Acasa Stiinta-ITStiinta Sfere enigmatice descoperite de Opportunity, pe Marte

Sfere enigmatice descoperite de Opportunity, pe Marte

scris de L.M.
378 Afisari

Opportunity, roverul robotizat american aflat de cel mai îndelungat timp în misiune pe Marte, a transmis o imagine ce prezintă o formaţiune de obiecte sferice enigmatice pe sol, a anunţat NASA.

Sfere enigmatice descoperite de Opportunity pe Marte

Sfere enigmatice descoperite de Opportunity pe Marte

„Este una dintre cele mai extraordinare fotografii de pe Marte„, a declarat Steve Squyres, de la Universitatea Cornell, unul dintre principalii coordonatori ai misiunii miniroverului Opportunity care se află pe Marte din anul 2004, transmite Moldpres. Aceste „obiecte sferice” măsoară nu mai mult de 3 milimetri în diametru şi se află concentrate pe un afloriment de rocă pe care Opportunity a ajuns în urmă cu o săptămînă.

Aceste obiecte diferă în mod semnificativ de sferulele bogate în fier pe care robotul le-a găsit pe locul asolizării de la începutul anului 2004, precum şi în alte numeroase locaţii şi care sînt formate în urma acţiunii apei asupra mineralelor din rocile sedimentare.

Roverul Opportunity, care se află în craterul Endeavour, „este în bună stare de funcţionare, în pofida celor 8 ani şi jumătate petrecuţi în misiune pe Marte. Misiunea sa iniţială urma să dureze doar trei luni, alături de roverul geamăn Spirit, care însă a încetat oficial să funcţioneze în 2009.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS