Acasa Stiinta-ITStiinta Concediul poate fi un pericol pentru sănătate. Vezi de ce!

Concediul poate fi un pericol pentru sănătate. Vezi de ce!

scris de Laurentiu Banches
229 Afisari

Medicii susţin că deşi poate părea paradoxal, mulţi oameni au probleme cu inima în timpul concediului, tocmai când par mai relaxaţi.

Concediul poate fi un pericol pentru sănătate. Vezi de ce! (foto: 1ms.net )

Deşi pare o perioadă lipsită de stresul obişnuit asociat cu activitatea profesională zilnică, de fapt, concediul are propriile lui pericole la adresa sănătăţii. Iar problemele cu inima reprezintă una dintre cauzele majore de deces în rândul celor aflaţi în concediu, potrivit descopera.ro. Motivul îl reprezintă, cred medicii, un cumul de factori care supune organismul la un efort de adaptare foarte mare, adesea neconştientizat.

Aglomeraţia, oboseala călătoriei, aerul poluat, mâncărurile neobişnuite, temperaturile extreme, consumul excesiv de alcool şi efortul fizic neobişnuit din timpul concediului pot contribui la creşterea riscului de deces la persoanele cu probleme cardiace. Oamenii pot, de asemenea, să devină stresaţi atunci când modul în care se desfăşoară concediul nu se potriveşte cu aşteptările lor, cu vacanţa de vis pe care şi-au dorit-o.

Un articol publicat în jurnalul Psychosomatic Medicine sugerează că o vacanţă include adesea activităţi ieşite din comun – diferite de rutina cotidiană cu care organismul s-a obişnuit – şi, din această cauză, supune corpul la stres mental şi fizic de care oamenii, de multe ori, nici nu-şi dau seama. Iar acest stres poate declanşa un atac de inimă sau alte afecţiuni acute periculoase. Atunci, autorii articolului au realizat un studiu restrâns, asupra a 92 de olandezi care au suferit atacuri de inimă în timpul concediului, şi au constatat că este mai probabil ca atacurile de inimă să survină în primele 2 zile ale concediului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS