Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL cauta sa agate dosarul Voicu de gatul lui Geoana

PDL cauta sa agate dosarul Voicu de gatul lui Geoana

scris de Ziua Veche
15 Afisari

Democrat-liberalii i-au dat doua saptamani de respiro lui Mircea Geoana, pentru a se adresa Curtii Constitutionale in cazul revocarii sale din functie, dar cauta o alta varianta pentru a-l infunda pe presedintele Senatului – una penala. 


Pedelistii spera sa gaseasca elemente despre fostul lider PSD in dosarul in care este invinuit senatorul Catalin Voicu.

„Abia astept ca maine, la Comisia Juridica, sa deschidem dosarul lui Catalin Voicu”, a spus astazi senatorul PDL Iulian Urban la Antena 3, intr-o emisiune unde se discuta blocajul de la Senat. Atentionat ca e vorba de lucruri diferite, Urban a spus: “Nu. Sunt legate de toata situatia asta din Senatul Romaniei. Haideti sa fim seriosi. Ca nu e chiar asa, adica domnia sa (n.r. – Geoana) este cel persecutat, eterna victima, iar noi cei care tot venim aici ca sa avem de unde pleca suntem cei care ii vrem scaunul”. Contactat de ziuaveche.ro, Urban a confirmat ipoteza. “Abia asteptam sa deschidem dosarul. E vorba de trafic de functii pe holurile Parlamentului. Oamenii nu s-au prea ferit. O sa fie lucruri interesante acolo”, a spus el. DNA cere arestarea lui Voicu pentru infractiunile de trafic de influenta, fals in inscrisuri si participatie la fals intelectual la legea contabilitatii. In presa au fost vehiculate legaturi stranse intre Geoana si Voicu, acestia fiind si fotografiati saptamana trecuta de paparazzi de la Ziarul iesind din acelasi restaurant.

 

 

0 comentariu

Doinita Nistor 01-03-2010 - 10:06

1. Inainte de toate as vrea sa invat copilul „sa invete” singur, ceea ce de la scoala nu va invata decat in rare cazuri. Sa descopere singur ceea ce il atrage. Cati profesori sunt preocupati cu „vasta lor experienta profesionala” sa-i indrume pe copii a descoperi lumea, stiinta, arta.. Ei nu sunt platiti pentru asta. Ei sunt platiti sa evalueze, sa puna note, sa faca statistici etc. Am fost si eu in spatele catedrei si stiu cum e. A fost o pierdere de vreme atat pentru mine cat si pentru copii si mi-am dat seama ca nu aceasta e ceea ce vreau sa fac in viata, sa slugaresc un sistem de invatamant anacron. Personal tot ceea ce am invatat am invatat singura, si aceasta e cea mai buna cale. Cine e dispus sa stea la „indopat”, e treaba lui.

2. Socializarea copilului meu in cele 4 sau 5 x 10 min. de pauza inseamna de fapt audierea unei game cat mai diversificate de injuraturi, detalii picante despre educatia sexuala pe care unii colegi si colege se considera datori sa o faca celorlalti, discutii stupide dspre jocuri online pe care isi cheltuie copii banii de buzunar. Sa mai continui? In timpul orelor, copii au doar rolul de scribi, robotei care preiau informatia si o redau in scris pe caiet. In loc de aceasta eu as prefera pentru copilul mei ca cele 5 sau 6 ore consumate aiurea de scoala sa le petreaca mai degraba in compania unor prieteni adevarati, la un curs de inot sau dans, cu fara fara plata, nu are asta importanta. Important e sa pot da copilului posibilitatea sa aiba un mediu unde sa-si descopere cu adevarat prieteni si unde sa poata cu adevarat a COMUNICA. Cu viata pe care o are acum, nu are timp liber aproape deloc. Un copil care vrea performanta si note bune, nu are timp liber. Are scoala si teme acasa. O sambata libera e o binecuvantare. In rest, teme non-stop. Desigur, vorbesc de note de 10.

Doinita Nistor 01-03-2010 - 10:07

O lege a „scolii de acasa” nu e pentru toata lumea, ci doar pentru parintii care isi permit sa faca asta din punct de vedere al timpului, efortului si banilor pe care sunt dispusi sa-i investeasca in educarea copilului.
Sunt parinti dispusi si capabili la asa ceva si atunci ar fi normal sa existe o astfel de lege. E treaba lor cum isi evalueaza avantajele si dezavantajele. E posibil ca unii sa renunte dupa 1 an sau 2.
Nu cred ca discutam aici avantaje si dezavantaje, discutia ar fi foarte ampla, ci ne exprimam dorinta de a exista o astfel de lege.
Cine vrea poate studia materiale intregi pe internet legat de aceasta tema, de pe site-urile tarilor care au de zeci de ani posibilitatea de homeshooling.

Liviu 02-03-2010 - 21:34

Ma vad nevoit sa va trimit la ce v-am scris in finalul primului meu mesaj (lucru pe care nu l-a reprodus nici d-na deputat in raspunsul pe care mi l-a dat !). Existenta sau inexistenta unei astfel de legi NU ARE ABSOLUT NICIO IMPORTANTA deoarece nu va rezolva nici problema degradarii morale si nici pe cea a invatamantului. Veti reusi poate, pentru cativa ani, sa va tineti copilul departe de mocirla in care suntem tinuti DAR, PANA LA URMA, TOT VA DA PIEPT CU EA !!! Insa si pana atunci va fi stropita „accidental” de noroiul care se arunca de peste tot in noi, fie ca suntem adulti sau copii …

Deci, inca o data, in opinia mea a lupta cu ipocrizia, a demasca slugarnicia si intratul in diverse „combinatii” in vederea realizarii cine stie caror „obiective politice” (printre care si cel mai renumit: „fa-te ca lucrezi !”), a lua atitudine oriunde si oricand vedem ca lucurile nu sunt cele care ar trebui sa fie, sunt mult mai importante decat nu stiu ce „masuri legislative” paleative care nici macar nu ar fi necesare daca lucrurile ar merge cum trebuie.

Ca sa fii un profesor adevarat iti trebuie vocatie, iti trebuie o anumita aplecare spre probleme de invatamant si educatie, trebuie sa si stii despre ce vorbesti, trebuie sa simti, sa ai o oarecare experienta in domeniul respectiv … La noi s-au promovat dintotdeauna non-valorile SI NOI NU AM SPUS NICIODATA NIMIC !!! Nu a spus nimeni nimic din nicio pozitie: de coleg, de parinte, de alt cetatean care interfera intr-un fel sau altul cu scoala ! Parintii, mai ales in acest context asa-numit „democratic”, ar trebui sa introduca in sistem o informatie mult mai corecta insa ei ce fac in principal (ca tot este acum inceput de martie !): se dau pe langa profesori ca sa le fie odrasla cat mai bine pozitionata si „invatata” ! PUR SI SIMPLU PROMOVEAZA SI AJUTA LA PROMOVAREA NON-VALORILOR !!! Suntem intr-un cerc vicios din care vom iesi numai daca vom vrea cu adevarat !

Liviu 02-03-2010 - 22:12

Legat de adaosul la raspunsul pe care mi l-ati dat va supun atentiei o chestiune tehnica extrem de simpla la care nu stiu cat de mult s-a gandit d-na deputat, ca la noi mai intai se dau legi si de abia dupa aceea incepem sa ne gandim (mintea romanului cea de pe urma !) cum sa ne tinem de ele si cum sa le aplicam, dupa cum urmeaza: cum se vor constitui ciclurile de invatamant si cum se va planifica bugetul pentru ele in conditiile in care „dinamica” sistemului va scoate in anumite perioade copii din sistemul public si in alte perioade ii va readuce inapoi (deoarece parintii se vor satura intre timp sau vor fi obligati de „noile realitati economice” si se vor lasa de scoala de acasa) ?!

Exemplele „de pe net” sunt functionale in SOCIETATI NORMALE DE OAMENI, in societati in care lucrurile sunt asezate, in care oamenii dau legi PENTRU EI si le respecta … Cat timp se va merge in continuare pe promovarea nonvalorii si pe incurajarea specularii, a intrarii in diverse combinatii, LUCRURILE NU AU CUM SA MEARGA SI NU VOR MERGE ! Dovada este viata de zi cu zi cu absolut toate aspectele ei din care ne descrieti si d-tra cate ceva … Nu izolarea este solutia ci din contra implicarea si luarea de atitudine cu orice pret !!!

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult