Acasa Cultura-ReligieCultura Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” cȃștigat de Ion Mureșan

Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” cȃștigat de Ion Mureșan

scris de Laurentiu Banches
111 Afisari

În Ziua Culturii Naţionale, pe 15 ianuarie, semn de omagiu adus lui Mihai Eminescu, poetul Ion Mureşan a primit Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”-Opera Omnia pentru anul 2013.

Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" cȃștigat de Ion Mureșan (foto:ftr.ro)

Ion Mureșan a fost nominalizat pentru aceastǎ distincție pentru anul 2013 alături de Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Vasiliu, Constantin Abăluţă, Ovidiu Genaru şi Vasile Vlad. Pe lângă titlul acordat la gala Zilelor Mihai Eminescu de preşedintele juriului, Nicolae Manolescu, laureatul a primit si suma de 20.000 de lei, acordată de Consiliul Local Botoşani, dar şi titlul Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani.

Tot în seara de miercuri, 15 ianuarie, , Ştefan Baghiu a fost premiat cu Opus Primum pentru anul 2013– premiu pentru cel mai bun debut editorial- pentru cartea „Spre Sud, la Lăceni”, apărută la Editura cartea Românească. La această categorie au fost trimise 15 titluri de carte şi au fost nominalizaţi şi alţi scriitori: Ion Buzu, Raluca Blezniuc, Marius Lăzărescu Ştefan Baghiu şi Vlad A. Gheorghiu.

Câştigătorul a fost desemnat de un juriu condus de preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, potrivit Radio Romȃnia Actualitǎți. Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, consideră că Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu, care se acordă de 23 de ani, la Botoşani, este unul dintre cele mai importante distincții culturale in România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS