Acasa Stiinta-ITStiinta Oameni folosiţi drept cobai într-un experiment cinic din SUA

Oameni folosiţi drept cobai într-un experiment cinic din SUA

scris de Laurentiu Banches
201 Afisari

Medicii americani au lansat un experiment mai puţin obişnuit pentru a determina de ce unii oameni care se îngraşă fac diabet şi hipertensiune, iar alţii nu.

Oamenii folosiţi drept cobai într-un experiment cinic din SUA (foto:sheknows.com)

Un grup de cercetători de la Şcoala de medicină a Universităţii Washington din St.Louis caută persoane dispuse să se îngraşe consumând suplimentar în fiecare zi un meniu de fast-food de 1000 de calorii, timp de trei luni, aceştia urmând să fie plătiţi pentru colaborare. Principalul cercetător implicat în acest studiu, doctorul Samuel Klen a declarat, potrivit ABC News, că a apelat la acest mod de cercetare pentru că „Ce se constată la rozătoare nu e valabil întotdeauna şi la oameni”.

Samuel Klein a adăugat ca a ales pentru acest experiment restaurantele fast-food pentru că „au un meniu foarte reglementat. Ştim exact compoziţia ca nutrienţi şi număr de calorii a fiecărui meniu, aşa că e un mod ieftin, uşor şi gustos de a le asigura oamenilor calorii în plus”. Participanţii la studiu pot câştiga până la 3500 de dolari, în funcţie de cât de mult le ia să ajungă la obiectivul de îngrăşare stabilit: în principiu, aceştia trebuie să câştige 5-6% din greutatea lor în trei săptămâni, după care se pot preocupa să slăbească înapoi, asistenţa medicală în acest scop fiindu-le asigurată.

O femeie în vârstă de 50 de ani, care a terminat deja programul, a început de la 77 de kilograme, s-a îngrăşat 7 în 8 săptămâni şi a fost recompensată cu 2650 de dolari, inclusiv 50 de dolari destinaţi efortului de a da jos kilogramele acumulate, lucru pe care l-a reuşit prin dietă şi plimbări, potirivt Agerpres, Un bărbat de 48 de ani, care cântărea la început 113 kilograme, a reuşit să se îngraşe 8 kilograme în 11 săptămâni, după ce la un moment dat chiar a slăbit circa o jumătate de kilogram în timpul experimentului, moment în care cercetătorii l-au sfătuit să majoreze cantităţile de mâncare. A fost răsplătit pentru efort cu 3225 de dolari, la care se va mai adăuga o sumă când va reveni la greutatea iniţială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS