Acasa Top SecretArmata De unde luăm F-16 vechi: de la greci sau de la portughezi ?

De unde luăm F-16 vechi: de la greci sau de la portughezi ?

scris de D.S.S.
689 Afisari

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat joi, în cadrul unei întâlniri la Consiliul Judeţean Dolj, că au loc negocieri cu parteneri din Portugalia şi Grecia în vederea achiziţionării unor avioane de tip F16 pentru Poliţia aeriană.

„Referitor la avioanele pentru Poliţia aeriană, a precizat-o şi ministrul delegat pentru buget, suntem în negocieri cu mai mulţi parteneri externi care deţin avioane F-16, iar atunci când acordurile cu partenerul care ne va furniza aceste avioane vor fi încheiate trebuie să avem în vedere şi bugetarea acestui program şi sigur plata, probabil, în cursul acestui an, a banilor care vor fi negociaţi în urma discuţiilor cu statul care ne va furniza avioanele respective. Suntem în negocieri şi cu portughezii şi cu grecii, până la urmă o să ne hotărâm asupra modului în care vom perfecta aceste acte”, a mai spus Duşa.

Aeronave F-16 din dotarea Fortelor Aeriene Portugheze

Ministrul Apărării Naţionale a mai declarat că va fi continuat şi programul de achiziţionare a avioanelor de tip Spartan. „Programul acesta de înzestrare cu avioane Spartan, cu avioane de transport, este unul pe perioadă mai lungă. Deja există un număr de avioane furnizate de Alenia (n.r. – Compania Alenia Aeronautica din Italia).Avem în vedere ca prin alocările bugetare să onorăm facturile emise şi să şi finalizăm acest program până la numărul de avioane contractate”, a mai declarat ministrul Apărării.

Mircea Duşă a venit joi la Craiova pentru a participa la şedinţa de autoevaluare a Brigăzii 2 Infanterie „Rovine” şi pentru a se întâlni cu personalul militar şi civil din unităţile din garnizoană. De asemenea, Duşa a fost prezent la discuţii şi la Consiliul Judeţean Dolj, având totodată planificate întâlniri la Primăria Craiova şi la Fabrica de Avioane.

16 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 31-01-2013 - 15:13

„Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat joi, în cadrul unei întâlniri la Consiliul Judeţean Dolj, că au loc negocieri cu parteneri din Portugalia şi Grecia” …

Aceste negocieri, deci, sunt in curs de desfasurare cu Portugalia si Grecia, tarile cel mai greu afectate de recesiunea economica mondiala, adica, cu doua tari falimentare. D-ul Dusa cumpara de la tarile care nu mai pot suporta intretinerea acestor aparate, si, care, oricum nu-i mai intereseaza apararea nationala prea mult, pentru ca, o data ce sunt partenere NATOsi UE, nu se mai vad confruntate cu probabilitatea vreunui razboi. Portugalia nu mai are colonia Angola din care sa „suga” materii prime si sa o foloseasca precum o colonie de sclavi, acum, Angola este cea care ofera locuri de munca portughezilor, ea, Angola, fiind una dintre cele mai prospere tari din Africa. Pe celalata parte, Grecia, umilita de aproape doua mii de ani de catre Turcia, e falimentata total de politica socialista dusa de psd-ul grecesc, care, printr-o politica cu adevarat pop.ulista, a cheltuit mai mult decit a produs, iar acum asteapta ca altii sa le scoata castanele din foc. Deja Greciei i-au fost iertate peste 120 de miliarde de euro din datorie, in timp ce Romaniei i se cere sa participe la redresarea greciei alaturi de celelalte tari din UE, pentru ca, nu numai Germania si Franta sa plateasca falimentul grecesc, ci, povara greceasca sa fie suportata de toate tarile UE-ului. Romaniei ii revin 10 miliarde de euro pentru acest ajutor. 10 miliarde pe care noi imprumutam de la FMI ca sa platim datoriile altora. Curat murdar.

Intre timp, la noi, acasa, guvernul Ponta nu e in stare sa produca acele politici financiare care sa aduca mai multi investitori in tara pentru marirea locurilor de munca. Singura politica financiara a d-lui Ponta este aceea de : MARIREA TAXELOR ! Din taxe se vor plati cele 10 miliarde, pensiile si salariile, si avioanele ruginite ale celor doua tari falimentare.

Asa e d-ule Dusa, asta ne trebuie noua acum, avioane F-16. Ce-o sa se mai bucure domnii rusi, si ce repede vor pleca ei din Transnistria cind vad ce politica pacifista ducem noi in zona !

ValVerde 31-01-2013 - 15:27

Smecheria asta cu F-16 vechi, nu era facatura lui Basescu, cel vindut americanilor ?

L-au cumparat si pe Ponta ?

urbos 31-01-2013 - 15:39

Face parte din „afacerile” lu Bashina ma cretinule, rezulta de undeva altceva? Tu insa n-ai de ce sa guiti, ca tu esti dintre mancatorii de cacat care spun ca ce-a antamat lepra chioara trebuie dus mai departe orice ar fi.
Iar despre Ponta, un limbist ca tine nu poate pricepe cum oamenii normali, care nu-s limbisti, se pot pisa pe Ponta fara retineri daca a luat-o razna. Tu ramai cu capul intre bucile idolului pana la capat, ca orice redus mintal.

PS Inca mai exista sperante sa se mai repare ceva din „afacerile’ Kiorului si totul sa fie doar joc de glezne.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 31-01-2013 - 15:54

Simțind că bugetul e cam neajutorat, premierul i-a luat pe miniștrii bugetului (adormitul Voinea) și finanțelor (Chițoiu și atât) și s-au dus în parlament pentru a-l susține și a selecta personal amendamentele „serioase”. Delegația guvernamentală s-a întâlnit cu toate partidele – mai puțin cu PDL care a refuzat invitația. De ce? Nu era mai bine și mai cinstit să-i spună în față dlui Ponta ceea ce declară la televizor: că e buget socialist, că n-are decât cheltuieli fără investiții și că „merge pe taxe”? Mai curajos, deputatul PSD Anghel Stanciu i-a acuzat pe cei trei că „au copiat de la cap la coadă bugetul lui Gherghina” – celebrul autor de bugete (de 30 de ani încoace) după care au predat toate guvernele schimbând firește cifrele și accentele. Cele care au preluat greul luptei au fost doamnele astfel că la votarea OUG privind indexarea pensiilor cu 4% s-au înfruntat dna ministru Mariana Câmpeanu, mama muncii și mamaia pensiilor, și dna Roberta Anastase, orfelina opoziției. Dna Anastase a salutat faptul că USL aplică legea pensiilor promovată de PDL dar i-a reproșat că n-a pus un procent de 6% mai aproape de inflație iar dna Câmpeanu i-a replicat că PDL a dat legea dar nu și indexarea. „N-am avut posibilitatea atunci, a explicat dna Anastase la tv, dar acum creșterea economică permite”. Care creștere, fată? Acum e zero. Ați uitat ce criticați? Dna Câmpeanu s-a indexat și pe sine: „aș putea să reprezint un etalon”. Un eșalon, mai degrabă – căci e-talonul său de pensionară include case, terenuri, acțiuni la BRD și alte plasamente sigure: un fiu consilier la Primăria Capitalei care în aceeași zi indexa taxele locale cu 16%. Așadar pensionarii etalon primesc 4% la o indexare și dau 16% la alta. În schimb taxa de externare din spitale e de 10 lei și permite aproape oricui să se externeze – dacă-și permite să se interneze căci „taxele” de anestezie, operație și medicamente sunt de sute de ori mai mari. Taxa de externare e un fel de taxă de recunoștință (echivalentul a 10 lumânări) pentru că ai ieșit cu viață. Oare o plătesc și cei externați cu certificat de deces?
Primăria Capitalei ne va oferi însă o piață nouă pentru taxele date: Piața Francofoniei în sectorul 5, la Vanghelie, acolo unde se vorbește francofona în mod curent și de unde mulți vorbitori pleacă în Franța la „s’il vous plait” și se întorc cu escortă. Întorcându-se pe loc, premierul a anunțat în limba oficială: „Vă anunț că Guvernul cel rău e guvernul dumneavoastră”. Ba al dumnitale, plagiatore.

Tia Șerbănescu

Pkly 31-01-2013 - 19:37

Ca sa nu se semneze Actu’…ar trebui introdusa o clauza ca atunci cand se aduc in tara aceste gioarse,ministru,cat si prim-ministru sa ia parte,efectiv,k copiloti !
Sa vedeti ca nu mai semneaza niciunu’ ?!

marius 31-01-2013 - 17:50

Treaba asta cu avioane vechi e o prostie imensa. Ar costa enorm si resursele bugetare nu pot sustine programul fara sa se faca taieri imense in alte zone ale armatei – dar unde, ca toate sunt pe butuci – marina e vraiste cu cele 2 epave, fortele terestre sunt la nivel de an 1980.

Nu se poate asa ceva, sa iei avioane de 30 de ani ca sa incepi un program de aviatie – inseamna desfiintarea aviatiei de vanatoare. mai bine ne recunoastem de la inceput ca stat dezarmat, precum Costa Rica, si cel putin economisim banii.

Dar nu era o ofera mai buna de la suedezi, cu avioane noi si investirea banilor la noi in tara? Avem nevoie ca de aer de investitii, economia e in cadere libera

BULA 31-01-2013 - 18:03

Cred ca ai auzit ca rachetele care se vor monta pe F16 vor fi calibrate de unguri (dusmanii nostri).

Pkly 31-01-2013 - 19:40

,,Bey BULA”…fara soparle !

BULA 01-02-2013 - 02:10

E corecta informatia. In cadrul NATO ungurii se vor ocupa de calibrarea rachetelor care se instaleaza pe avioanele din „Noua Europa” (Europa de Est – condusa de guverne marioneta ce lucreaza in folosul SUA).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-02-2013 - 05:44

@ Pkly: care …soparle !
Sifilisul tertiar
Sifilisul tertiar apare la o treime din cei care nu sunt tratati si se manifesta dupa 3 sau mai multi ani de la infectie. Multe dintre organele interne sunt deja afectate. Manifestarile includ febra, durere, ulcere cutanate care nu se vindeca, tumori, dureri articlare, boli de ficat, anemie. De asemenea, sifilisul tertiar poate afecta sistemul nervos (ajungandu-se chiar si la pierderea functiei mentale) dar si sistemul cardiovascular (anevrism aortic, insuficienta de valva aortica). Coordonarea muschilor ar putea sa se faca dificil, se poate instala paralizia, orbirea, etc. Toate aceste afectari sunt ireversibile.

Pkly 01-02-2013 - 08:43

Aferim !

jan dinu 31-01-2013 - 20:06

–- EU zic sa gasim shi noi prostii nostrii –-
Le revopsim mai atragator le dam nume mai atragatoare
in functie de cumparatori shi odata cu tranzactia in contract trebuie
stipulata expre ca noi ne obligam sa le oferim – instructoare – la bord
dintre cele care nu mai au profit prin Europa datorita con-CURentei
aprige . ELe se vor inrola daca auda ca clientii sunt din Lumea Araba
ori Africa . NU neglijati asetfel de oportunitate !
JD-USA

jan dinu 31-01-2013 - 20:21

–Ar trebui shi NOI sa avem fraierii nostri la talcioc – !
Daca le revopsim tricolor ,le dam nume mai atragatoare
in functie de cumparatori shi odata cu tranzactia ,in contract
trebuie stip -ulat ca oferim in instructoare la bord dintre cele
cu experientza care au activitate libera prin aeropoarte in Europa
dar datorita con CU rentei nu mai au profit . Ele s-ar inrola daca
aud ca clientela sunt din Lumea Araba ori Africa stiind mult
ca se pot acomoda cu usurintza . Nu trebuie neglijata aceasta oportunitate !
JD-USA

digital 31-01-2013 - 21:51

fraierii ca tine și-o freacă singuri,la rece,nici măcar instructoare ,nu merită!

digital 31-01-2013 - 21:52

Un tip cu un Trabant vechi se adreseaza unui service modern:- Puteti sa-mi puneti airbag-uri la Trabant?
– Bineinteles-raspunde mecanicul.
– Dar aer conditionat?
– Se poate si asta.
– Dar ABS?
– Cum sa nu? raspunde din nou mecanicul.
– Atunci sa-mi spuneti cit ma costa si cit dureaza lucrarea.
– Va costa 5 dolari si dureaza 10 minute.
– Va bateti joc de mine? intreaba posesorul de Trabant
– Dar cine a inceput?

Virgiliu Soare 04-02-2013 - 09:24

Nu stiu daca acela avioane de mana a doua luate de la greci sau de la portughezi nu sunt prevazute pentru a se vinde la pret de fiare vechi (cum s-a procedat cu fabricile si uzinele romanesti). Oricum, pe aceasta linie nu vom fi capabili sa obtinem victoriile aclamate de politicienii in cauza. Amenintarile din umbra cu eficienta in lupta a baionetei romanesti nu mai sperie pe nimeni. Prin urmare, alesii trebuie sa si gandeasca inainte de a vorbi. Apoi sa actioneze in sensul vorbelor. Iar cand acestea sunt impotriva mersului lumii sa fie corectate in sensul acesteia. Nu devii o putere din vanzarea la nesfarsit a fierului vechi din tara si din lume. Poate vor fi urechi…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS