Acasa Top SecretArmata Până vine F-16, Armata vrea să facă lifting MiG-urilor 21

Până vine F-16, Armata vrea să facă lifting MiG-urilor 21

scris de D.S.S.
776 Afisari

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, i-a informat, luni, pe parlamentarii din comisiile de specialitate că MApN derulează un program de prelungire a resursei de zbor a actualelor avioane MIG 21 LanceR, aflate în exploatare, până în 2016 – 2017, când se preconizează că vor începe să fie utilizate viitoarele aparate ce vor fi achiziţionate de România, a declarat şeful Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, Costică Canacheu.

MiG-uri 21 LanceR

MiG-uri 21 LanceR

Ministrul Corneliu Dobriţoiu a prezentat luni comisiilor reunite de apărare din Senat şi Camera Deputaţilor o informare privind procesul de achiziţie a avioanelor multirol pentru Armata Română.
Noi am alocat anul trecut, la dezbaterea bugetului, o sumă suplimentară pentru începerea programului de prelungire a resursei de zbor a MIG-ului şi am întrebat cum funcţionează programul. Anul acesta sunt şase (avioane MIG – n.r.) în revizie capitală, au fost patru. Am întrebat ce se întâmplă până în 2016 – 2017, când intră în exploatare celelalte. Programul (de prelungire a resursei de zbor a MIG-urilor – n.r.) este finanţat şi numărul necesar de avioane este şi va fi în funcţiune pentru misiunea de poliţie aeriană‘, a precizat, pentru Agerpres, deputatul democrat-liberal Costică Canacheu.

5 comentarii

Adi 01-10-2012 - 22:28

Pina se fac liftingurile la MIG-uri apararea Romaniei va fi facuta cu IAR 81.

Marius Z. 02-10-2012 - 10:57

Nu mai are cum, nu mai avem nici macar un singur exemplar original pastrat.

Pana si planurile originale sunt aproape imposibil de gasit!

xxx file 03-10-2012 - 09:40

Exista un motor de IAR 80, perfect conservat si chiar testat la IAR Brasov. De asemenea exista planuri de constructie, dar desigur in scopul restaurarii muzeistice, altfel gluma este chiar lipsita de simtul umorului.

sf.Petru 02-10-2012 - 10:28

Pretul platit de basescu lui barosso pentru mentinerea la putere si acceptat de gugustiucii guvernului !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS