Acasa Stiinta-ITStiinta Hoverbike – Americanii au construit prima “motocicletă zburătoare” (video)

Hoverbike – Americanii au construit prima “motocicletă zburătoare” (video)

scris de Laurentiu Banches
244 Afisari

Compania americană Aerofex a construit un vehicul acţionat de două rotoare cu pale, denumit “Hoverbike”, care poate fi considerat o “motocicletă zburătoare”.

Hoverbike - Americanii au construit prima “motocicletă zburătoare” (foto:ubergizmo.com)

Hoverbike-ul are două rotoare cu pale, asemenea elicopterelor, însă orientate spre sol şi se se deplasează şi îşi schimbă direcţia prin schimbarea unghiurilor rotoarelor, efectuată prin intermediul a două manete de control. De altfel, din cauza acestui sistem de control destul de complicat construirea unui astfel de vehicul a fost amânată.

Cele două rotoare orientate spre sol ridică vehiculul în aer, iar un sistem controlat de computer permite apoi orientarea lor pentru a determina deplasarea în direcţia dorită. Pilotul poate controla mişcarea pur şi simplu înclinându-se în direcţia în care doreşte să se deplaseze, prin intermediul unor dispozitive ataşate în dreptul genunchilor săi.

Conform descopera.ro, testele de zbor s-au efectuat la înălţimea de 4,5 metri, iar hoverbike-ul a atins viteza de 48 kilometri pe oră. Specialiştii din cadrul firmei Aerofex cred că vehiculul creat de ei poate fi folosit eficient în special de către unităţile de grăniceri, care pot patrula astfel deasupra oricărui tip de teren, mai ales în condiţiile în care nu există drumuri.

În pofida succesului testelor din deşertul Mojave, compania din California a anunţat că nu intenţionează să comercializeze noul hoverbike pe scară largă, dar are de gând în viitorul apropiat ca ghidându-se pe aceleaşi tehnologii să producă nişte drone speciale.Compania intenţionează să lanseze un al doilea prototip de hoverbike, cândva în decursul lunii octombrie, anul curent, intenţionând, de asemenea, ca până la finele anului 2013 să testeze primele drone de acest tip.

1 comentariu

ValVerde 22-08-2012 - 21:26

Se gindeste Bula: „eu sint mai greu si mai batrin, da’ cotoiu’ tot il pun pe ventilator si scot si-un patent…”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS