Acasa Stiinta-ITStiinta Un OZN s-a prăbuşit în Siberia

Un OZN s-a prăbuşit în Siberia

scris de Laurentiu Banches
903 Afisari

OZN – Obiectul zburător prăbuşit rămâne neidentificat, însă specialiştii ruşi susţin că nu este de provenienţă extraterestră.

ozn rusia

foto: vesti.ru

OZN-ul, prăbuşit la 3600 de km de Moscova, în apropierea satului Otradnensky, are forma unui coş de gunoi uriaş, cântăreşte mai mult de 200 de kilograme, are o înălţime de doi metri şi este fabricat parţial din Titan. Potrivit Mediafax, iniţial cercetatorii au considerat că fragmentul face parte dintr-o rachetă spaţială sau din satelitul transportat de aceasta, a căror lansare din Kazakhstan a eşuat în urmă cu câteva luni, însă aceste interpretări au fost infirmate, experţii ruşi afirmând că obiectul nu provine nici de la o rachetă spaţială, nici de la o rachetă de luptă. Agenţia spaţială rusă Roscosmos a precizat că „Obiectul descoperit nu are legătură cu tehnologia spaţială. O concluzie va fi formulată după o analiză detaliată a obiectului, realizată de experţi”.

Un lucru este sigur totuşi, masivul obiect nu prezintă pericol radioactiv, potrivit declaraţiei directorului serviciului de urgenţe din Kuibyshevski, Iuri Bornyakov:” Am măsurat nivelul de radiaţie din apropiere şi din interiorul obiectului. Nu am descoperit niciun fel de radiaţie”. Este posibil ca obiectul să fi picat în pădurea de lângă Otradnensky încă din luna decembrie, când localnicii au anunţat că au auzit un sunet ciudat. Cu toate acestea descoperirea a fost raportată abia duminică poliţiei locale.

1 comentariu

Dorin C. 23-03-2012 - 03:07

Ce O.Z.N.? Nici macar nu exista asa ceva. Sint doar pure inventii pentru a deturna oamenii sa nu creada in Forta Divina. Obiectul asta are placute termice de protectie pentru reintrarea in atmosfera. Nu este altceva decit un rest de satelit sau ale vreunei rachete purtatoare care a picat necontrolat. Bineinteles ca nimeni nu-l revendica (mai ales daca la mijloc or fi rusii) pentru ca in caz ca ar fi omorit pe cineva la sol, sa nu se stie cine-i vinovatul. Nimeni nu stie nimic si toti il accepta ca minciuna oficiala: „O.Z.N.”. Iti dai seama cum mai poti dormi noaptea cind te gindesti ca-ti poate pica in cap un „ceaun” ca asta de vreo 200 de kg. Cine-o fi prost sa recunoasca ca-i proprietatea lui?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS