Acasa Stiinta-ITStiinta Ploaie de stele: curentului de meteori Geminide (video)

Ploaie de stele: curentului de meteori Geminide (video)

scris de Z.V.
1.230 Afisari

Activitatea curentului de meteori Geminide are cea mai mare intensitate, în noaptea de joi spre vineri, ploaia de stele putând fi observată cu ochiul liber, a declarat, joi, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM), Valentin Grigore.

Ploaie de stele căzătoare; geminidele au punctul maxim în noaptea de 13 spre 14 decembrie

Pentru o bună observare a curentului Geminide este nevoie ca cerul să fie senin şi lipsit de poluare luminoasă. Curentul de meteori Geminide este unul dintre cei mai importanţi curenţi de meteori ai anului. Este activ în fiecare an în perioada 4-17 decembrie. Stelele căzătoare par că vin din constelaţia Gemini (Gemenii) şi, din acest motiv, aceşti meteori se numesc Geminide.

Este un curent mai puţin spectaculos decât Perseidele, de aceea şi mai puţin cunoscut publicului larg. La maximum de activitate se pot observa până la peste o sută de meteori pe oră, cu ochiul liber. Maximul de activitate al curentului Geminide va avea loc în noaptea de joi spre vineri şi se va vedea foarte bine din România”, a precizat, pentru Agerpres, preşedintele SRAM, Valentin Grigore.  SARM va organiza un punct de observaţie la Priboiu, în apropierea municipiului Târgovişte, acolo unde poluarea luminoasă este mai scăzută,
Observaţiile se vor face până dimineaţa în zori, la ora 7.00. Societatea Astronomică Română de Meteori este o organizaţie nonguvernamentală cu sediul central la Târgovişte.

Live stream videos at Ustream

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS