Acasa Stiinta-ITStiinta Glonţul inteligent VIDEO

Glonţul inteligent VIDEO

scris de M.A.
487 Afisari

Inginerii americani de la Sandia National Laboratories au reuşit să inventeze glonţul “inteligent”.

Glontul inteligent de la Sandia Labs

Glontul inteligent de la Sandia Labs

Glonţul ghidat laser este capabil să vireze singur, în cazul în care ţinta se află în mişcare, putând lovi precis până la o distanţă de 2 kilometri, transmite apropo.ro. Traiectoria glonţului este vizibilă datorită unui led care stă aprins până la impactul cu ţinta vizată. Armata SUA nu vrea ca inamicii să vadă gloanţele venind spre ei, ci vrea să vadă, in teste, cum îşi schimbă traiectoria glonţul, în cazul în care ţinta se deplasează după tragere.

Inginerii de la Sandia declară că în simulările pe calculator, la o distanţă de 1.000 de metri, un glonţ normal poate rata cu până la 9 metri ţinta, în timp ce glonţul lor ghidat laser are o marjă de eroare de 0,2 metri.

Glonţul inteligent are o lungime de 10 cm şi este echipat cu un senzor optic in vârf. Senzorul transmite informaţiile către circuitele electronice pentru ghidare şi control care folosesc un procesor pe 8 biţi ca să coordoneaze servomotoarele din coada glonţului. Aceste servomotoare ghidează eleroanele pentru a imprima direcţia către ţintă.

Sandia Labs’ bullet doesn’t miss: krqe.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS