Acasa InternationalExterne Ossama bin Laden avertizează Franţa

Ossama bin Laden avertizează Franţa

scris de Ziua Veche
32 Afisari

Liderul al-Qaida Ossama bin Laden a lansat o avertizare la adresa Franţei, căreia i-a cerut să-şi retragă trupele din Afganistan. Mesajul audio a fost difuzat miercuri de postul de televiziune Al-Jazeera. Ossama bin Laden justifică astfel luarea de ostatici francezi în Sahel, relatează Mediafax.

La fel cum ucideţi, veţi şi voi ucişi. Aşa cum luaţi ostatici, şi voi veţi fi luaţi ostatici. Aşa cum ne ameninţaţi securitatea, şi noi vă vom ameninţa securitatea voastră”, a declarat ben Laden în mesajul său, intitulat “mesaj pentru poporul francez”, potrivit Al-Jazeera, citată de Mediafax. “Singurul mod de a vă păstra securitatea este de a vă retrage din războiul Bush în Afganistan”, a afirmat el într-un mesaj din care postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat mai multe fragmente. Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) a revendicat la 21 septembrie răpirea, cu cinci zile înainte, în zona unei mine de uraniu a grupului francez Areva din Arlit (în nordul Nigerului), a cinci francezi, a unui togolez şi a unui malgaş.

Interzicerea vălului islamic în Franţa i-a revoltat pe musulmani, se mai spune în mesajul difuzat, azi, de postul de televiziune Al-Jazira. Această avertizare face parte dintr-un şir de ameninţări lansate la adresa statelor europene, mai ales al Franţei. Cu o săptămână în urmă, serviciile secrete saudite au alertat autorităţile europene în legătură cu o nouă ameninţare teroristă în Europa şi în mod special în Franţa, din partea grupării al-Qaida din Peninsula Arabă, anunţul fiind făcut de ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux. Ameninţarea este reală, iar vigilenţa noastră a rămas intactă”, declara la acel moment Hortefeux, afirmând că planul de securitate Vigipirate este menţinut la nivelul de alertă maximă, declanşat în cazul unui risc iminent de atentat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS