Acasa Top SecretArmata Siria: Doi generali dezertează şi se refugiază în Turcia

Siria: Doi generali dezertează şi se refugiază în Turcia

scris de Marius Bâtcă
304 Afisari

În ultimele 24 de ore, aproximativ 200 de sirieni, printre care se aflau şi doi generali care au dezertat din armată, au trecut frontiera în Turcia.

refugiati sirieni in Turcia

Refugiati sirieni in Turcia

Potrivit unei surse diplomatice turcă, citată de Moldpres, numărul refugiaţilor sirieni în Turcia a depăşit în acest moment 16.000. Refugiaţii sunt în general femei şi copii care încearcă să fugă de conflict, dar printre ei se află şi zeci de militari dezertori. Ca să facă faţă afluxului de sirieni cu care se confruntă provincia Hatay, turcii au început construcţia a două noi tabere de refugiaţi în provinciile Kilis şi Sanliurfa din sud-est, având capacitatea totală de aproximativ 33.000 de locuri.

În urma mişcării sociale împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad din urmă cu peste un an, violenţele din Siria au fost în continuă creştere, iar organizaţia Semiluna Roşie turcă a anunţat că numărul refugiaţilor ar putea să ajungă la 500.000 în viitorul apropiat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS