Acasa Top SecretArmata Zăngănit de arme în Mediterana: Anatolian Eagle vs Noble Dina VIDEO

Zăngănit de arme în Mediterana: Anatolian Eagle vs Noble Dina VIDEO

scris de M.A.
450 Afisari

Forţele aeriene şi navale ale armatei turce au demarat exerciţiul de mare amploare Anatolian Eagle (Vulturul anatolian).

avioane anatolian eagle

Avioane turcesti la Anatolian Eagle

Canalele de televiziune din Turcia informează că, de data aceasta Turcia se pregăteşte pentru orice fel de scenarii în Orientul Mijlociu, transmite radio Vocea Rusiei.

Aceste aplicaţii sunt o reacţie la aplicaţii comune ale Israelului, SUA şi Greciei cu denumirea „Noble Dina”, care se desfăşoară în Marea Mediterană.

În timpul aplicaţiilor Anatolian Eagle sunt perfecţionate acţiunile comune de contracarare a pericolului din partea adversarului convenţional, în imediata apropiere a coastelor Turciei.

Flota şi aviaţia militare ale Turciei se axează pe ocrotirea zăcămintelor de gaze din Marea Mediterană de atacurile unor submarine. Scenariul are legătură cu explorarea unui zăcământ de gaz lângă coastele Ciprului.


1 comentariu

digital 04-04-2012 - 14:29

turcii își consolidează poziția de potențial lider al zonei de NV al OM,în circumstanțele în care SUA -Israel-Grecia desfășoară,de doar doi ani operațiunea „Noble Dina”,SUA ,renunțând pe considerente geopolitice și strategice,de manieră ”să mai plusăm la cacealma”,la aliatul tradiționnal-Turcia,aliat care și-a demonstrat credibilitatea și suportul în sprijinirea operațiunilor NATO,de la intrarea în organizație,în 1952…..

în schimb,Anatolian Eagle se desfășura constant și sistematic,până când ”interesele” SUA,nu au mai fost convergente politicii,emanate de la Wasington,iar ”aliații„ încep a fi schimbați ca și mănușile chirurgicale…
aviz amatorilor din diplomația românească…….

mai vorbim….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS