Acasa Stiinta-ITStiinta Profilul de Facebook poate fi indicator al unei boli psihice

Profilul de Facebook poate fi indicator al unei boli psihice

scris de Laurentiu Banches
297 Afisari

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Missouri a arătat că profilele de Facebook, fie prin abundenţa mesajelor şi informaţilor, fie prin lipsa acestora pot fi un indicator al stării mentale al unei persoane.

Profilul de Facebook poate fi indicator al unei boli psihice (foto:digitaltrends.com)

Studiul a fost realizat pe mai mult de 200 de studenţi, oamenii de ştiinţă dorind să măsoare nivelul de extrovertire şi al susţinerii pentru convingeri ciudate ale acestora, rugându-i pe participanţii la studiu să printeze activitatea lor pe Facebook. Studenţii au avut astfel opţiunea de a omite anumite porţiuni din „Cronologia” lor. Medicul Elizabeth Martin susţine că „ceea ce au dorit să ascundă prezintă informaţii importante despre starea lor psihologică”.

Astfel, la unii studenţi s-a observat că prezintă semne de anhedonie socială, care este o boală psihică caracterizată prin incapacitatea de a simţi plăcere din activităţi presupuse plăcute, cum ar fi comunicarea şi interacţionarea cu alţii. Aceste persoane sunt cele care adăugau mai puţine poze, comunicau mai puţin şi aveau mai puţin prieteni. Alţi studenţi, cei care ascundeau foarte multe din informaţiilor personale, arată semne de paranoia, conform cercetătorilor americani.

Ideea acestui studiu a venit când conducătoarea lui Elizabeth Martin discuta cu colegul Drew Balley, care nu are un profil pe Facebook. Martin a declarat pentru mashable.com că „Din cauza percepţiei reale sau imaginare a anonimităţii, internetul poate oferi un aces unic către psihic. Informaţile de pe un site de socializare ale unei persoane pot fi înţelese ca un exemple al comportamentului natural al acestuia.” Deşi rămâne încă incert dacă psihologii pot folosi reţelele de socializare pentru administrarea unui tratament, Elizabeth Martin susţine că studiul este un pas important spre folosirea informaţie online pentru a oferi o imagine clinică completă.

2 comentarii

tomi 02-02-2013 - 02:00

Auzi Mohamed te iau ba soola si te trag in teapa cum facea Vlad Tepes cu mohamedanii, vezi nebunule ca te dau pe mina mossadului si fac aia conserva de carne de pork din tine.

BULA 02-02-2013 - 05:59

Mai e mult până departe…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS