Acasa Stiinta-ITIT A fost creată bateria „elastica”. Vezi care vor fi avantajele acesteia!

A fost creată bateria „elastica”. Vezi care vor fi avantajele acesteia!

scris de Laurentiu Banches
217 Afisari

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Illinois au creat o baterie care poate fi întinsă până ajunge la o dimensiune de trei ori mai mare decât cea pe care o are în mod normal.

A fost creată bateria „elastica”. Vezi care vor fi beneficiile acesteia (foto:inquisitr.com)

În condițiile în care mai multe companii au început să lanseze ecrane flexibile, producătorii de baterii încearcă să se alinieze și ei acestor noi tendințe astfel că apariţia telefoanelor şi tabletelor flexibile, pare să fie doar o problemă de timp, potrivit bbc.co.uk. Acest prototip de baterie flexibilă creată poate fi întinsă până ajunge la o dimensiune de trei ori mai mare decât cea pe care o are în mod normal.

Bateriile prezintă probleme suplimentare în ceea ce privește elasticitatea față de alte componente electronice, deoarece este dificil să le reduci dimensiunile fără pierderi semnificicative de performanță”, a precizat John Rogers, coordonatorul studiului, adăugând că va mai dura ceva timp până ce bateriile flexibile vor ajunge să fie comercializate şi din cauza duratei scăzute de „viaţă” a acestora. Bateriile realizate de cercetătorii americani putând fi trecute doar prin 20 de cicluri de încărcare/descărcare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS