Acasa Stiinta-ITStiinta Descoperire: Stratul Dua – o nouă componentă a ochiului uman

Descoperire: Stratul Dua – o nouă componentă a ochiului uman

scris de Laurentiu Banches
153 Afisari

O echipă de cercetători britanic a reuşit să descopere o nouă componentă a ochiului, care a primit denumirea de „strat Dua”.

Descoperire: Stratul Dua – o nouă componentă a ochiului uman (foto:earthsky.com)

Harminder Dua, profesor la Universitatea din Nottingham, a identificat un nou strat la corneea umană, partea transparentă din jurul globului ocular. Potrivit Agerpres, acest strat, care se va numi de acum stratul Dua, este al şaselea al corneei şi se află în spatele ochiului.

Profesorul Dua şi echipa sa au descoperit noul strat injectând aer între straturile corneei, pe care le-au studiat la microscopul electronic. Rezultatele cercetărilor au fost postate online pe site-ul revistei Ophtalmology. Stratul are o grosime de doar 0,015 mm, însă identificarea lui poate simplifica multe operaţii. Dua consideră că descoperirea echipei sale ar putea ameliora grefele şi transplanturile de cornee. Cercetătorii mai afirmă că o infiltrare de lichid în stratul Dua ar putea fi cauza edemelor de cornee.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS