală din UEFA Champions League. Norocul pare să le surâdă la prima vedere rivalilor de la Real Madrid, care întâlnesc în această fază a competiţiei surpriza Apoel Nicosia.

uefa_champions_leagueTragerea la sorţi a fost cu noroc pentru madrileni, dar cu toate acestea directorul pentru relaţii internaţioanle al grupării Real Madrid, Emilion Butragueno a avertizat vineri că „niciodată nu se ştie ce se poate întâmpla. Apoel a avut evoluţii minunate în Liga Campionilor şi are respectul nostru maxim”. În celelalte două partide din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, se vor întâlni Benfica cu Chelsea şi Olympique Marseille cu Bayern Munchen. După victoria cu 7 la 0 din returul cu Fc Basel, preşedintele clubului Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge s-a arătat mulţumit de faptul că a picat cu gruparea din Hexagon şi a evitat o echipă precum AC Milan.

Cele două protagoniste ale confruntării şoc din sferturile de finală, AC Milan şi Fc Barcelona s-au mai întâlnit în acest an şi în faza grupelor din Liga Campionilor, când după un egal în Spania, formaţia catalană a câştigat cu 3 la 2 pe San Siro din Milano. Turul meciurilor din această fază se va disputa pe 27 şi 28 martie, iar returul va fi pe pe 3 şi 4 aprilie.

În Europa League, după ce principalele favorite din oraşul Manchester, United şi City au fost eliminate joi de Athlectic Club de Bilbao şi respectiv Sporting Lisabona, lupta pare mai strânsă ca niciodată. Fosta adversara a stelei, Schalke 04 va avea de înfruntat, coşmarul diavolilor roşii de la Manchester, formaţia spaniolă Athletic Club de Bilbao într-o dublă ce se anunţă foarte interesantă.

Interesant este şi faptul că în fiecare dintre cele 4 sferturi de finală este prezentă cel puţin o echipa din peninsula Iberică. Astfel, spaniolii de la Valencia vor înfrunta formaţia olandeză AZ Alkmaar, în vreme ce în celelalte două partide se vor întâlni Sporting Lisabona cu Metalist Harkov din Ucraina şi Atletico de Madrid cu Hannover din Germania. Aşadar sunt sanşe şi finala de la Bucureşti să fie câştigată de o echipă din peninsula iberică, după ce în 2010 Europa League a fost câştigată de Atletico Madrid, iar anul trecut de formaţia portugheză Fc Porto. Turul meciurile din Europa League va avea loc pe 29 martie, iar returul va fi pe 5 aprilie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS