Acasa Stiinta-ITStiinta Cum să te fereşti de oboseală şi somnolenţă

Cum să te fereşti de oboseală şi somnolenţă

scris de Laurentiu Banches
377 Afisari

Cercetătorii americani au realizat o lista cu  şase produse alimentare ce ar trebui evitate pentru a nu suferi de somnolenţă şi oboseală.

Cum să te fereşti de oboseală şi somnolenţă (foto:forladiesbyladies.com)

În urma unui studiu realizat de aceştia pe primul loc în acest top al produselor ce provoacă somnolenţa se situează băuturile alcoolice, care în afară de acest nociv, de asemenea împiedică organismul să se relaxeze. Conform studiului publicat de portalul MedDaily, băuturile alcoolice sunt urmate în acest top de dulcuri, care sunt responsabile de modificări ale nivelului de glucoză în sânge şi favorizează astfel o stare puternică de oboseală organismului uman.

Al treilea loc este ocupat de carnea de curcan ale cărei proteine provoacă o scădere a eficienţei din cauza efectului lor de relaxare. Această listă prezentată de Agerpres include şi produsele făinoase, inclusiv pastele din făină albă. La fel ca dulciurile, pastele conduc la salturi ale glucozei în sânge, care provoacă o creştere explozivă de energie, precum şi un recul rapid al acesteia. Clasamentul se încheie cu alimentele prăjite, a căror digestie necesită foarte mult timp în comparaţie cu alte produse, ele având şi un efect iritant asupra tractului digestiv.

3 comentarii

Tache 20-08-2012 - 10:58

Profesorul la Universitatea Oxford, Julian Savulescu, a scris un articol in Journal of Medical Ethics, in care sustine crearea copiilor etici, prin screening genetic si curatarea genetica a defectelor de personalitate. El recomanda deasemenea avortul copiilor pana la varsta de 3 ani.
Forumistii au reactionat si recomanda avortul romanilor indiferent de varsta, indeosebi a celor din centrul Transilvaniei, care pare a fi epicentrul unui anumit mod de gandire, de la Dracula citire.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS