Acasa Stiinta-ITStiinta Remediu pentru obezitate: Cercetătorii ştiu cum să facă organismul să ardă grăsimile

Remediu pentru obezitate: Cercetătorii ştiu cum să facă organismul să ardă grăsimile

scris de Laurentiu Banches
295 Afisari

Oamenii de ştiinţă au descoperit un “comutator” care va permite enzimele care au datoria de arde grăsimile să lucreze de cel puţin 3 ori mai eficient.

Cercetatorii au descoperit un nou remediu pentru obezitate (foto:drbecking.com)

Cercetătorii de la Univeristatea din Copenhaga sunt de părere că abilitatea de a controla acest mecanism prezintă implicaţii semnificative în ceea ce priveşte tratarea afecţiunilor provocate de obezitate, precum bolile cardiovasculare sau atacurile cerebrale, şi chiar a problemelor de piele, precum acneea. Profesorul de la universitatea daneză, Dimitrios Stamou a declarat în articolul  prezentat de scotsman.com că “ Dacă multe alte enzime funcţionează în acelaşi fel, existând posibilitatea de a fi oprite şi pornite printr-un mecanism similar celui descoperit de noi, acest lucru deschide calea spre înţelegerea şi chiar vindecarea a unei game largi de afecţiuni”.

Specialiştii danezi au descoperit că enzimele prezintă întotdeauna acelaşi grad de eficienţă, însă nu sunt active tot timpul. Oamenii de ştiinţă afirmă că enzimele sunt „destul de leneşe”, cele ce au ca sarcină arderea grăsimilor funcţionând doar 15% din timp. Prin activarea „comutatorului” descoperit, cercetătorii au menţinut active enzimele pentru 45% din timp.

Enzimele sunt „molecule-muncitor” minuscule ce controlează o varietate de funcţii ale celulelor. Conform descoperă.ro până la această descoperire se credea că enzimele funcţionează în mod continuu, dar cu grade diferite de eficienţă.Următorul pas ar putea fi conceperea unui medicament anti-obezitate care ar activa acest „comutator”, permiţând enzimelor să ardă mai multe grăsimi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS